Керемедчиев: Зад отравянето на Навални не стои Кремъл или Путин

Според бившият зам.-външен министър става дума за регионални служби
4 сеп 2020 22:07, Нели Христова
51

Според медицинските изследвания, направени на Навални в Берлин, руският опозиционер е бил отровен с невропаралитичен агент от групата на "Новичок". Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък отговори, че тестовете, проведени в Русия, не са открили такива следи. Как ще отговори Западът?

"Случаят с Навални е уникален, въпреки че могат да се направят паралели със Скрипал. Навални бе отровен в собствената си държава, по-скоро тук може да се направи паралел с Политковская. Един от въпросите е защо руските медицински власти не са разкрили този "Новичок", каза за "Денят ON AIR" бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

Той поддържа тезата, че зад този опит за покушение не стоят най-висшите кръгове - Кремъл или Путин, а вероятно това са служби, които са най-вече регионални.

"Навални се е връщал от свое разследване в Сибир и е щял да извади корупционни схеми наяве. Вредата, която Русия ще понесе от този скандал, ще е много по-тежка и непредвидима, отколкото някакъв местен скандал за корупционни схеми. Навални не представляваше опасност за авторитета на Путин", посочи Керемедчиев.

По думите му Навални винаги е бил арестуван, когато настъпи някаква "политическа мина".

"Трудно ще разберем кой е извършителят. ЕС осъди това нападение и опит за убийство, но още няма консенсус за налагане на повече санкции. Изчаква се да се разбере повече информация. Руските служби започнаха говорене тип "Студената война". До момента Русия не беше част от атаките, които си подхвърляха кандидатите за президент в САЩ", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR бившият зам.-външен министър.

Той добави, че близо 90% от "Северен поток-2" вече са построени и както Германия, така и Русия желаят този проект да бъде осъществен, а САЩ ще окажат силен натиск върху Берлин за преустановяването му.

"САЩ ще използват случая с Навални за оказване на още по-силен натиск. Натискът върху страните участници в "Южен поток 2" също ще се засили за неговото преустановяване. САЩ вече се фокусираха върху Русия, а това беше нещо, което Путин се опитваше да избегне", отбеляза Милен Керемедчиев.

Той допълни, че трудно ще продължат разговорите между Сърбия и Косово, а в Черна гора има много сериозен диспут за влиянието на сръбската православна църква.

"Единственият, който може да убеди Лукашенко да напусне поста си, е Путин. Натиск на САЩ върху Беларус много трудно може да се осъществи. Беларус не е Украйна. Ще минат години преди Беларус да тръгне по някакъв път на демокрация", заключи Керемедчиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мошеш да претендираш за цивилизована страна, когато в 21 век продължаваш да ТРОВИШ неудобните за теб сънародници и не успяваш да се разграничиш от крепостните порядки.
19
10
 
10
 
! Отговори
джанго преди 3 години
До Анонимен Само дето не можеш да обясниш защо Кремъл твърди, че руските лекари не са открили отрова в организма на Навални. Защо им трябва да лъжат, ако не са виновни?
18
8
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
На тоя Керемидчиев ще му кажа че днес Русия със " Спутник V "такъв натиск осъществи върху така наречения запад , че накара цялата анти руска върхушка да се прасне през гърба и да остане в струпор точно по същия начин като и с Спутника от 1957г Та толкова по въпроса с натиска
17
3
 
13
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 години
Прав си Керемиди чиев БАБА ми стои.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тогава...на кой не му стана ясно,кой стои зад това?!? Този,който има изгода от ситуацията...И кой е той? То си беше ясно и за Скрипал.
15
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простата германска тутурутка(казано по нашенски)и тя склони глава пред американския натиск срещу Северен поток и си извъртя *** на 180* след като я "жулнаха"с 200 от САЩ.
14
16
 
13
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Поредната путинистка платена *** плямпа глупости и лъжи!
13
7
 
12
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
С други думи,Кромидченко слуша Путин- не слуша "своя" народ!
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ното Путин, нито Германия има интерес от това. Предполагам, че е някой олигарх с руски корени, който с един коршум цели няколко заека- първо удря Путин, после разбива взаимоотношенията между ЕС и Москва, накрая елеминира Навални като свидетел. Лично мнение!
11
21
 
14
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 3 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
10
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клакьорите на запада в БГ-тото се скъсват да се прекланят на запада и хулят Русия,без да си дават сметка,че един ден,когато станат излишни и те може да опитат от ментето,направено на запад, наречено новичок.Тоя мушмурок ,Навални,бил отровен в Русия,според запада с новичок.Че то ако това беше вярно,сега щяха да му правят панахида а не да го спасяват.Сега нека да си го тантуркат при тях.Русия ще им е благодарна,че си го прибраха поговорката,поздраво.А дали при тях ще оживее е друг въпрос.
9
4
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Не се напъвай да пишеш глупости.
8
3
 
11
 
! Отговори
German преди 3 години
До Анонимен Германия не би искала този скандал също - това ще спре евтината газ. Тъй че нема как да е тя. А КАМУ ЕТО ВИЙГОДНО? учеше Сталин следователите ;)
7
13
 
14
 
! Отговори
Жо преди 3 години
В Русия е установена ЕДНОЛИЧНА власт.НИЩО в тази държава не се прави без знанието на Путин.
6
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или руснаците са го отровили или германците. Вероятно хитрите нацисти са отровили навални за да обвинят Русия и да я разклатят. Така навремето пратиха Ленин в Петербург и срутиха руската империя. Германия и Русия са двете най-лоши нации, причинили най-голямо зло на човечевството в историята. И още го правят.
5
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логиката подсказва, че не е Путин. Но много съм ядосана на Москва, че се намесва в държавата ни и пробва да прави пуч. Ще го кажа така- харесвам руската литература, смятах че мястото на Русуя е в Европа, но когато руснаците се държат като другари и врагове на държавата ми, просто забравям за всичко това. Е, едва ли ще спра да чета руска литература! Все пок някои неща си остават прекрасни, въпреки грозното в политиката!
4
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя май е ходил във някакви села из Сибир там е държал речи и е търсил хора за метеж, обаче някой привърженик на Путин му е дал да плюска отровни гъби и е получил и алкохолно натравяне от водката, качил се е кьоркютюк пиян на самолета и се е събудил в болницата в Берлин. Браво на руските таксиметрови служби, дето са го закарали навреме до летището.
3
11
 
9
 
! Отговори
Диоген преди 3 години
Браво,Керемида! И аз така разбрах.Борджиите май били виновни :-))
2
13
 
11
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Много си осведомен,бе!? Да не би Навални да ти е споделил тези неща? Погледни си фамилията и върви пренареди керемидите на село...От такива сме на сегашното дередже - всичката в България свършиха,че взеха чуждите работи да решават!
1
22
 
15
 
! Отговори
Западняк Натовец преди 3 години
Поредната руска под.лога. Или директно Путин заповядва, или Путин не си държи тайните служби под контрол. И в двата случая това означава директна заплаха за цивилизования Запад, което отваря режима на санкции и действия на нашите тайни служби срещу Русия. Колкото повече, толкова по-добре.