Единайсет души загинаха при пожар в старчески дом в Русия

Четирима са успели да излязат от едноетажната дървена къща
15 дек 2020 09:56, Елка Василева
14
Единайсет души загинаха при пожар в старчески дом в Русия
Снимка: Министерство на извънредните ситуации на Русия

Единайсет възрастни и трудноподвижни обитатели на старчески дом са загинали при пожар в руската република Башкортостан.

Съобщение за избухналия огън в дома за възрастни в село Ишбулдино е получено  около 3 часа през нощта. Пламъците са били потушени за три часа, съобщиха Ройтерс и ТАСС, позовавайки се на властите.

Четирима души са успели самостоятелно да напуснат едноетажната дървена къща още преди пристигането на пожарникарите, съобщи министерството за извънредните ситуации.

Един от оцелелите е от персонала, който успял да изведе трима от настанените в дома, съобщи Интерфакс, цитирайки местни власти.

Единайсетте жертви са обитатели на дома, които са били трудноподвижни и не е можело да бъдат бързо евакуирани.

Следственият комитет на Русия е започнал разследване на случая.

По първоначална информация проверки дали постройката отговаря на изискванията за противопожарна безопасност не са правени, тъй като домът не е бил регистриран като социален обект с денонощно пребиваване на хора, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
След като ваксинират руснаците с ваксината "Спутник" , директно ги товарят на ракети и право на Марс - новото гробище на Русия.
11
2
 
2
 
! Отговори
Боец преди 3 години
Така се ликвидира огнище на Ковид ! Няма шикити-микити - клечката и ...край ! Това е Русия , не е България !
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте дървените бараки, вижте пожарния камион, вижте калта...Това е Русия!Катун с ядрени ракети.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам другарите русофили пишат как е у нас.Ами така ще е другари.Лукойл и тази година е на загуба и не плаща данъци.Газта лятото падна с 43%, но вече се вдигна с 30%.Строим поток на Русия с наши пари.Плащаме 200 милиона годишно за ремонт на руските самолети.ВЕИ са руски и тока от тях е 3 пъти по-скъп от този на Американските Марици, а в Германия тока от тях е по-евтин от този на АЕЦ.Софарма е 70% руска и цените на лекарствата е Русия са под себестойност.Трябва, някой да плаща разликата.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 4Вие кога за последно сте били в РФ или Ви плащат от там да пишете про.с.то..тии?Болниците построени, но народа няма пари и възможности да стигне до тях!Колко народ почина от измислените кислородни генератори произведени в РФ?Или само драскаме от Шереметово???
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия провежда мащабна ваксинация със "Sputnik V" и е подготвена да посрещне хора, които са готови да се имунизират срещу COVID-19, а на 10.12.20 г. АГ отделението в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в областния български град Ловеч затвори врати. Отделението по анестезиология и интензивно лечение не работи от 17 ноември. Временно преустановени са дейностите на отделението по ушно-носно-гърлени болести и Очно отделение. Остават преустановени дейностите, свързани с гастроентерология.
6
4
 
6
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Поредно жертвоприношение...Всяка година стават трагедии по света в това време..А какво стана в България с психично болни хора,вързани с вериги и бити," за да слушат?"2020 г. уж...Садизъм не остарява май..
5
11
 
10
 
! Отговори
Здрасти преди 3 години
Русия - страната, в която човешкият живот не струва и пълната копейка.
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11 души бяха спасени от ковид-19.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би е истина, че тази година им били изгоряли 3 болници, но също така е истина, че тази година на територията на цяла Русия - от Камчатка до Калининград - бяха построени 30 нови, оборудвани по последна дума, първокласни болници. Русия няма проблем с настаняването на болни в медицинските си учереждения. В Русия нуждаещите се от медицински грижи не умират по стълбищата и пред затворените врати на болниците, каквото се случва в Тикволандия.
2
11
 
11
 
! Отговори
радефффф аут преди 3 години
Нормални истории от азиатската територия. Това е рая според избирателите на Рафеффф
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Домът не е бил регистриран като социален обект с денонощно пребиваване на хора.Най-вероятно нелегален частен дом. Собственикът в пандела.Нищо случайно не се случва в Русия. До пресконференцията на Путин на 17.12 има още 2 дни. Какво ли още ще сътвори петата колона?