Путин с намек към Ердоган - за руско-турската война 1877-78 г. и Крим

Откриха символика в скулптурите в залата на срещата им
6 мар 2020 14:45, Елка Василева
182
Путин с намек към Ердоган - за руско-турската война 1877-78 г. и Крим

Президентът на Русия Владимир Путин посрещна турския си колега Реджеп Ердоган в залата на Кремъл под бронзовия часовник „Преминаването на Балканите“ на скулптора Евгений Лансере. На това произведение на изкуството е запечатан подвигът на руските войници, разгромили турците в България през 1877-1878 г. Този намек беше забелязан от рускоезичните потребите на Twitter.

Още по темата

Освен това те обърнаха внимание, че турският лидер беше „под погледа“ на скулптура на руската императрица Екатерина II, която присъединява Крим към Руската империя през 1783 година.

Микроблогъри побързаха да характеризират ситуацията като „тролинга на годината“ и „издевателство над Султана“. „Съвпадение? Не мисля“, написа  @leon_elk.

Срещата между Путин и Ердоган се състоя в Москва на 5 март. Преговорите на двамата лидери се проведоха на четири очи. След края на обсъждането на ситуацията в Сирия двете страни се договориха да прекратят всички бойни действия по съществуващата линия на съприкосновение в Идлиб, да бъде създаден коридор за сигурност и да започне съвместно патрулиране, припомня Лента.Ру.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
0
 
! Отговори
Август Импер преди 4 години
Първият въоръжен сблъсък между руснаците и турците датира от 1541 г., когато кримските татари с подкрепата на турците се придвижват към Москва под командването на Сахиб I Гирай. През 1556 г. кримският хан отново настъпва срещу Москва. Цар Иван Грозни изпраща срещу него войводата Матей Иванович Ржевски, по прякор Дяк, който не само прогонва кримчаните, но и достига до долното течение на Днепър, към Очаков и тук разбива турците. Еничари не е имало 15 век, чак 17в са! Не пиши глупости и не лъжи.
150
3
 
0
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
До До Анонимен 152Цървулче хем си неграмотно ,че и лъжеш за кримската война !!! Турската пехота печели войната ,когато англичаните панически отстъпват те виждат,че турския пехотинец не отстъпва има достатъчно мотериали,ограмоти се !!!
149
6
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Винаги Англия , Франция са подкрепяли Османската империя срещу нас. -------Кога е било това винаги, като в Първата световна сме били съюзници с Турция срещу Англия, Франция и Просия. И освен това на руснаците е разрешено да ни "освободят" на една конференция в Лондон..
148
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чорбалан да целува ръка и да бяга обратно, докато не са му подпалили гащите от бой...
147
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко е как винаги евроатлантическите ценности са съвпадали с интересите на Турция. Винаги Англия , Франция са подкрепяли Османската империя срещу нас. Даже и сега същата работа. Единствено и само единствено благодарение на желязната воля на пияния мужик Турция е прогонена от Балканите. Ако питахте европейците това никога нямаше да се случи. Ако турците бяха свестен народ и добри управници нямаше да се стигне до разпада на империята им.
146
24
 
9
 
! Отговори
... преди 4 години
При следващата визита на Путин в Анкара, Ердиган трябва да му направи лек намек, за 1571г. когато 15 000 еничари и 30 000 кримски татари гонят руската армия чак до Москва, влизат в града, опожаряват го и взимат хиляди рускинчета за робини да служат на господарите. Да не забрави и леко да намекне за 1711г. Прутската война, в която турците разгромяват армията на най-ввликия им цар Петър велики и го пленяват. Чак се наложило петърчо да се моли, като младо рускинче пред султана да бъде освободен.
145
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жив и здрав да е Путин - за сега единствен в света работи за интересите на държавата си без да създава вoйни!
144
11
 
14
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Слава на ИМПЕРАТОРА ПУТИН и неговата православна армия!
143
14
 
15
 
! Отговори
Поручик Голицин преди 4 години
Ако Путин реши, с едно натискане на копчето Турция ще се превърне в лунен пейзаж.
142
20
 
16
 
! Отговори
Клаузевиц преди 4 години
Бе не знам кой кого гледа, но ако Турция декларира, че е пряко заплашена, според Конвенцията от Монтрьо може да затвори Проливите, а ако затвори и въздушното си пространство, никак не е ясно какви ще ги дъвче Путин в Сирия.
141
7
 
12
 
! Отговори
Anonymous преди 4 години
Нека Асад и руснаците да избият сунитските кучета на Ердоган
140
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 141 славяните са равноправни - и когато част от славяните са под турско робство, други славни славяни са ги освободили! робски е твоят поДМит мозък!
139
9
 
14
 
! Отговори
Тато преди 4 години
Хаха! Евала на Путин и руснаците! Малко да ги наредят тия *** квадратноглавести турски.
138
25
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Прабългарите не са славяни,тюрки са били. Докога ще се тъкми тази история? Ехоооо?! Държава без история
137
9
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
1854,кримската война Русия губи от Турция и съюзници. За съжаление победителите разменят Крим за Бесарабия с Русия.
136
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 148Точно. Имам чувството че само чакат да се напише нещо, каквото и да е което показва Раша в благоприятна според тях светлина (колко е благоприятна да се подиграват на партньора си за преговори е друга тема) и започват с панегириките. Между другото, те явно и на нас така са ни оставили паметника на Съветската армия и още куп други гадости: като подигравка.
135
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам по руската тв че само Путин решава абсолютно всичко в РусияПутин това Путин каза така и това е там правителство има ли и парламентили Путин е баща и майка и цар и господар на всички и за всичко
134
45
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колхозните копейкаджии се наакаха, славянски бедни душици. Роби са ви излюпили под съветско робство, роби ще си измрете под руско.
133
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 146 От това, което пишеш става пределно ясно какъв си и защо пишеш в българските форуми. Само че ние провокации от дервишки мишки не приемаме
132
38
 
18
 
! Отговори
Kubilay преди 4 години
Руските *** понеже се изложиха като кифладжии, и подкрепяните от тях шийтски кучета се разбягаха като мишки, разчитат на разни символики. Ердо отиде в Москва, защото Путин го беше страх да мърда докато не му приемат промените в конституцията. По тази логика, ако срещата беше останала за двореца в Анкара, Ердо щеше да го посрещне под армата на Османската империя, която многократно е наритвала руснаците. И какво? Нормално е всяка империя да има своите символи.