Бразилия купува 10 млн. дози от руската ваксина "Спутник V"

Страната отчита по над 2000 смъртни случая на ден
13 мар 2021 07:40,
77
Бразилия купува 10 млн. дози от руската ваксина "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

Федералното правителство на Бразилия заяви, че е сключило сделка за закупуването на 10 милиона дози от руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V". Препаратът обаче трябва да бъде одобрен от бразилската здравна агенция, предаде Асошиейтед прес.

Бразилското министерство на здравеопазването съобщи в Twitter, че дозите ще бъдат внесени от "Униао Кимика" (Uniao Quimica), компания, която лобираше пред правителството да закупи ваксините, въпреки че е специализирана в областта на други лекарствени продукти, предаде БТА.

Бразилското правителство очаква да получи 400 000 дози през април, 2 милиона през май и още 7,6 млн. до юни.

Министерството допълни, че ще направи оценка на възможността за производство на ваксината "Спутник V" в заводите на "Униао Кимика" в Бразилия.

Бразилия преди това си осигури договори за 200 млн. ваксинни дози, половината от "АстраЗенека", а другата половина от китайската фармацевтична компания "Синовак".

Русия изпрати по света милиони дози от "Спутник V", докато същевременно ваксинира собственото си население. Според анализатори тя се стреми да подсили образа си на щедра технологична сила във време на недостиг на количества от ваксините срещу КОВИД-19, защото по-богатите държави се презапасяват с ваксините западно производство.

Според "Нашият свят в данни" (Our World in Data), изследователски сайт, сравняващ официални правителствени статистики, само 5,5 процента от бразилците са ваксинирани, а Бразилия преминава през смъртоносна втора вълна на КОВИД-19, с по над 2000 регистрирани смъртни случая през всеки от последните два дни.

Починалите от болестта в Бразилия са общо над 270 000. Властите там очакват мрачни седмици през март и април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
оптимист преди 3 години
Елегантен начин да решат проблема с населението в неравноправно положение населяващо флавелите.
59
2
 
4
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До Анонимен 18Не се притеснявай, за теб ще има АстраЗенека! Не се напрягай толкова и си пий редовно хапчетата!!!
58
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До АнонименЗа теб ще има АстраЗенека!!! Не се притеснявай, много се напрягаш и имаш нужда освен от ваксина и от хапчета(розови).
57
7
 
2
 
! Отговори
Sao Paulo преди 3 години
Е те тия точно ваксини (ако изобщо има такава сделка) са за флавелите, колко да отбият номера,че са загрижени за шебеците. Боли го фара с Кво тафто ги боцкат хаха. То нема и ваксини само бла бла за *** нема , Вовата стратег. Вовата и приятелчетата обраха густото, обикновенния *** не ваксина ми нема Кво да яде, г-да възторжени русофили. Искате Вова и вас да обича така? Опичайте си акъла, плитки води
56
3
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Разбахте ли вече, че руската ваксина е най-добра и по-евтина от хамериканската и евро*йската?
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравния министър на нашите партньори от сащ се изказа положително за руската ваксина.Защо форумните антируски *** мислят толкова бавно ?
54
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да хвалите руската ваксина всички знаят че е пълен *** както и всичко руско.
53
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще ги поизвежда? Руснаците не могат. Идеята им беше да продават лицензи.
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 57като гледам ти май си копрофил?
51
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57"Китай и Русия спасяват света от пандемията."На приказки Русия обещава, че ще спасява света от вируса. Реално най-напред западните ваксини, а след това китайските "спасяват света".
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай и Русия спасяват света от пандемията.
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борето да оди у Бразилеросите да им разпраа за кефа от кафето когато е по-кефеено!
48
9
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Те руснаците ако бяха такива тарикати, нямаше да оставят шепа олигарси да точат огромните им богатства, а народът беден. За сведение не съм русофоб, по-скоро клоня към обратното. Путин просто не се справи с този може би основен проблем.
47
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Преди България имаше лека и тежка промишленост, селско стопанство, енергетика, модерна и силна армия, добре пазени граници, най-доброто в света образование.Сега, благодарение на вас, истинските българи, от изброеното не остана нищо."....................................Сега, при тиквонистите, съвременна България съществува във Финансов Борд.Централна банка, митници, финанси, икономика и каквото още се сетиш са под външно управление. За какъв хрен ми е министерски съвет?
46
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 59Кофтито на тая схема е, че понеже руснаците са големи тарикати, решиха да я използват като политическо оръжие, вместо като икономическо. Резултата е, че продават на страни, които нямат пари, тъй че единственото, с което могат да се разплащат е влияние. Само дето тези страни отдавна са разпределени пазари на влияние. Китай е навсякъде, тъй че за руснаците ще остане чифтето пищови на гол тумбак и хвалбите на Лавров, Песков и Захариева."Великия" политик Путин пак ги закопа.
45
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56Със сигурност не в деградиращата националното ни самосъзнание, както беше при руснаците, които са присвоили дори националните ни празници, история и даже архивите ни!
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете, че Бразилия купува 10 млн. дози от руската ваксина "Спутник V", а пропускате да споменете, че 50 държави са я регистрирали и са поръчали над 2.5 млрд дози на стойност надвишаваща $25 000 000 000. Печалбата на Русия от продажбата на "Sputnik V" се доближава към сумата от продадената от Русия продукция на АПК за цялата 2020 г..
43
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си изследвал Спутник V, за да твърдиш, че е помия. В теб говори омразата, а тя изяжда отвътре източника си, а не този, към който е насочена.
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До46Отървахме се от прегръдката на руснаците, вярно. Но в каква прегръдка попаднахме!!!
41
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаПреди България имаше лека и тежка промишленост, селско стопанство, енергетика, модерна и силна армия, добре пазени граници, най-доброто в света образование.Сега, благодарение на вас, истинските българи, от изброеното не остана нищо. Как да разбирам логиката ти, приятелю?