Руснаците стават все по-бедни, 13% с доходи под минимума

Средният минимален праг на жизнено равнище е 138 евро
543
Руснаците стават все по-бедни, 13% с доходи под минимума
Снимка: БГНЕС

Броят на руснаците с доходи под жизнения минимум се е увеличил с 1,3 млн. души през второто тримесечие на 2020 г. в сравнение със същия период на 2019 г. и представлява 19,9 млн. жители, което и 13,5% от населението на страната. Това обяви националната статистическа институция Росстат, цитирана от БГНЕС.

По нейни данни през второто тримесечие на 2019 г. броят на бедните руснаци е бил 18,6 млн (12,7% от населението), предаде ТАСС.

През второто тримесечие на тази година средният минимален праг на жизнено равнище за трудоспособното население съставлява 12 392 рубли (138 евро), 9422 рубли (105 евро) за пенсионерите и 11 423 рубли (127 евро).




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


543
Още по темата: бедностРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
6
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Посмотрел на фотку,Володя уже старинкий.......
76
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Дали е така не се знае!И хайде да оставим Русия на мира,и да погледнем България!Става ли?"България е едиб ттуп и няма смистл, да го ритаме повече. Нормаоно е хората да гледат навън, за спасение.
75
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 85Хахахахахахаха.Можеш да правиш доброволно осигуряване, да инвестираш в капиталови инвестиции, които да ти се изплащат и пр. Истината е, че българите които са в това положение даже МНОГО ДОБРЕ ги устройва да не плащат на държавата. Те си ги използват парите както сметнат за добре и само за пред компания реват как не ги осигуряват, но понеже в България е добре да се оплакваш, да не би някой да ти завиди, и всички които са така РЕВАТ та се късат, но иначе се подсмихват.
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 93Русия няма. Какво е това - минималната им заплатя е смешна, масово живеят в панелки, ако си безрабитен си свършен, но има едни 5% от населението, които са добре. Далеч по-малки държави са къде-къде по-добре. БВП-то и се капвало, ама среднистатистическият руснак пак е прецакан и няма възможност за развитие.
73
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Е, и те си имат бащица!
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 98Ми лъже мниги ясно ...
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 86Путин не каза ли, че тия санкции действат благотворно на икономиката или го обвиняваш в лъжа? Санкциите пречат повече на тия, които ги налагат отколкото на руснаците, защото за разлика от руснаците тия, които ги налагат всъщност имат износ. Това дали някой лети или не лети няма нищо общо с икономическото им положение, нито "бази" имат значение.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 87Много територия не помага, аки няма добри управление.
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 80Все въоръжеби, все половината нация жертви. Крл файда, *** си незавладяем, като живееш като крепостен селянин ...
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Ц, ц. Руснаците все нападнати а все по-голяма им става територията. Горките, онеправдани и угнетени руснаци. 1/6 от територията на света не стига, за да не живеят бедно. Трябва още, затова сега Украйна, а сккоро и Беларус. Горките онеправдани пияндурници.
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
69: объркал си се, това е пенсията. Заплатата е от 25000 рубли което е колкот нас, 550лв. Между другото много е лесно да се плюе една страна която е натисната със санкции от цял свят, строят бази до границата й, летят над нейна територия всеки ден и масова пропаганда срещу тях не е спряла от 1946г.Много е лесно но, колелото се върти ... запомнете го
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78Да речем, че ме лсигуряват на 600 лева, защото на фирмата парите са мааалко поокрити, а реално ми дават 2000 лева. Аз реша, да се осигурявам, като си регистрирам сосбствена фирма, връху останалите 1400 лева. И после идва НАП и вика "Оъ дека тез 16800 лева тая гофинс, уе" (те така ховорят). Аз знам, че последствията са лоши, но ако свидетелствам срещи шефа, ще са трагипни, затова синплащам глибата....И затива никой не с еосигурява "отстрани"
65
2
 
10
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Само русофил може да сравнява най голямата и най богата на ресурси държава в света с България. А най смешното от това сравнение е, че българите са с по добър живот и заплати от руските крепостни!
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-хаА защо "Русия никога не е била добре с тая тема" или руските *** не си задавате такива въпроси?
63
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Тея работи ги слушаме/гледаме от 2014(когато започна войната срещу Русия).Тогава търдяха,че руснаците рязко са обеднели и е въпрос на месеци Русия да падне,а Путин бил на умирачка.Всички видяха какво стана и колко струва западната пропаганда...Иначе от Русия икономически чудеса не може да се очакват,тя никога не е била добре с тая тема-нито по царско време,нито през комунизма,нито сега.Най-вероятно и в бъдеще.
62
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 75Търговски представител е това, коет ние наричаме по старому Продавач на консигнация. :)))))А приказките за "познатите" съм ги чувал хиляди пъти, но като се стигне до конкретни случаи ВИНАГИ излиза, че всъщност човека много добре знае за какво работи и колко получава, както и на колко го осигуряват. Дори когато работодателя му го осигурява на минималната, но му дава значително повече, може сам да се осигурява.Познай дали го прави?:))))
61
11
 
16
 
! Отговори
русофила преди 3 години
Не вярвайте на статията.Минимален праг на жизнено равнище не е 138 евра на месец, а е на седмица. В Русия заплати и пенсии се изплащат всяка седмица. В Русия се живее много по спокойно и задоволено от САЩ. Русия е най демократичната държава в света. Там опозицията може свободно да говори и не я тровят. Путин е висок над два метра, а Тръмп е джудже пред него. За нищо на света не бих заменил Москвич за Мерцедес. Затова съм русофил.
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 66/72"Цените е Европа са по-ниски. Плащам ги всеки ден .литър мляко 1,2 лева. 3,6%"Цените в Европа са значително по-високи. Плащам ги всеки ден. Литър мляко ЗАПОЧВА от 1.05 евро. Ако почна да изброявам ще ти призлее.
59
4
 
3
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Цените е Европа са по-ниски. Плащам ги всеки ден .литър мляко 1,2 лева. 3,6%
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките хора! Това е цената на ината на високия човек. Инат да се въоръжава...