Путин обеща - утре се ваксинира срещу COVID-19

Той разкритикува ЕК за отношението към руската ваксина
22 мар 2021 17:15, Нели Христова
97
Путин обеща - утре се ваксинира срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че възнамерява утре да се ваксинира срещу COVID-19, съобщиха световните агенции. Путин добави обаче, че всеки руснак има право сам да реши дали да се ваксинира.

Руският лидер не уточни с коя от трите ваксини руско производство ще се имунизира.

Говорейки на предавано по телевизията съвещание, посветено на руските ваксини срещу ковид, той заяви също, че Русия е подписала международни договори за доставка на ваксината "Спутник V" за 700 милиона души. Путин добави, че е от жизненоважно значение да се ускори производството на ваксини за вътрешно ползване, където досега 4,3 милиона души са получили и двете дози от ваксината срещу ковид.

"Буди учудване, че непосредствено преди нашата среща, както ми докладваха, буквално преди малко, един от отговорните служители на Европейската комисия е заявил: "Не ни трябва "Спутник V". Странно изявление, ние не натрапваме нищо на никого", каза президентът пред участниците в съвещанието.

По думите му, когато подобни изявления се правят от официални лица, "възниква въпросът чии интереси защитават и представляват тези хора: интересите на някакви фармацевтични компании или интересите на европейските граждани".

Миналата седмица говорител на ЕК заяви, засега не се водят разговори между ЕС и производителя на руската ваксина Спутник V срещу коронавируса. Той обаче уточни, че ЕК и държавите от ЕС по всяко време могат да решат да разширят списъка с ваксините, включени в европейската имунизационна стратегия. Той внесе внесе тези уточнения по повод изявления на Руския фонд за преки инвестиции и списъка с ваксините, които ЕК договаря и предплаща с бюджетни средства.

Очакванията към производителите на одобрените в ЕС препарати (сред които не попада руската ваксина - бел. кор.) се оказаха твърде оптимистични, признаваме го и взимаме съответните мерки, заяви говорителят по повод недостига на ваксини. Той добави, че комисията е останала изненадана от невъзможността на производителите да организират работата си така, че да изпълнят сключените договори.

Междувременно Русия изостава в иминузациите, изпитва огромни затруднения да снабди всички свои региони с ваксина, а същото време ударно изнася "Спутник V" за чужбина. Скептицизмът сред населението е голям: едва 30 процента от руснаците са склонни да се ваксинират, сочат последните допитвания по темата. Освен това Русия има сериозни проблеми да снабди всички свои региони с ваксини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
6
 
! Отговори
Лошо преди 3 години
Продажни чиновници в ЕК купени от сащ, саботират мира и разбирателството.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37Относно външният враг, дали на Русия и трябва? Я помисли малко!Аз познавам едни хора, които имат огромна нужда от външен враг. Русия такава нужда няма.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ще се ваксинира защо не? Малко разнообразие да вкара човека, дъргела не смее да приеме поканата за дискусия в пряк ефир и на Путин му е скучно. Е има и друг вариант, да не се ваксинира, негово право в да прави каквото си иска, може пък изведнъж да реши че му се ходи за риба точно утре.
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е велик лидер.
39
4
 
4
 
! Отговори
Геро преди 3 години
Хубаво е да ни оставят на мира, сега и завинаги. Но ако спретнем референдум,продажните Български сателити,бандити и комунисти,ще подкрепят руското присъствие . Ето там е силапа на Путин и сие. Дано поне след 100 години господ е по -справедлив
38
10
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Пунта мара ще бъде ваксинацията на дъртото кремълско джудже, ще му сложат някакви витамини и пак ще се прибере в бункера!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34Не съди за другите по себе си. Ако ти нямаш какво да правиш, то при Путин едва ли е така.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До нЕкой"Дреме му на некой дали ботоксното джудже ще лъже руснаците и русоробите че се е ваксинирал. Само държави от третия свят и руски сателити ползват спутника"Ми, то и без това всичките му изказвания на Путин са за вътрешна консумация. Точно както изказванията на Грушко за "неприятелските действия" покрай шпионския скандал са за вътрешна консумация.В Русия има дълга традиция на капсулиране чрез обявяване на външен враг и това е държавна политика от десетилетия. Така е и сега.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Класата си личи, няма друг държавен ръководител с такъв финес и елегантност в изказа. Няма нужда да се сравнява с онзи лeвак, дето се спъна три пъти в една и съща стълба.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак меко им е отговорил, щото можеше и на тия да им пожелае много здраве като на пенсията от другата страна на големия гьол.
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахааа, руснака отново на ниво,, Ние не натрапваме нищо на никого" Сега ще отиде спокойно да се боцне и пак ще отиде на почивка в тайгата или където поиска а дедо Джо ще се спъва по стълбите докато се опитва да се качи в самолета.
32
11
 
5
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Дреме му на некой дали ботоксното джудже ще лъже руснаците и русоробите че се е ваксинирал. Само държави от третия свят и руски сателити ползват спутника
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво излезна....оня дъртака във Вашингтон се боцна с частна ваксина преди месеци, пък ултра одерната и ефективна РУСКА ДЪРЖАВНА ваксина още си чака да се ползва от ПУТИН? Що така бе?
30
1
 
3
 
! Отговори
Путин преди 3 години
До АнонименНе сме родени от молитви че да умрем от клетви!
29
4
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
А другарят Борисов кога???
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Ето, вие сте явно ваксиниран и агресивен. Обаче сте анонимен. На улицата ако имахте татуировка на челото, че сте ваксиниран щях да ви заобикалям с децата.Мисля че е честно. И ние неваксинираните имаме права.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли някой да разкаже новината от днес?Дават ти картонче, на което пише, че са те ваксинирали с Модерна, отиваш във ВМА да ти бият втората доза и се оказва, че тихомълком са те боцнали с Астра Зенека.Измамените готвят колективен иск!
26
4
 
11
 
! Отговори
Реално погледнато преди 3 години
А Путин хич и не знае че тоя сайт със тия коментари съществува.А дори и да знеше, нямаше да му дреме.
25
0
 
5
 
! Отговори
От едно време преди 3 години
Имаше зевзеци в кварталните магазини, дето слагаха надписи : "На вересия от утре".
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно дали и той като половината ваксинирани руснаци ще вдигне температура, ще има треска,ще му се вие свят,и имаше един младеж с отекла ръка или това са странични ефекти само за простолюдието?