Хиляди в Русия се включиха в шествия в памет на Борис Немцов

Москва отбеляза 5 години от убийството на опозиционера
29 фев 2020 19:55, Красимир Ангелов
91
Хиляди в Русия се включиха в шествия в памет на Борис Немцов
Снимка: БГНЕС

В десетки градове на Русия бяха организирани митинги и шествия по случай петата годишнина от убийството на опозиционера Борис Немцов. Традиционният "Марш на Немцов" в Москва беше предварително съгласуван с властите и премина без инциденти, съобщава БНР.

"Немцов - герой на Русия", "Русия ще бъде свободна", "Свобода за политическите затворници", скандираха участниците в шествието в центъра на Москва. Имаше и лозунги срещу предложените от президента Путин конституционни промени.

По данни на полицията в шествието са участвали около 10 000 души.

През нощта на 27 срещу 28 февруари 2015 г. Борис Немцов беше застрелян на Москворецкия мост край Кремъл. Като преки извършители на убийството бяха осъдени петима чеченци, които получиха между 11 и 20 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Сигурно сред протестиращите са се развявали знамена с цветовете на дъгата,а знаменосците са се придвижвали с кръшни ,тазо-въртящи движения.
45
3
 
1
 
! Отговори
12МСП преди 4 години
Искрено изненадан съм,че същества с когнитивните възможности на чехълчета успяват от едноклетъчният си мозък да изстискат няколко безсмислени думи.Та това е голям прогрес и те са на път да изпълзят от ко-чи-на-та,в която са грухтели до момента.Много са семплички
44
11
 
26
 
! Отговори
Немцов, францов, преди 4 години
Русия не е като продажна България, там продажниците нямат никакъв шанс, Путин ще ги смачка като въшки! Те видяха какво е ***.далският запад, преживяха ужаса на ВСВ и лесно няма да се дадат на провокации. Отново ще отворят сибирските лагери, не се радвайте български ***.далчета!
43
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рушофилството води до тежки психически отклонения.
42
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познато ни е?!Така е при диктаторските държави.
41
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имало лозунги срещу предложените от президента Путин конституционни промени.Защо са против?Нали предложените от президента Путин конституционни промени разширяват демокрацията и дават повече права на Сената и Думата.
40
7
 
19
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Какъв е смисълът Владимир Путин или някой от големите и силни хора в управлението и политическият елит на Русия да убиват някакъв от опозицията на който трудно му се събират 2-3%"Не търсете логика,важното е да има повод да се демонизира Путин.Хич няма да се изненадам,ако след някой ден да излезне съобщение,как Путин по потайна доба в подземията на Кремъл е забъркал "Короната".Винаги ще се намери някакъв повод за демонизация
39
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бивш комунист от котилото на кпсс заедно с елцин и прочие пияници и крадци които ограбиха тяхната държава, както го направиха и нашите тук след 90 година. За какво трябва да го величаят ,какво е постигнал и какво е направил за хората някой знае ли? Все едно тука да величаят костов доган или подобен. Обикновени крадци нищо повече
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 20 000 останали в България грамотни турци, към 50 са продали задниците си на дявола, пардон, на неоосманистите да драскат против България, което е 0,04 % и си е един доста голям процент платени ***.
37
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 7 милиона българи 20 са си продали душите да драскат по форуми в полза на Путин, което е 0.00000 ... %
36
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е смисълът Владимир Путин или някой от големите и силни хора в управлението и политическият елит на Русия да убиват някакъв от опозицията на който трудно му се събират 2-3% от вотът на гласоподавателите?По онова време "Единна Русия" събираше 60-70%. Убийството изглежда или като гангстерско дело или...Де да знам скалъпено от външни сили.Когато нещо такова се случва винаги се запитайте "Кой има изгода от това действие,какво би целял и спечелил?" 3% на изборите едва ли е заплаха за 70%
35
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47И се оказа че разпространяваш московска фейк пропаганда.
34
9
 
23
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Руската демократична(?) опозиция има един "малък" проблем-идеите и се свеждат до това Русия да се предаде на Запада(САЩ) и тогава всичко щяло да тръгне по мед и масло.Хубаво,ама това вече случи веднъж и последствията бяха трагични за Русия,тя едва оцеля.Хората го помнят и откровено не го желаят отново.Виж ако руската опозиция съчетае по някакъв начин демокрацията с националния успех и суверенитет на Русия-то тогава би имала безспорна поддръжка.Обаче само с плюене по Путин не става...
33
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото по на изток, толкова по-малко протести.Обичат си ги тираните и тва е.А пък у Северна Корея даже не знаят какво значи думата `протест`
32
12
 
27
 
! Отговори
Малка сметка преди 4 години
Москва: около 15 000 000 население. Участващи в т.н. протест: около 10 000 човека, с други думи: 0,00066 % от населението на града.Обаче вой по шорошкити медии - до небето (иначе няма заплати).
31
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо толкова се радват разни путинофили, че в Русия няма протести - не знам.Ми как да има? Те горките и по времето, когато Сталин ги избиваше по 1-2 милиона на година в ГУЛАГ пак не протестираха.Така са си научени - да целуват обувките на поредния `батюшка`.Ненормален народ, скоро няма да се оправи.А когато пък някой се реши да протестира нашите рублажии казват, че това са сороси и точка.
30
18
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
"Освен за геноцида във Сирия,Путин ще бъде съден във Хага и за убийството на Немцов"=======Руснаците са в Сирия по покана на легитимното правителство на Асад, за разлика от турските агресори подкрепяни от ФАЩ.А, за бомбардировките в Белград в който загинаха хиляди мирни жители, военно-престъпниците трябва да бъдат изправени пред трибунала!
29
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протест на атлантиците ... Евала чудо голямо ... Явно нямат достатъчно пари ...
28
12
 
12
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
Не че е толкова важно, но ''Комсомолская правда'' цитира полицейски началник, според който на митинга в Москва са били 42 хил. души. Митинги е имало в много други руски градове.
27
19
 
18
 
! Отговори
ХАГА преди 4 години
За сведение на почитателите на феодалните тирани, килията на осъдения тиранин от Хагския трибунал Слободан Милошевич е свободна и чака следващия тиранин, а всички се досещат кой е - нисък, ходи с високи токчета.