Москва започва постепенно отменяне на мерките за COVID-19

Страната частично ще отвори границите си
9 юни 2020 17:52, Ния Христова
13
Москва започва постепенно отменяне на мерките за COVID-19
Снимка: БГНЕС
Руските власти съобщиха, че частично ще отворят границите на страната. Те бяха блокирани на 30 март заради пандемията от коронавирус. До края на този месец се очаква всички ограничения в Москва напълно да отпаднат, предаде БНР. 
 
Премиерът Михаил Мишустин коментира, че в Русия за момента чужди граждани ще бъдат допускани само тези, които се нуждаят от лечение там, както и такива, които имат роднини и попечители, за които трябва да се грижат. Руснаци ще могат да напускат страната си с цел грижа за близки, за лечение, работа или обучение.
 
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви първата стъпка към облекчаване на ограничителните мерки в столицата:
 
"От  9 юни се отменят самоизолацията и пропускателният режим. Заедно с това се отменя и графикът за разходките. Жителите на града, включително московчаните на възраст над 65 години и страдащите от хронични заболявания, ще могат без ограничения да излизат навън, за да си вършат работата и да посещават обществени места."
 
За последното денонощие броят на новозаразените с коронавирус по света се е увеличил с повече от 131 хиляди души, съобщи Световната здравна организация. По данни на СЗО смъртните случаи са се увеличили с 3 400 и вече са почти 401 000. 
 
Северна и Южна Америка са на първо място по брой на заразените, следвани от Европа и Източно-средиземноморският регион. Най-много заразени с COVID-19 има в САЩ. На второ място е Бразилия, трета е Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страната частично ще отвори границите сиа българските рубладжии ще си ги прибере ли?
10
1
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Аз сравнявам Гърция и Швeция, защото мерките в двете държави бяха напълно противоположни. Наскоро здравният министър на Швеция заяви, че тактиката им с Covid-19 е била погрешна. Колкото до Белгия, там се приеха мерки, но не бяха в такава степен строги и затова ефекта от тях не е толкова задължителен колкото в Гърция. С която ние имаме почти изравнен баланс, въпреки мерките които приехме.Пика отмина и който го прескочи, прескочи...
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москва не вярва на сълзи.
8
0
 
1
 
! Отговори
До Кочо преди 3 години
А Белгия и Швеция можете ли да сравните!
7
3
 
9
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Гърция и Швeция имат еднакво по брой население, но съотношението между заразени и болни в двете страни е рязко в полза на Гърция. И докато швeция разчиташе на изграждане на групов имунитет, то Гърция прие изключително строги мерки, които обаче дадоха резултат.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А!? Какви са тия минуси на първите коментари? Другари, в Русия не тормозят ли хората с тия мерки, каква е тая работа?
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Че се е впил, впил се е, но това няма нищо общо с мерките и вируса. Даже напротив, вируса му разбута леко хубавия план за пожизнена диктатура. Не че няма пак да си го наложи, де.:)))
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоЗабравиха теб да питат.
3
7
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахахаа, какво ще махат?!? Вчера близо 8000 нови болни и 110 умряли :)))))))))))))
2
4
 
6
 
! Отговори
Деян преди 3 години
Стига с вече с тези неадекватни мерки.Защо трябва цялата държава да страда заради едно населено място и две села.Който болен да го лекуват принудително,но който здрав нека да живее нормално.С тази не свършваща карантина ВИЕ побъркахте хората!!
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин как се е впил във властта и парите, махай всички мерки изедник. Само си измислят вируси да държат народа в страх.