Унгария ще тества руската ваксина срещу COVID-19

Тя стана първата европейска държава, получила образци от нея
24 ное 2020 11:40, Красимир Ангелов
58
Унгария ще тества руската ваксина срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Унгария започва да изпробва руската ваксина срещу COVID-19, след като миналата седмица стана първата европейска държава, получила образци от нея, обяви унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от Асошиейтед прес. По думите му Унгария е получила десет дози от "Спутник V" - ваксината, за която през август Владимир Путин каза, че е първата в света, и ще я тества за безопасност и ефективност.

Миналата седмица Сиярто каза, че се водят преговори с руските партньори за произвеждането на препарата в Унгария, съобщава БТА.

Той е казвал също, че Унгария преговаря с три китайски производителя на ваксини и е купила от Китай 2,8 милиона дози противовирусен препарат. Освен това Унгария е резервирала 12 милиона дози от бъдещите ваксини на фармацевтични компании от Европа и САЩ - британско-шведската "AstraZeneca", белгийската "Janssen" и германско-американската на "Pfizer-BioNTech".

"Спутник V" не е преминала още пълноценните клинични изпитвания и не е оценявана от Европейската агенция по лекарствата. Тя вече се прилага в Русия сред здравни работници и високорискови групи, припомни АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, Орбан да не се подмаже на Путин?!!!Комунистите се събират от 9 села.Същия е като нашата мутра.
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Заблуден ***............бегай да се скриеш! Добре, че има такива като Орбан, които се грижат преди всичко за здравето на народа си, а не се водят по г-лу-по-стите на "демократите", които ще изтребят хората в името на ФАЛШИВИ "ценности"! Аз ще се ваксинирам САМО С РУСКА ВАКСИНА, на западенска АБСОЛЮТНО НЕ ВЯРВАМ!! Тя наистина е направена на основата на маймунски антиген и има не повече от 70% ефективност! И въобще, западенците НИКОГА НЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА ХОРАТА, а само за печалбите си!
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Десет дози са ваксини за 5 човека.Хубаво е, че авторитарните лидери си правят един на друг ПР.Лошото е, че не*астните унгарци ще го отнесат.
4
10
 
16
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Русия продава лиценза за производство и клинични изпитания срещу символична сума на всяка желаеща държава. Индия, Китай и Корея вече са ги закупили.БЪлгария с мощната си фармацевтична промишленост лесно може да усвои производството, но ще е много евтино и ще подбие цената на "безплатните" западни ваксини.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А1 дари 1000 бързи антигенни теста на УМБАЛ Света Екатерина - страхотно, а само да попитам, щото под платената публикация не мога, Света Екатерина ще ме тества ли брзплатно с вече дарените от А1 тестове или ще си ме цака както обикновено?
2
13
 
9
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Диктатора Орбан ще я тества лично. Не за друго а за да е сигурен, че е безопасна. А за останлита унгарци, ваксини ще има догодина. Само за феновете на Орбан де...
1
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рушко ли е бегай надалече,нищо добро не е излязло от империята на злото,само смърт под различни форми.