Република Сръбска ще си поръча руската ваксина за коронавирус

До края на годината тя ще бъде достъпна за обществото
19 авг 2020 15:40, Нели Христова
68
Република Сръбска ще си поръча руската ваксина за коронавирус
Снимка: БГНЕС

Босненската Република Сръбска възнамерява да купи един милион броя руски ваксини "Спутник 5" против коронавируса, съобщи ръководителят на представителството на Република Сръбска в Русия Душко Перович за вестник "Глас Сръбске".

Очаква се до края на годината ваксината да бъде достъпна за населението, каза той.

В неофициални разговори научих, че ваксината се разработва в посока да дава по-продължителен имунитет. Очакваме резултатите да видим колко продължава имунитетът - година, две или по-дълго, каза той.

Перович съобщи, че от името на представителството на РС е изпратил искане до трима производители на ваксини и един от тях е този, който първи съобщи, че е разработил ваксина, предава БТА.

"Разговарях с тяхното ръководство и изпратих официално искане от името на Република Сръбска, че сме заинтересувани да получим ваксината, когато тя бъде сертифицирана".

Премиерът на Република Сръбска също е изпратил официално искане до руското посолство в Сараево. "Премиерът каза, че един милион броя ваксина ще бъдат достатъчни за начало", каза Перович.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34Ху*вей до един месец са аут от пазара на висок клас телефони .... щото нЕмат технология.А иначе ваксина могат и да могат да направат, щото французите им построиха и лаборатории и им дадоха (или позволиха да им откраднат) технологиите и методите на работа. Китаец без да краде ...... трудна работа.
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбетата в края на годината почват да внасят и газ през турски/балкански поток, за теб , трола на соломон паси и поптодорова остават ментета на цар киро.
37
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ТИКВАТА ще чака ваксина от ДЖЕНДЪРИТЕ ЕС
36
8
 
9
 
! Отговори
Край преди 3 години
Сърбетата ако искат и махорка и боряшник да внасят от Русия.Пътуваш от Австрия през Унгария и влизаш в Сърбия - става ти мъчно за тия хора
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трола чебурашка пак си дриска неговите. Хората имат индустрии и правят ваксини. Прехваленият запад се видя че даже и една маска не може да направи, камо ли за компютри. Китайците направиха 5g и квантова телепортация на сигнал от сателит до земята. Американците си поръчваха чували от Ердоган, маски от китайците, а наскоро тръгнаха да купуват от ериксон 5g защото собствено нямат.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До U2вземи измисли нещо сруго че от няколко месеца само това повтаряш,личиси колко ти е акъла
33
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай едни чипове не може да изработи без да опре до американски технологии, а регистрирали ваксина :)))Я питайте Хуавей защо спират производството на чип от висок клас Kirin ...?Китай и Русия са едни копировачи и краддци. Нищо повече.Затова Тръмп им наложи санкции и ще ручат гол леб.
32
6
 
16
 
! Отговори
U2 преди 3 години
"Руските болни, най-здравите болни"
31
10
 
15
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
Другари, по спокойно!Румен Шведски трябва само да проведе един телефонен разговор с Хаяско I-ви, и чудодейната ваксина на руските другари ще бъде доставена безплатно на всеки желаещ цоциалист!!!Венсеремос и Победа, товарищи!Вся власть советов!Вся власть Радеву!
30
14
 
17
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Браво на република Сръбска !!! И България трябва да закупи тази ваксина която ще спаси света !!!!
29
15
 
15
 
! Отговори
Off преди 3 години
Айде русофилчететата/путинофилчетата в колона един по един в Москва за по една пробвана ваксина ;) Може и по-близо - Република Српска...
28
6
 
15
 
! Отговори
Пържени атлантици преди 3 години
Както съобщава Defense News, позовавайки се на свои източници, американските законодатели са били много ядосани от ситуацията, когато турските военни по време на учения, проведени през юли тази година, са използвали за мишена на С-400 американски изтребители F-16 и са оценили това, като скрита заплаха срещу други страни, използващи тези самолети, включително и САЩ.
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съобщава се, че американските конгресмени са били "много ядосани", че Турция тества системите си С-400 върху американските самолети F-16 и F-4. Особено внимание бе обърнато на факта, че тези тестове се проведоха в деня след разговорите между президента Реджеп Тайип Ердоган и Белия дом, предава турският телевизионен канал Haber 7.
26
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия тука , които се прехласват по Русия са от на Радев и *** дружинката.
25
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За теб нали Америка е най-великата? Чи го дириш още тука?
24
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24И най-накрая пак западните ваксини стават а *** се разболяват от болести за които "имат ваксини".
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Китай втори в света регистрира ваксина срещу коронавируса."-----------------------------------------------------------Първа Русия. Втори Китай. Слънцето изгрява от изток.Уж цивилизованият запад тъне в мъгла.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОнзиКакъв "прототип" бе, другарю, това са радарите от F-22 и F-35. Ползват се от сума ти време, включително на самолети Ф16 Вайпър в служба.
21
9
 
8
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
До АнонименНе ме интересува кой какво пише! Ясно е, че блок 70 не се произвежда и не е тестван въобще. Това е прототип. Ако за теб даване на няколко милярда за прототип е добра сделка, не знам....
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОнзиС тези няколко милиярда Буда Тиквоний си купи индулгенция. Затова сега началникът се прави, че не вижда протестите срещу неговия назначен наглеждащ бг колонията.