Ден на паметта и скръбта - Русия си спомня за жертвите на войната

Великата отечествена война започва на 22 юни 1941 г.
22 юни 2020 17:37, Елка Василева
42
Ден на паметта и скръбта - Русия си спомня за жертвите на войната
Храм „Възкресение Христово“. Снимка: Кремъл

В днешния Ден на паметта и скръбта в Русия си спомнят за 27-те милиона жертви, дадени по време на Великата отечествена война. Тя започва на 22 юни 1941 г. с нападението на нацистка Германия над Съветския съюз.

В 12,15 ч. на територията на цялата страна имаше минута мълчание в памет на жертвите на войната.

Сутринта президентът Владимир Путин откри в Московска област новопостроения главен храм на руските въоръжени сили „Възкресение Христово“, а патриархът на Москва и цяла Русия Кирил отслужи молебен в памет на жертвите на войната, предаде БНР.

Храмът беше построен по случай юбилейната 75-годишнина от победата. Към него води „Алеята на паметта“ с дължина 1418 крачки  - колкото са дните на Великата отечествена война.

В сряда е насрочен и традиционният Парад на победата на Червения площад в Москва, който трябваше да се състои на 9 май, но беше отложен заради коронавирусната инфекция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
Постоянно го е напъж преди 3 години
Да Жуков е представил проектоплан за превантивно настъпление,но към 15.06.1941г. когато е предложил проектоплана на Сталин вече е било безнадеждно късно - немската армия е била напълно мобилизирана,развърната на съветската граница ведно с целия си тил. Проектът на план нито е подписан от Жуков,нито е одобрен от Сталин. Този проект на план никога не е бил тайна. Сам Жуков пише в спомените си,че постоянно е досаждал на Сталин да се взамат превантивни мерки,а Сталин постоянно га е напъждал.
34
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да благослови Русия!Амин!
33
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да прости всички жертви на тази безсмислена и никому ненужна кървава война,която започна Хитлер!--------Ако прочетеш малко повече, ще разбереш, че Хитлер е изпреварил Сталин с една седмица. Това разбира се не оправдава Хитлер - извергът на Гемания. Не оправдава и Сталин - извергът на СССР! Не забравяй, че двамата бяха ортаци в поделянето на Полша и това е неоспорим факт!
32
9
 
10
 
! Отговори
Само Факти преди 3 години
Сталин потрива ръце с удоволствие в първите две години на Втората Световна война. През 1939 си поделят Полша заедно със съюзника му Хитлер. Следва окупация на Литва, Латвия и Естония (според Путин доброволно) и откъсването на немалко парче от Финлания (днешната автономна република Карелия). Германските танкове и бомбандировачи захранвани със свежи петролни доставки от СССР прегазват Франция и почти изкарват Англия от войната.
31
8
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Остава въпросът кой е убил повече руснаци, Хитлер или Сталин? Да почиват в мир жертвите на войната!
30
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да прости всички жертви на тази безсмислена и никому ненужна кървава война,която започна Хитлер!
29
20
 
14
 
! Отговори
sd преди 3 години
Русия няма бъдеще на модерна демокрация, ще следва пътя на азиатските сатрапии.
28
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войната не е никаква Отечествена. Просто евреите успяха да забъркат световното меле с цел да затвърдят доминацията си, както финансова, така и политическа, над целия свят! В резултат братски, християнски народи се избиха един друг. Това е голата истина, всичко друго е лъжа и пропаганда! Включително и легендата за 6-те милиона обгазени евреи.
27
11
 
10
 
! Отговори
Дарко преди 3 години
Победата във ВСВ беше за юдео-масонската клика, която я режисира. забърка, запали и в крайна сметка, посредством метастазите си в цял свят - спечели. Затова света ни е на днешния хал! Ако искате да се образовате по темата, е добре да гледате документалния филм на великия Денис Уайс "Тайната масонска победа във ВСВ". Свободно може да се гледа в Bitchute, напишете в търсачката на Bitchute "The secret masonic victory of WW2". Заслужава си да се види!
26
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Русия си спомня за жертвите на войната ''.......................планират скоро парад, като ветераните (над 80 годишни) старци карат в момента карантина затворени, защото на парада ще бъдат до товарищ ***.самия товарищ путEн се е затворил в бункер да не се разболее случайно, защото тогава край с цялото прогресивно човечество
25
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха позинали да поробват целия свят-руснаците нямаше да си го намерят. И каква Велика Отечествена-тя стана такава от зор, че даже впрегнаха в нея и империалистите от САЩ , Великобритания, Франция и тн.Иначе *** бяха замислили Велика Освободителна, ама имахме късмет. Не всички ,де...Победителят се РАЗПАДНА а победените-ПРОСПЕРИРАТ. Да им имам на руснаците победите...
24
15
 
14
 
! Отговори
Слава Україні преди 3 години
Втората Световна война започва на 1 септември 1939 г., а Междусъюзническата - на 22-06-1941
23
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати руската победа ?Сега победените живеят в пъти по-добре и богато от победителите !!!Велика победа няма що.
22
19
 
19
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Според руски историци,дистанцирани от официалната догма,термина Велика Отечествена Война(ВОВ) е въведен заради гузната вина на СССР от пакта ***- Рибентроп,който реално поделя Европа между руснаци и германци! Затова Русия удобно пропуска времето между 1939 и 1941,времето между Втората Световна Война и Великата Отечествена, в което тя е с ролята на агресор,подобно на Германия.
21
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СССР и Германия разпалват войната.
20
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вечна Слава на Героите!
19
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започнала е Втората Междусъюзническа Война.
18
8
 
11
 
! Отговори
Сталин преди 3 години
До АнонименДокато е взривявал църкви, после е строял за подигане на боънияа дух!
17
2
 
21
 
! Отговори
1933г.начало на ВСВ преди 3 години
Мюнхенско споразомение, подялба на Чехия от Полша и Гермони,1939гРибентроп-***-подялба на Полша и Катин, Съветско-финлендската война, ХАЛ-КИН-ГОЛ...
16
14
 
15
 
! Отговори
помощта.втори фронт! преди 3 години
Без съюзническата помощ нямаше да има победа! Поделиха си света!!!