Захарова с упрек към България – направи шоу за руските дипломати

Първо информацията бе разпространена в медиите, заяви тя
30 яну 2020 18:09, Красимир Ангелов
98
Захарова с упрек към България – направи шоу за руските дипломати
Снимка: БГНЕС

България направи шоу и цяла информационна кампания около изгонването на двамата руски дипломати, посолството на Русия беше уведомено за обявяването им за "персона нон грата", след като тази информация беше вече разпространена в медиите, заяви официалният говорител руското външно министерство Мария Захарова, съобщава "Фокус".

Още по темата
"Противно на общоприетата практика в такива случаи, от събитието направиха такава информационна кампания, медиен повод. Ние имаме и доказателство за това: посолството на Русия беше уведомено за даденото решение, само след като тази информация беше разпространена в медиите", заяви още Захарова, цитирана от РИА Новости.

"Не бяха представени материали, доказателства, основания, които да послужат за основа на предприетите решения или вината на тези хора. Беше направено такова шоу", заяви тя.

Както е известно в края на миналата седмица България обяви изгонването на двама руски дипломати поради обвинения в шпионаж. Двамата вече напуснаха територията на страната ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
9
 
10
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До ПатриотПреживяхме Варшавския договор, комунизма, ще преживеем и джуджето Хаяско и опитите му за възраждане на СССР!
65
5
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Ти си пописвал декларации и дейността ти тук е в разрез с това на което си се съгласил."Първо знаеш ли какво сме подписвали?Умнико колко лични данни съм извадил на бял свят? Нещо от това което съм го написал да го няма на официалните източници достъпни за всички?"Информация за социалния статус на населението разбира се е от интерес за ВСЯКА разузнавателна служба, и колкото по-подробна толкова по-добре"Представи си Тръмп или Путин искат да знаят колко е пенсията на Баба Пена?
64
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин награди най-демонстративно с медал "дружба" за вярна служба един русофил обвинен в шпионаж в полза на руския Гулаг със наложена забрана за напускане на страната и го изпрати обратно със заплахи към българските служби, ако бъде преследван, а тази Кощрамба ни говори за дипломация и дружески отношения !Що за наглост и цинизъм !!!Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
63
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Aостаналите 350 служители кагда?"Първо едва ли са 350 служители. И като погледнеш едно посолство колко минимум човека му трябват ще се упашишПосланник и заместникПоне двама Шофери/ТелохранителиСекретар - служител за всичкоВоенен Аташе и заместикКултурен Аташе и заместникпоне 8 или 10 шифрочици работещи на смени 7/24Поне 2 човека визов отдел и това е абсолютен минимум колкото по-голям пътникопоток толкова повече служители и в Консулство Охрана не се знае колко350?
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиТроби, захапвай здраво амбразурата каскет, само 4 коментара до сега? Какво дремеш? Няма да има копейки и медал за предателство от Жужи.
61
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
И Путин не ни съобщи по официален път, че спира южен поток... - а го направи на всеослушание на площада в Анкара, докато се целуваше с Ердоган ефенди...
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиИ продължаваш да не адресираш това което си цитирал и вместо него ми говориш някакви ирелевантни неща.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиАз не ставам смешен. Ти си пописвал декларации и дейността ти тук е в разрез с това на което си се съгласил. Информация за социалния статус на населението разбира се е от интерес за ВСЯКА разузнавателна служба, и колкото по-подробна толкова по-добре. Изненадващо, че от режим всичкознаене минаваш в режим "не, тов не е реалистично, няма начин" щом ти припари
58
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Боби, ти сега ще се окаже че и от шпионаж разбираш. Само дето не адресира това дето съм написал а някакви свободни съчинения, точно както се полага на многознайко нищонезнайко."Разбирам от технически ДЖВЪЧКИ и ДЖАДЖИ.Дори само това защо да следя непрекъснато един човек ако знам къде са му джвъчките(телефон, Смарт незнам какво си и дори сателитен телефон)а скрити камери(може да гледаш предаване като Папараци) могат да поглеждат на стотици метри(за военните са и на километри)
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aостаналите 350 служители кагда?
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маруся пак злослови за България.Трябвало по "дипломатически" канали да се решавали шпионските афери на Кремъл.Русофила Малинов с медала "дружба" ли е дипломатическия канал !?
55
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Боби, ти предлагаш ли служебна информация срещу заплащане на такива "легални шпиони"Не ставай смешенПодобна информация(личните данни на хората и пенсии) реално са ненужни за никой "Пазузнавач" особенно в българското изпълнение на пенсионната системаСамо ти казвам че всяка година Правителството спонсорира системата с няколко милиарда лева от бюджета и спираме да говоримДанните са нижни на разни измамници - вярноНо те имат достъп и през много други места започвайки от общините
54
10
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Извинявайте, братушки!Това срамно, махленско и абсолютно непрофесионално поведение на българската дипломация беше режисирано от Фашингтон и изпълнено под натиск от американското посолство.Това е временно и абсолютно незначително в исторически план.Преживяхме сътрудничеството с Хитлер и Третия райх, ще преживеем САЩ и НАТО
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиБоби, ти сега ще се окаже че и от шпионаж разбираш. Само дето не адресира това дето съм написал а някакви свободни съчинения, точно както се полага на многознайко нищонезнайко.
52
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Рашките сме ги хванали по бели *** с шпиони, те реват, че били по медиите."По времето на студената война имаше ХВАНАТ В КРАЧКА, обвинен в шпионаж и ОСЪДЕН за Шпионаж. Понеже нямаше свободно движение на хора дори и на запад шпионажа се извършваше през посолствата но тогава начините за следене на хора бяха много по допотопни и лесно истинските шпиони се откъсваха от "Опашките" и си вършеха работатаСега това е абсурдноМикрофон от другата страна на улицата чува какво правиш в къщи
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 50Не, всеки да си гледа проблемите, а не някаква руска прахосмукачка да ми обяснява кое как е. Не че приказките ви са реалистични, де, но тука какви фантазии съм чел като се тругне в тая посока ..... жалко че тия дето така бълнуват не щат и не щат в Рассия, ами се запънали като магаре на мост да си стоят у нас и в Европа.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиБоби, ти предлагаш ли служебна информация срещу заплащане на такива "легални шпиони". Въпреки твоите уверения, че са те проверявали от службите, твоите драсканици в тоя форум в полза на матушка Рассия показват еднозначно, че съвсем не си загрижен за защита на националния интерес, а доколкото знам работиш с чувствителна информация. Господ да ни пази от такива защитници на информацията ни от чужди агентури. Направо се чудя как някоя служба не се е самосезирала още
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до анонименЗначи ние може да казваме ти имаш треска в окото. Щото така ни изнася.Ама не "виждаме" Гредата дето еди къде си е при нас. Щото така ни изнася.Похвално!
48
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименТака Умнико има тъй наречените ЛЕГАЛНИ ШПИОНИ - това са си просто аналитици които събират ОБЩОДОСТЪПНА а понякога и достъпна срещу заплащане информация - това е реално 95-98% от цялата информация ползвана от всяка страна.Има и няколко наистина Шпиони но отдавна служителите на полоствата не са от тях. Защо защото дори и малка България може да си позволи да следи всеки дипломат след като си подаде носа от посолството. Да не споменавам АНОНИМНОСТТА предоставяна от съвременния ИНТЕРНЕТ
47
0
 
2
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Понеже от намек не разбираш да ти го кажа ОТНОВО-------------Говорим за Русия, за Бг ние с вас си знаем "кусурите" които ни мъчат!!!Да, Бг е малка, бедна, разграбена държава (сами се докарахме до този "хал", няма смисъл да обвиняваме когото и да е било), но това не означава, че винаги трябва да търпим когато поредната "коко.ш.ка ни размахва пръстче, пък било то и американската посланичка в София!Ще ми се да видя истински български държавник твърдо защитаваш националните интереси на Бг!