Правителството на Русия подаде оставка!

То ще работи до сформирането на нов кабинет
Обновена: 15 яну 2020 21:50 | 15 яну 2020 16:01, Елка Василева
417
Правителството на Русия подаде оставка!
Снимка: БГНЕС

Правителството на Русия подава оставка, заяви премиерът на страната Дмитрий Медведев.

„Тези промени, когато те бъдат приети, по всяка вероятност, и това ще бъде направено след обсъждане, както това беше казано, те ще внесат съществени промени не само в редица текстове от конституцията, но и като цяло в баланса на властта, изпълнителната, законодателната, съдебната власт“, каза премиерът на среща на министрите с президента Владимир Путин.

„В този контекст е очевидно, че ние като правителство на Руската федерация, трябва да предоставим на президента на нашата страна възможност да приеме всички необходими решения и в тези условия смятам, че беше правилно съгласно чл. 1,7 от конституцията на Русия правителството на Руската федерация в настоящия му състав да подаде оставка“, добави Медведев.

Още по темата

От своя страна Путин помоли правителството да изпълнява задълженията си до сформирането на нов кабинет.

Путин също така съобщи, че възнамерява да въведе длъжността заместник-председател на Съвета по сигурността на Русия и предложи тя да бъде заета от Медведев.

По-рано в годишното си обръщение към парламента и политическия елит президентът Владимир Путин обяви, че иска да даде на парламента повече власт чрез конституционна реформа. Освен всичко друго депутатите трябва да определят премиера в бъдеще.

Също така критериите за кандидати за президент трябва да бъдат затегнати. Въпреки това Путин възнамерява да се придържа към силната президентска система. За тази цел той ще предложи референдум за конституцията.

В речта си Путин предложи промени в конституцията, засягащи преразпределяне на правомощията между президента и останалите институти на властта.

Критиците обвиняват Путин, че работи за това как да се задържи на власт след 2024 г., когато мандатът му като президент приключва и той трябва да се оттегли съгласно конституцията.

Настоящият състав на правителството е сформиран през май 2018 г. Дмитрий Медведев е начело на руското правителство от 2012 година. Така той стана абсолютен рекордьор в най-новата руска история по продължителност на поста премиер – над 7 години и 8 месеца /2 808 дни от момента на утвърждаване на поста на 8 май 2012 година/.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 313Щото тролиш с оф топик
284
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джуджето вазвърна славата на Русия.Иначе щеха да са като нас,зависими бедни нещастници.
283
6
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Лелелееее, колко промито мозъче трябва да си, за да се възхищаваш на азиатската качина и да вярваш на фалшивите им новини? Путин щял да дава по 10000 долара на новородено :))))))))))))))))))))) А новата Волга, МиГ35, Су57, руската уикипедия кога :)))))))))))))))))))))))) То само с анимации не става :)))))))))))
282
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нащо неджудже Великия Черноризец храбъркога ще подаде оставка?.Може би когато се стопим на 2-3 милиона.Другите ще са измрели или ще са емигранти.
281
9
 
8
 
! Отговори
Ниш е България преди 4 години
Скоро джуджето ще висне на някой стълб.
280
4
 
6
 
! Отговори
... преди 4 години
Някой руски *** написъл, че Путин за последните 10 години вдигнал 10пъти стандарта на живот в Русия хаха. В момента минимална заплата 200 евро, средна заплата 500евро..бате сметни тея преди 10 години ква *** са били..
279
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аа господа демократинаписах че половин българия е пред водна криза веднаго го изтриха що така бре демократи
278
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за специалистите демократи америка от чиято демокрация се възхищавате от 100 години се управлява от едни и същи кланове дето се онаследяват като царетеа това че има президенти си е за тълпатаако някой си мисли че нещо зависи от един гащник като обама - си е обикновен наивника пък ако го двърди или си е наивник или е мошениктака че радуй се народе живееш в "демокрация"
277
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
276
0
 
7
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Да кажем, че не са готови за демокрация още.Ама един човек да ръководи всичко и да назначава тия които кимат утвърдително.. Дори и да допуснем, че е най-добрият, след него ще е вакум и потоп от закърняването на политическия елит.
275
1
 
8
 
! Отговори
до Троби преди 4 години
Абе то и у нас минималната заплата е 610 ама вие пък твърдите, че масово това е заплатата в България.В София някой да взимал 800лв иначе сме били работили за 600лв докато виж в Рашата никой не се хващал за минималната, това било изключение.
274
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
305- НЕЩО СИ СЕ ЗАГУБИЛ В ПРЕВОДА- ИЗПОЛЗВАЙ ИНВЕСТОР, ВАЛУТЕН КАЛКУЛАТОР БНБ И СЛЕД КАТО ИЗРЕЖДАШ ТОЛКОВА БЛАГИНИ ЗАЩО НИКОЙ НЕ ОТИВА НА ИЗТОК, А РАШИТЕ ГЛЕДАТ БАБИ И ДЕДОВЦИ В ОМРАЗНИЯ ИМ ЗАПАД, ДАЖЕ МИЛИОНЕРИТЕ ИМ ЖИВЕЯТ НА ЗАПАД- ЩО БЕ, НАЛИ БЛАГИНА ДО БЛАГИНА.
273
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябвало е 20 000 долара да обещае. Така и така няма да ги даде, ама по-добре звучи.
272
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФОРБС- РУСИЯ Е ВЕДНАГА СЛЕД ТАЙЛАНД ПО КОНЦЕНТРАЦИЯ НА БОГАТСТВОТО- 10% ОТ РУСНАЦИТЕ ПРИТЕЖАВАТ 80% ОТ БОГАТСТВОТО В РУСИЯ, 2 000 000 РУСКИ РАБОТНИЦИ РАБОТЯТ НА МИН ЗАПЛАТА, ОТ ТАЯ ГОДИНА 330ЛВ.
271
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 20 20 година10 000 долара за второ дете еднократно100 долара на месец- детски за всяко дете до 7 годиниза трето дете опрощаване на част от ипотека за жилищекога ще ги стигнема вие си пишете глупотевините
270
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен.руснаците отдавна са бели хора купуват апартаменти по цял свят а българина отива на запад да робува да си купи апартамент в българия.мисля че това ти е достатъчно защо се сравнявате с русия я се погледнете в огледалото и се криите в шкафа си и се потърсете сам себе си че сте жалка картина не поносима
269
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен *** 106Ние сме СЛАВЯНИСлавяни казваш?Защо няма нищо останало от тези славяни?Глинен съд, връх на стрела, рисунка на скала, накит някакъв някъде виждал ли си да е от тези славяни?
268
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руска рулетка - задава се нова Перестройка.Руския Гулаг е капсулиран, мужика е оскотел, младите руснаци не искат бъдещето им да определя КГБ'то, а Путин води две необявени войни и готви трета в Либия.
267
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В театъра разиграващ се в всяка една държава/ не само Русия/, Путин го играе демократ.21 век е и няма как пак да се променя конституцията за президентските мандати.Просто Путин ще стане премиер, за което няма ограничение в мандатите никъде по света.Властта ще е в парламента / на практика в премиера/. Ще имат и церемониален президентНе случайно сред промените в конституцията е и отпадане на думата "последователни" мандата за президент, т.е той ще има право на два мандата общо, както е в САЩ.
266
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин започна да играе "ва Б..анк" защото Медведев му отказа нова рокада "Празедент-Премиер-Президент" !