Русия ще отговори на всеки агресор като СССР на фашистите!

Руският президент Путин отправи предупреждението
10 мар 2020 12:38, Елка Василева
379
Русия ще отговори на всеки агресор като СССР на фашистите!
Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Русия е готова да отговори на всеки агресор, който се осмели да повтори нападението на хитлеристка Германия срещу Съветския съюз, заяви руският президент Владимир Путин.

Коментирайки популярния в Русия слоган „Можем да повторим“, Путин припомни и друга известна фраза: „Който с меч идва при нас, от меч и ще загине“ /“Който нож вади, от нож умира“/.

„Съветският съюз беше подложен на много страшно, ужасно, непростително нападение от страна на нацистка Германия, ние изгубихме 27 милиона души – каза Путин. – Няма нито една страна в света, която да понесе такава загуба“.

„И ако някой посмее да направи нещо подобно, ние ще повторим“, увери Путин в интервю за ТАСС.

Той подчерта, че Русия никога не се е стремила и сега не се стреми към такова развитие на събитията. „Пред руското ръководство въпросът никога не стои по такъв начин“, добави руският президент.

Продължавайки дискусията за надписите по автомобилите, свързани с Деня на победата – 9 май, Путин похвали още един популярен вариант – „Благодаря на дядо за Победата“.

Изразът „Можем да повторим“ става известен, след като съветски войник оставя такъв надпис в основата на колона от фасадата на Райхстага през май 1945 г. Надписът е заснет на фотографии и от кинохрониката. Предполага се, че е бил написан с тебешир, не се е запазил. Авторът е неизвестен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
11
 
17
 
! Отговори
Сталин преди 4 години
Много добре им го каза! Евала, както изглежда още 2 президентски мандата ще изкара след 2024 за ужас на още няколко американски президенти.
231
9
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Петров: Назрява ли, назрява ли? Няма да го бъде. Путин е каза ясно - при конфликт мишена ще бъдат и мозъчните центрове на агресора. И те си го знаят. Никой няма да се реши да воюва с Русия. А г'лупости можете да поствате колкото ви душа иска.Ние нямаме какво да делим с Русия.
230
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПетровПо-добре е да не се предприемат твърде драстични намеси. Япония, ЕС, САЩ, Южна Корея са обградили СССР-2. От десетилетие тече процес на изолация на Русия и ще се задълбочи. Няма да издържат дълго в тази ситуация- импортозамещение, отказа от долара, да ги приказват на баба ми. Сегашните глупости, които Тръмп сътворява ще спрат при демократите, но е факт, че на САЩ Русия вече и е по-мила, навява носталгия и дълбоки чувства от шпионските периоди в главите на по-дъртите кравари.
229
15
 
14
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Империята СССР се разпадна в ужасна агония през 1991 но все пак света се размина леко тогава. Сега вече назрява момента и Руската империя да се разпадне на съставните си части - Московия, Нижни Новгород, Казан и Сибир. Откраднатите територии като Курилите, Манчурия, Абхазия, Карелия и т.н да се върнат на съответните държави.
228
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що ли всички вкупом не му ЦУНЕМ на Путин ............шлифера ???
227
6
 
10
 
! Отговори
ПоклонникНажужето преди 4 години
Купувахме най-евтиния газ в Европа ноПутя реши да ни го намали с още 40 процента. Хем монопололист, хем продава най-евтино. Съвецкият президент разби на пух и прах икономическите теории, че конкуренцията сваля цената.
226
14
 
13
 
! Отговори
Митко преди 4 години
*** пак звънят без някой да ги натиска. Не се спряха... айде тоя полуръст да хваща пътя вече, че на хората им писна от картонените му роботи, пропаганда и незнайни топ оръжия.
225
10
 
10
 
! Отговори
Ето как се прави :) преди 4 години
Един мой бегъл познат от Варна държи едно смешно про-руско сайтче (Новата Лада която изуми света,Какво каза Путин за България).Ама в един момент от Русия вече не можеха да му плащат колкото искаше за подръжката му (криза все пак) ...и му платиха с ЖЕНА!! Няма майтап. 26-годишна рускиня (около 15 години по-млада от него) ,която дойде със нисколихвен кредит за жилище (което се води на нейно име). Сега го изплащат и лятото го дават като квартира ,а тя май вече е бременна.Сега той плаща ама с кеф
224
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джуджето е с тотално увреден милиционерски мозък.
223
6
 
4
 
! Отговори
:(нерегистриран) преди 4 години
България ако си в далаверите си ок, /1944 до 2020/. Предпочитам ЕС, САЩ. Ако бяха в българия не членовете гладни и изтормозени, а днес са щастливи, че там отсъства думата "диктатура". Там търсени, а тук убивани и обиждани, майка, ба а, приятел, всичко си е по старому, докато не измрат рахат няма да има. Родените след 1980, всичко друго е кражби, шуробаджанаци и удари по честни и скромните
222
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Русия ще отговори на всеки агресор" - факт.Ние също сме се наредили на опашката за отговорите....------------------------"наредили на опашката" подразбира, че сме по средата или в края, а ние сме в самото начало на опашката за отговорите. Пиндостанска буферна зона сме. Първа линия.
221
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 250Искам да да кажа, че искам да емигрирам в руския Гулаг, да опитам от "гроздето",...ама друг път.
220
7
 
6
 
! Отговори
Хххххх преди 4 години
Ние не виним, но виним, че е трябвало да си останем в Царска България. Старите покойници, а днес и от 1944 виждаме как комунисти не им се работи, а по време на царска българия нашите родитеки са имали занаят и копче не са открали
219
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България не се е разделила с миналото. Всички комунисти са навързани като свински черва. Всичко те изкупуват, имат си добри адвоката, но много мързел, пиянки. Гнус ни е, като се съберем с някои умни, много по-умни мюсюлмани от нас. А са работохолици, но с честен труд, нищо не става. Турчина никога няма зло, но българина е способен да те смачка и те навре в дън земя. Жалко, чо е и децата им са навън, а те добре, че по на 55,60 са спец за всичко, всичко им се отдава, а българина бай тодоре 0
218
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямото постижение на Путин е, че успя да загуби само Украйна.
217
9
 
10
 
! Отговори
ВВП преди 4 години
За един долар получавате цели 75 рублички. И после кажете, е не съм направил нищо за вас!
216
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин щял да пази Русия от завладяване!!!Русия и сега е завладявана от чужди компании които имат дялово участие във всякакъв печеливш бизнес в Русия!Газпром е държавен само на 51%,Роснефт също ,огромни дялови участия имат даже американски компании в тези две важни за Русия дружества!Като разбира се навсякъде присъстват като акционери и хора от свитата на Путин!А,народа нека да си вярва ,че Путин ги пази от империалисти!
215
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
228, България също е била робиня на монголците след 1242 г. Много европейски народи са били робиня на монголците. Чингисхан е завещал на наследниците си да вървят строго на запад, докато не стигнат до морския бряг на края на земята. Внукът му Бату стига до Алпите и се опитва да ги заобиколи от юг. Така стига до брега на Адриатическо море и обръща на изток към къщи, като минава през Балканския полуостров и разгромява и поробва България.
214
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС са велики. Там няма диктатура. Там никой не ги пита, кои са им родителите. Спазваш ли законите си добре дошъл. Погубени животи при живков. Много невинни вкарани по затвори, убивани, а и младите, красивите, стройните ги унищожаваха, те дс, доносници си знаят. Няма защо да им напомняме. От свободата по ок няма, стига да не навредиш, но бкп и деца ги пуснаха българи християни и от мързел кво има в хладилника ти изяждат, само мръсотии. А Европейците са толерантни и добре стана, че побегнаха.
213
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Путин плаши, спете спокойно деца.Явно се готви да легне до Мумията.