Въпреки студа хиляди излязоха по улиците на Москва заради Навални

Протестът е под мотото "Любовта е по-силна от страха"
14 фев 2021 22:45, Нели Христова
154
Въпреки студа хиляди излязоха по улиците на Москва заради Навални
Снимка: БГНЕС

В Русия въпреки студеното време започнаха протестните прояви в Деня на Свети Валентин в подкрепа на осъдения на затвор опозиционер Алексей Навални, предадоха Ройтерс и ДПА.

След масовите демонстрации, довели до над 11 хиляди ареста, привържениците на Навални смениха тактиката днес.

Сподвижници на критика на Кремъл призоваха хората в Русия да излязат пред дома си за 15 минути тази вечер и да насочат нагоре мобилния си телефон с включено фенерче или да запалят свещ в солидарност с хвърления в затвора опозиционер. Акцията преминава под мотото "Любовта е по-силна от страха".

"Путин е страх. Навални е любов. Ето защо ще победим", написа в Twitter Леонид Волков, близък сподвижник на Навални в изгнание, когато по-рано тази седмица обяви проявата.

Смята се, че тази форма на протест е по-безопасна, тъй като няма да е в нарушение на противоепидемичните мерки и силите за сигурност няма да имат основание да задържат хора. Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, заяви наскоро, че властите нямат намерение да си играят на котка и мишка с участниците в неразрешени митинги, но ще преследват онези, които нарушават закона.

В началото на този месец Навални бе осъден на три години и половина затвор - процес, който бе осъден като политически от него, привържениците му и Запада.

Акцията започна в град Хабаровск, в Далечния изток на Русия. От екипа на Навални публикуваха в Телеграм снимки, на които привърженици на опозиционера правят в снега сърца от запалени чаени свещи, пише БТА.

В град Казан, на 700 километра източно от Москва, бяха задържани деветима участници в разрешен протест, съобщи правозащитната организация ОВД-Инфо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиМоето момче, ако арестуват за неспазване на дистанцията и след това те натъпвкват като копърка с други хора при условия, които са по-лоши за разпространяването на вируса е ясно като бял ден, че никой не се интересува за здравето нито на тези хора, нито за общественото здраве.Диктатора изобличен, че използва карантинните мерки като ПРЕТЕКСТ за да арестува мирни граждани!
96
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиКакво общо има с това дали е успяла да се справи: полицията арестува хора за неспазване на дистанцията!!!!!!При това те са на открито, а след това са ги вкарали на закрито, като по този начин вече РЕАЛНО се повишава опасността от заразяване!Диктатора беше хванат в лъжа!Въобще не му дреме за здравето на тези хора!
95
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиА защо арестуваните за неспазването на дистанцията след това стоят в претъпкани килиии и автобуси по 19 часа? Нали властите арестуват за неспазването на дистанцията от "загриженост" за здравето на гражданите? Защо властите лъжат, че това ги интересува, когато е очевидно, че това не ги интересува?
94
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиЗащо са забранени масовите прояви?
93
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любовта и пестниците в мутрата на диктатора ще победят.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турските вестници ЯнъЕнишък описаха събитието показано на снимката като:Баш Фенер Айдук Бахар зънзик
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ги изброих 16-17 човека
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на 9-ти Май > Безмъртния полкна 14 Февруари > Светлинното отделение
89
4
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До Анонимен.. светнах с телефона на терасата... да нахраня папагалите си помисля, папагали има не само у нас..... Много студоутойчиви папагали имаш,сигурно са с дебела козина. Или пък имаш парно на терасата. Другият вариант е да живееш на Карибите. Ама ако живееше там нямаше да си русофил. .
88
7
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
До Ceser.... На снимката 20 човека.... Путлерастите така и не разбрахте, че целта на акцията с фенерчетата е да не се събират много хора на едно място за да не може властта да прави масови арести.
87
2
 
13
 
! Отговори
Ceser преди 3 години
На снимката 20 човека в подкрепа на Безсмъртния. На някой му се привижда нещо или има халюцинации по-вероятно
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи светнах с телефона на терасата. За Навални? Не, да нахраня папагалите. Като си помисля, папагали има не само у нас.
85
1
 
12
 
! Отговори
7 преди 3 години
До АнонименЗависи кой как брои!При следващато заседание на съда ще светят от прозорците , а *** третото -под леглата !Руснаците не са като нас гъзодавци -независими са ,не искат да владеят света сато янките , но и не допускат да бъдат владяни!Това вече не е сталиновата Русия , която нямаше дори пушки за всички войници!И това добре го знаят тези ,които се опитват отвътре подмолно да я разрушат , защото се боят отнейната мощ и постижения в науката и технологиите , лекарствата и др.?050 г. Америк
84
4
 
7
 
! Отговори
Някой преди 3 години
чебурашка, колко ти плащат ***
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
неуморното шимпанзе отново е на барикадата сигур са го боцнали с ваксината на астра зенека дето е на база аденовирус от шимпанзетаединствена в света- и от нея началника му - комуниста от банкя е поръчал за народа ама да си боцката гербавите те са - рода с шимпанзетата
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката не са хиляди.
81
2
 
19
 
! Отговори
Дааа преди 3 години
Вчера в Гърция,Австрия,Германия имаше многохилядни протести против ковид идиотията. Само, че това е тайна, нито една медия не забеляза, но стотина в Русия са задължителни в световния медиен обмен.
80
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОНЯТИЕТО РУСОФОБИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА С РУСИЯ, ЗАЩОТО ТО ОБОЗНАЧАВА СТРАХЪТ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ ОТ ВРАЖЕСКИ ДЕЙСТВИЯ НА РУСИЯ- А ОСТАНАЛОТО- ВСЕКИ ДА ПРЕЦЕНИ КАК ЩЕ ТЪЛКУВА РЕЖИМЪТ НА ПУТИН, НО АЗ ОПРЕДЕЛЕНО СЕ СТРАХУВАМ ОТ ТЕХНИ ДЕЙСТВИЯ, КАТО ВИДЯХ КАКВО СЕ СЛУЧИ В УКРАЙНА, ДОНБАС, ГРУЗИЯ И СТРАННИТЕ ВЕЖЛИВИ ТУРИСТИ, А И ОТРОВЕНИ РУСНАЦИ, НЕСЪГЛАСНИ С ПУТИН, А НЕ МРАЗЕЩИ РОДИНАТА СИ И ОЩЕ НЕЩО ЗАЩО И МИЛИОНЕРИТЕ МИЛИАРДЕРИТЕ ИМ ЖИВЕЯТ В ПРОГНИЛАТА ЕВРОПА И САЩ, А НЕ В РУСИЯ- И ТЕ ЛИ СА ПРЕДАТЕЛИ..
79
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са служители от американското посолство които се правят на протестиращи руснаци.
78
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами напишете нещо за каталунците дето отнесоха по някоя десятка присъда затвор само защото поискаха езависимост на каталуния при това са депутативчера един честен човек им го каза в европрламента ама това няма да ви го напишат тука защото не е ппротив русияа ще ви пуснат материалчета да с е празнат гербавите шимпанзета