Шефът на тайните служби в Русия: Америка иска да управлява света

Наришкин твърди, че САЩ иска да се изкара "вечно добър"
21 юни 2020 15:27, Нели Христова
240
Шефът на тайните служби в Русия: Америка иска да управлява света
Снимка: БГНЕС

През последните години напрежението между Русия и Запада продължава да расте. Но на какво се дължи това? Според шефа на тайните служби, Сергей Наришкин, някои западни политици имат фалшиви очаквания от Русия, а Америка се опитва да управлява целия свят.

“Те вярват, че светът може да бъде управляван от един център. И този център е Вашингтон. Всички трябва да си припомним това, включително и политиците от другата страна на Атлантическия океан”, казва Наришкин в ексклузивно интервю за BBC. Но Русия нама проблем само с Америка. Много западни държави обвиняват федерацията, че води хибридна война срещу тях, използвайки хибридни атаки и дезинформация. Съвсем наскоро Европейският съюз заяви, че Русия разпространява дезинформация относно коронавируса. 

“Как могат да кажат, че разпространяваме дезинформация? Факт е, че Русия се опита да помогне на Италия в борбата с коронавируса. Ние изпратихме на нашите приятели оборудване и десетки, ако не и стотици военни лекари. Какъв вид дезинформация е това?”, възмущава се агентът. 

Запитан, защо света не вярва на Русия, особено след атаките в Солсбъри, Наришкин заявява, че има недоверие и от двете страни.

“Не вярваме на това, което британските власти казват за Солсбъри. Когато те кажат, че има “огромна вероятност” Русия да е замесена, ние не сме напълно убедени в това. Но ако говорим за доверие, разбира се, съжаляваме, че то намалява в резултат на това, какво се случва през последните дни. Последното политическа позиция дойде от САЩ, които се отказаха от договорът “Отворено небе”. Той бе основна част от това, което ние наричаме доверие. Наистина ли е възможно да се разтрогне такъв договор?”

През последните няколко месеца Москва е обвинявана и в друго - в пренаписване на историята. Но Сергей Наришкин е не само директор на тайните служби, а и глава на Руското историческо общество. 

“Русия, както всяка друга суверенна държава, защитава националните си интереси, независимо дали те са в миналото, в бъдещето или в настоящето. Платихме много висока цена за победата през Втората световна война. Около 27 милиона живота. Всички те бяха наши съотечественици. Много млади хора в Западна и Източна Европа мислят, че Америка сама е победила нацистите и е освободила Европа. Но това невежество не е случайно, то е добре обмислено - да се опиташ да създадеш впечатлението, че всичко добро в миналото и настоящето е свързано само с една страна - Америка”, категоричен е Наришкин

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефът на тайните служби в Русия: Америка иска да управлява светаМИ РУСИЯ КВО ИСКА БЕ
175
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До анонимен 193Що, като слушахме 45 години заповеди от крепостните бяхме цъфнали и вързали, така ли?Да не споменавам факта, че с жителството и нас ни бяха направили крепостни!
174
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще носят ли на парада снимка на "димящия Кузя",който мужиците гордо кръстиха самолетоносач с падащите като круши таралясници МиГ29.Отсега виждам как треперят американците.От страх ли от смях ли.......?Жалка руска ***
173
7
 
9
 
! Отговори
Ю кортес преди 3 години
На парада па ли ще теглят Армата с въжета
172
6
 
10
 
! Отговори
Начо преди 3 години
Тяхната победа е значела окупация и тирания за други.Народите на балтийските държави преживяват това.
171
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо 187600? А не бяха ли 6000?
170
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "руската армия и флот са на порядък над американските." Хахахаха последната среща на "безаналоговите" вагнеровци с американците не завърши много успешно за алкашите .Шестотин от тях дадоха фира в Сирия докато разберат какво става.От Либия руски "богатири" бягат позорно пред турските дронове ,а зад тях "безаналогова" кафява диря...
169
5
 
3
 
! Отговори
Детско Тръмпетче преди 3 години
Мухахаха , сега чета как в любимата Америка американските медии се подиграват на Тръмп- управителя на света . Пак издънка от перчема . Казал че на първата му предизборна среща са направили заявка да дойдат милион американеца да го подкрепят .... пък те дошли 19 хил. на трибуни можещи да поберат няколкостотин хиляди. Направо изглеждали полупразни . А коментарите им са направо подигравателни.Който от краварските тролчета знае английски, а не само роден руски може да ги потърси.Заслужава си.
168
7
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"кво стана с СССР-то"ми каквото стана с Юга срещу Конфедерацията:):):)времената се менят, господа демократи,свиквайте, вече има РФ:):):)
167
6
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
......Америка е агонизиращ труп........ Хахахахахаааа другарю, кво стана с СССР-то :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Ех този загниващ запад :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
166
9
 
6
 
! Отговори
Детско Тръмпетче преди 3 години
Как да управлява света САЩ като пресидента Тръмп постоянно "проверява" бункера под Белия Дом . От както е направен никой президент до сега не е влизал там а наш Дончо само като чу афро викове отвън и веднага извика полицията , тайните служби , гвардията и армейски части да го пазят а той "смело" се забърза да провери мишата дупка .... упс бункера дали пропуска вода ... щото ако подмокри гащите да не се събира локвичка под леглото му.п.с. Да бяха избрали Хилъри. Тя поне има топки да управлява.
165
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 190Аз съм шокиран - за пръв път русофобска от-репка не нарече Буркина Фасо Горна Волта!Излизате от пещерите!
164
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МаноловДришъл, ама ще седнеш да гледаш парада, нали! Вземи си една гумичка, дето си слагат боксьорите, да не си повредиш зъбките от скърцане!Руската армия и флот са на порядък над американските. USAF нямат нови самолети, ако не се брои негодния F-35. Флотът им даде огромни пари за "Замволт", който се оказа толкова негоден, колкото скъп. Щяха да строят 39 броя, построиха 3 и се отказаха - много срамно е да влачиш а буксир гордостта на NAVI!
163
4
 
11
 
! Отговори
Все ми е тая преди 3 години
Ако Америка не управлява света , то Русия ще го управлява . Ако Русия не управлява то Китай ще управлява ..... Или Англия ... или Германия ... Франция ... Саудитска Арабия ... ЮАР ... Конго... Судан ...Само България няма да управлява света НИКОГА . Но пък затова ще бъдем верни и предани слуги на всеки който се обяви за господар и управител на света . Щото от такъв мат'рял са ни държавниците . Мек и гъвкав в кръста с отворени задни бузи и още по отворени джобове .
162
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
янките никой няма и да ги запомни. Възможно е, но много след като е забравен сСсР то........понял каскет......смачкан?
161
10
 
25
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Америка е агонизиращ труп, който се опитва да направи възможно най-много вреди, преди да потъне в ада. Нация на бездушни консуматори и машини за пари няма бъдеше. Лошото е, че пръсна гнилите си ценности на много места по света. Бъдещето е на Изтока - духовност и осъзнатост.
160
11
 
22
 
! Отговори
Шменти капели преди 3 години
До ИсторикИмперията на злото е оттатък океана и се казва съединени американски държави.
159
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продия трябва да бъде разрушена.
158
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен185 Тая статистикяа ,от г.ъ.за ли си я изсмука ,многополов ?
157
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДжибути ....Мавритания ???? Забравил си Лесото ,Тумбакту ,ЮАР, Ботсуана ,Рудниците на цар Соломон ,Минеаполис,Детройт ,Ню Йорс, ... А знаеш ли ,че в Джибути има и турски воиски ,освен база в Катар ?