Владимир Путин: Русия ще подкрепи поправките в конституцията

Той се появи на публично място за първи път от началото на пандемията
12 юни 2020 21:20, Нели Христова
32
Владимир Путин: Русия ще подкрепи поправките в конституцията
Снимка: БГНЕС

В Деня на Русия президентът Владимир Путин изрази убеждението си, че повечето руснаци подкрепят поправките в конституцията на страната.  Всенародното гласуване на промените в основния закон е насрочено от 25 юни до 1 юли.

Владимир Путин участва в официалната церемония по издигането на националния флаг на Русия на Поклонная гора – най-високата точка на Москва.

В словото си държавният глава подчерта, че многонационалният руски народ има общи исторически корени и нравствени устои, които определят развитието на страната и днес, и в бъдеще.

„Закономерно е, че толкова често звучаха предложения тези фундаментални принципи да бъдат внесени в конституцията на Русия. Убеден съм, че мнозинството наши граждани споделят и подкрепят тази позиция“, каза президентът.

Конституционните поправки са около 400 на брой. Най-важната от тях предвижда възможността Владимир Путин да остане на президентския пост и след 2024 г., когато изтича настоящият му втори пореден и общо четвърти мандат.

По традиция след издигането на знамето президентът награди с ордени заслужили герои на труда.

Денят на Русия, наричан още Ден на независимостта, е официален празник от 1992 г. На 12 юни 1990-а Конгресът на народните депутати на Руската съветска федеративна социалистическа република гласува Декларацията за държавния суверенитет.

В документа пише, че суверенитетът се провъзгласява в името на висши цели – неотменното право на всеки човек на достоен живот, свободно развитие и използване на родния език, както и на правото на всеки народ на самоопределение в рамките на избрани от него национално-държавни и национално-културни форми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
11
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Владимир Путин е държавник, който се ражда веднъж на 10 000 години!! Нека всички паднем на колене и почетем човека.. господ Владимир Путин!!
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОхуОще не му е минал, в бункера е,този е двойник или тройник на малкия диктатор.
5
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този лилипут вече е нагласил референдума след като е сигурен,че руснаците ще го подкрепят. След терора,който им налага открито от 2 месеца,никой не го подкрепя вече,само путинистите,преяли с власт и кинти.
4
13
 
17
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Да е жив и здрав Вовата!! Истински народен лидер !!!!
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червения вождец Ким Чун е още по-страхлив: ако не е изчистен от вируса, той се е скрил преди три месеца и ще се покаже най-малко 1 месец след сигнала на Путин, че опасността вече преминава!
2
7
 
12
 
! Отговори
Оху преди 3 години
Чак сега му е минал страха
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той сам ще си ги подкрепи. Гласуването е формалност.