След присъдата на Навални: Хиляди на улицата, 1400 арестувани

Кадри от протестите показват брутално полицейско насилие
3 фев 2021 07:00,
280
След присъдата на Навални: Хиляди на улицата, 1400 арестувани
Снимка: БГНЕС

В Русия по време на протести срещу ефективната присъда на Алексей Навални са арестувани над 1400 души.

Хиляди излязоха по улиците на Москва, Санкт Петербург и други градове, за да се обявят за незабавното освобождаване на опозиционера.

Още по темата

Вчера московски съд осъди Навални на 2 години и 8 месеца затвор по обвинение в нарушаване на мярка по негова условна присъда, съобщава БНТ.

Въпреки че центърът на Москва беше отцепен от полицията, привърженици на най-яростния критик на Кремъл се събраха на демонстрации. Кадри от протестите показват брутално полицейско насилие срещу демонстрантите.

Само в Москва задържаните са над 1050, около 250 са арестуваните в Санкт Петербург.

Съединените щати, Германия и Франция разкритикуваха днес осъждането на руския опозиционер Алексей Навални на повече от две години затвор и призоваха за незабавното му освобождаване, предаде Франс прес.

"Повтаряме призива си към руското правителство да освободи незабавно и безусловно г-н Навални, както и стотиците други руски граждани, арестувани през последните седмици, за това че просто са си упражнили правата, в това число свободата на изразяване и на мирно събиране", каза в комюнике държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

"Днешната присъда срещу Алексей Навални е тежък удар по основополагащите свободи и правовата държава в Русия", реагира в "Туитър" германският външен министър Хайко Маас.

"Осъждането на Алексей Навални е неприемливо. Политическите разногласия не са престъпление. Призоваваме за незабавното му освобождаване. Спазването на човешките права като това на демократична свобода не подлежи на обсъждане", каза в "Туитър" френският президент Еманюел Макрон.

Говорителят на руското външно министерство заяви, че това е вътрешен въпрос за Русия и международната общност не трябва да се намесва в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
5
 
! Отговори
хахахахаааааа... преди 3 години
Откъде е тази снимка? В Русия няма такава форма на полицията.
186
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До мазепа Гледах я... То пък една реч...
185
5
 
11
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До АнонименГледа ли филма за "двореца на Путин", който се оказа че нито е на Путин, нито е дворец, а Апартхотел в процес на ремонт, отгоре на всичко всичко показано от Навални е компютърна графика направена в немско киностудио? Или ти новини не гледаш, а само се упражняваш в красноречие?
184
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската, Английската, Френската, Американската, Холандската, Китайската и др.полиции действат по един и същи начин без компромиснои така искам да бъде
183
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стана пет часа и червените тролчета оредяха. Свършиха си нормата, а безплатно да пишат, ги мързи. Скапани тролчета, днес сте видни путинчета, утре... който ви плаща. ПРОдължавайте да се ПРОдавате ПРОдажници ПРОсти.
182
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двата най-големи страха на Путин - коронавирусът и Навални. Заради коронавируса се е наврял в едно бункерче и не излиза оттам, а заради Навални не може да се навре в новостроящия си дворец. Кофти, за това малко човече. Сигурно най-големият му кошмар е как Навални го заразява с коронавирус. В новия му дворец... Ужас. За успокоение да иде да се погмурка малко, белким намери още една амфора.
181
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин - малко, отровно човече с голям дворец. Голям, като комплексите му.
180
4
 
17
 
! Отговори
Хиляди на улицата, преди 3 години
Ппопорционално - сравнено със стотиците хияди във Щатите , нищо не са!
179
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо руската полиция си губи времето да арестува тияСороскиОтрепки а не ги размаже от бой на място и да ги остави натрошени да лежат на земята
178
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе чуда се тоя Новичок как пък един не отрови маамкуму.. все го тровят и все оцеляват ..а бил толко опасен думат империялистите ..па они русняците ако искад да изчезне некой с американско вещество че го очистят ..ама на...
177
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а видехте ли видеото вчера как дясната ръка на Навални иска 10-20 милиона долара от английски шпионин дето работи в посолството в Русия.. пуснаха го разведките да види народо кой финансира тея *** ,, всичко знаят от КГБ не са *** те
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес, бива ли така, цензурирате собствения си народ, ****овци си е като приятелска псу*ня :))
175
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин си е един вид диктатор, няма спор. Обаче Навални....:)) Бойко му подражава на ****ка, да видим докъде ще стигне, може би 4-ти мандат, може би това заслужават ***...:)
174
3
 
9
 
! Отговори
11 преди 3 години
До мазепаА що си си втълпил, че на някой му дреме за бръщолевенето на някакъв лyд?
173
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 3 години
1400 са арестувани, а колко са излекуваните и колко са в интензивни отделения? Има ли ръст или спад? Начупиха ли им шлемовете и ще бъдат ли ваксинирани и гипсирани?
172
2
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
В основата са Абхазия и Крим,в основата е агресивната политика на Кремъл.Разходите за въоръжаване са за сметка на обедняване на населението.-------А Навални срещу това ли протестира?Аз не съм го чул да каже нещо срещу руския империализъм.
171
8
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 3 години
Кога този сайт ще публикува речта на Навални в съда.
170
9
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 3 години
До промоима за това отделна статия, но русофилите най-обичате да смесвате темите, че да стане един буламач
169
1
 
10
 
! Отговори
промо преди 3 години
а ГЕШЕВ КЪДЕ Е ? УБИЕЦЪТ НА Милен Цветков ще бъде ли съден ?!?иначе мерси за новината от РФ - "много" ни интересува
168
12
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
Навални е на повърхността.В основата са Абхазия и Крим,в основата е агресивната политика на Кремъл.Разходите за въоръжаване са за сметка на обедняване на населението.Ропотът на недоволните се заглушава с все по крути мерки и насилие.Навални е началото,а Путин сънува цветни революции.