Владимир Путин нареди мащабна ваксинация в Русия

Произведени са около 2 млн. дози от руската ваксина
2 дек 2020 18:46, Нели Христова
220
Владимир Путин нареди мащабна ваксинация в Русия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин днес нареди на властите да започнат мащабна ваксинация в страната срещу Ковид-19 от идната седмица, предадоха световните агенции.

"Искам от Вас да организирате работата така, че в края на следващата седмица да сме започнали с мащабното ваксиниране", каза Путин по време на видеоконферетна среща с вицепремиерката Татяна Голикова, отговаряща за здравеопазването, предава БТА.

Путин добави, че индустрията и инфраструктурите са готови за мащабната ваксинация. Той съобщи, че в страната са произведени или ще бъдат произведени в близките дни около 2 милиона дози от ваксината срещу коронавируса. "Това ни дава възможност да започнем ако не масова, то мащабна ваксинация", подчерта Путин, цитиран от ТАСС. Ваксинирането ще започне с първи две рискови групи - лекари и учители.

На 11 август Русия стана първата страна в света, която регистрира ваксина срещу коронавируса, която бе наречена "Спутник V". Ваксината бе клинически изпитана през юни и юли. Пострегистрационните изследвания на препарата започнаха в Москва на 7 септември, а първата ваксина доброволци получиха на 9 септември. Според резултатите от изследването ефективността на ваксината превишава 95 процента на 42-ия ден след приемането на първата доза от препарата и при условие, че е получена и втора доза.

Днес министърът на здравеопазването на Русия Михаил Мурашко каза, че докато са се провеждали клиничните изпитания на ваксината, е започнало ваксиниране на хора от високорискови групи. Към днешна дата от тези групи са ваксинирани вече над 100 000 руски граждани, предаде ТАСС.

Властите на Санкт Петербург разпоредиха днес на кафенетата и ресторантите да затворят врати в периода на новогодишните празници, от 30 декември до 3 януари, предаде Ройтерс. Градът с население от 5 милиона души регистрира 3684 нови случая на зараза с коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не мислите, че Путин ще рискува да се ваксинира със Спутник 5?
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колхоззниците така и не разбраха, че такова животно русофоб нема. Па кой се страхува от Русия та да има фоби. Има русофилни зевзеци, които се кефят да се гъбаркат с блатная, но русофилите така и не могат да разберат откъде им е дошло.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Геноцида срещу рушнаците си тече с пълна сила. То кога ли е спирал....
51
4
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Чу ли, Бойкоооооо
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За -70С са нужни 70 броя русофоби в синхронно скачане от 12 етаж и викове банзай русите идат. Музика не е необходима
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Путин поръча вируса - разбира се поръчал е и шоу от марсианци за нова година
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търсят се фризери до -70С .
47
5
 
3
 
! Отговори
До края на януари преди 3 години
В Индия ще бъдат произведени 500 млн от руската ваксина.
46
3
 
5
 
! Отговори
Путин поръча вируса преди 3 години
и го разпространи в Китай, който търгува със Запада - така вируса се разпространи масово в Европа и САЩ, нещо като вендета за десетилетията икономически санкции.Руската ваксина се явява антидот, затова Русия първа обяви успехи в създаването и (още през април), докато водещи световни фармацефтични фирми изостанаха с повече от 7 месеца.Изостаналата руска медицина не е в състояние да създаде антивирус само за 5 месеца, който за водещи световни фирми отнема повече от 1 година. Биологична война!
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До демагогът Путин "какво казва Путин" е за неговия си народ, не те касае, както и писача на копипастето. А да обсъждаш друг(чужд) държавен лидер е меко казано за психиатрията. Обсъждай Бибитко
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато рашките разберат че са ги кастирали химически и са си продали душата на дявола чрез инжектиране на наночипа, този го очаква гилотината. Точно както и всички останали "лидери".
43
3
 
7
 
! Отговори
демагогът Путин преди 3 години
"в страната са произведени или ще бъдат произведени в близките дни около 2 милиона дози"Някой сеща ли се какво казва Путин, защото от това пелтечене се разбира че не са произведени а ще бъдат произведени, а що се отнася за близките дни то и дните в януари или февруари са близки дни.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Путин и той Бибитко на вас "във всяка от долните бузки"
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "да им разказва играта" щото вашата игра не разказва, бавно като за бавнораззвиващи питеци
40
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
И в Русия и Англия започват ваксинация, в Китай отдавна забравиха, че има вирус, а ние в напредничавия ЕС пак ще духаме супата.Не съм си представял че Европа е толкова изостанала във всяко отношение, управлявана от хомосексуалисти и други психопати.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Спутник V по ветеринарните аптеки" то си личи кой и *** и ще чака първо да му порасне мозък не се бутай става бавно и мъчително дори с модерна пфайзер за богати със синтетична РНК (от бълхи).
38
2
 
3
 
! Отговори
Бръснат член преди 3 години
Плешив гандон
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДезинформацията е майката на информоцията
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Той съобщи, че в страната са произведени или ще бъдат произведени в близките дни около 2 милиона дози от ваксината срещу коронавируса"Ахахахахахаха.ПАК "ще". Като с ваксината, която обявиха, но не беше готова. И сега "ще" започнат. После "ще" обявят мисията за успешна.А междувременно вирусът ЩЕ продължи да им разказва играта.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До sofeto "2 млн. дози от руската ваксина.... "само"?" Ти Бибитко да ти произведе 1 доза в тоалетната