С маски и плакати: Руски комунисти честваха Ленин

Днес се навършват 150 години от рождението му
22 апр 2020 21:27, Красимир Ангелов
47

Снимка: БГНЕС

Малка група руски комунисти, носещи защитни маски и червени знамена, поставиха цветя пред мавзолея на Ленин на Червения площад по случай 150-ата годишнина от рождението му, предаде Франс прес.

Поради мерките за изолация празненствата тази година бяха далеч по-скромни от шествията, организирани всяка година от комунистическата партия в чест на годишнината от рождението на създателя на СССР. Само няколко десетки комунисти дойдоха пред мавзолея до стените на Кремъл.

Заради разпоредбите за изолация те носеха защитни маски, червени шалове и повечето от тях стояха на безопасно разстояние един от друг.

"Съгласихме се да спазваме всички предпазни мерки. Повечето от участниците бяха в маски и стояха на разстояние. Присъстваше партийното ръководство, депутатите на партията и лидерите на московски и регионални организации", заяви пред ТАСС депутатът Юрий Афонин.

Заради пандемията и ограничителните мерки, наложени в руската столица, комунистическата партия реши да отложи основните празненства за есента.

Медиите също отбелязаха раждането на основателя на СССР, като в. "Комсомолская правда" например публикува въображаемо интервю с Ленин.

Почти 30 години след разпадането на СССР съдбата на балсамираното тяло на Ленин остава спорен въпрос в Русия. През декември миналата година президентът Владимир Путин заяви, че то трябва да остане в мавзолея, защото животът и съдбата на много хора все още са свързани с покойния лидер и "и с успехите от миналото, от съветските години", припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Улянов по майка е . азаро- . вреин,а по баща калмик. И в двата случая по ген е тюрко-монгол - вижте му монголоидното лице и очи. Така е и с болшинството болшевики - или са .азари,или шпаньоли или такива дофтасали от САЩ и Западна Европа,немци,поляци,хохоли,фини,грузинци,арменци,тюрки... Точно затова клаха руснаците както монгол и турчин не ти е клал. Само Хитлер ги надмина.
12
6
 
24
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
И каква само вековна признателност за най известният "сЕфилистик" и народоубиец в "русия"!
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя простотията по комунистите ходи а хубавото е че коронара ще ги прати при мумията
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По ОРТ1 даваха репортаж от Новосибирск и покрай паметника на Ленин интервюираха преминаващи младежи и девойки с въпроса КОЙ е човека от паметника. Мнозинството не познаха, а един от позналите обърка първото име на Ленин,заявявайки че то е Иля:-)))
9
12
 
17
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Този изроден психически народ никога няма да се присъедини към семейството на цивилизованите народи. вярна е сентенцията, че идеологията на комунизма унружда сериозно мозъчната и интелектуална дейност. то у комунистите един интелект - здраве му кажи ама все пак уврежда нещото останало в тъ.пи-те червени чутури. На руснака му дай водка, някаква жена да му чисти и готви и от време на време възможност да го убият на фронта кодето - неясно за него защо - го изпраща Пипин Къси от Кремъл.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 7Добре ли сте?
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Мислех да влизам в някакъв дебат , но бързо се отказах. Просто ти поставям един минус. Ха-ха-ха онези хора били увредени, а ние българите какво сме, не сме ли лицемери. Хайде толкова стига.
6
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И герберунгелите така след 90 години ще честват вожда си чукyндyp!
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво са си сложили маските, макар че бледата спирохета не прескача по въздуха!Ха ха ха ха
4
4
 
9
 
! Отговори
путларах акбар преди 4 години
на 20 април е роден пророка Хитлерна 22 април е роден пророка Ленинна 22 април е роден прорка МоамедАбе по ме съмнява че почетоха прорка Моамед..ха.ха.ха они кричали "путларах акбар..."Путин и джамия им направи .
3
8
 
20
 
! Отговори
мухахахаха преди 4 години
Разложеният сифилистик в момента гори в ада, до авера си - Сталин!
2
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснакът е генетично уведено същество. Никога не е имал идея за свобода и частна собтвеност. От крепостник дето са го продавали за копейки влиза в комунизма. Нямаше да е проблем ако тия същите не бяха сложили на власт местните им еквиваленти 44та, че и досега.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха евала, айде другари къде е купона тука в БГ?