Москва: София да прекрати участието си в „лова на вещици“

България вреди на националните си интереси, заяви Захарова
Обновена: 23 мар 2021 14:39 | 23 мар 2021 14:38, Елка Василева
125
Москва: София да прекрати участието си в „лова на вещици“
Снимка: архив, БГНЕС

Русия си запазва правото на реципрочни мерки в отговор на изгонването на двама руски дипломати от България. Това се посочва в официално изявление на говорителя на руското министерство на външните работи Мария Захарова.  

Мария Захарова припомня, че българските власти предприемат такъв демарш за пети път през последната година и половина и отново, без да предоставят никакви доказателства, предаде БНР.

Още по темата

По думите й тези действия са били предшествани от шумна кампания на прокуратурата в България по разобличаването в държавните силови структури на група лица, които уж работели за Русия.

Така в съответствие с добре известния сценарий е била подготвена почвата за изгонването на нашите дипломати, казва още Захарова.

Тя подчертава, че поредната ескалация на антируската „шпиономания“ в България рецидивира в навечерието на парламентарните избори на 4 април и на фона на изблика на русофобия на Запад, преди всичко в Съединените щати.

„Отново призоваваме официална София да прекрати участието си в „лова на вещици“, нанасяйки вреда на националните интереси на самата България. Крайно време е да се върнем към конструктивния двустранен дневен ред, който е много по-естествен за руско-българските отношения“, заявява Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
10
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Първо ще си получим обратно нашите двама изгонени реципрочно от Русия, пък после може и да продължим по същия начин.А Бойко ще продължи да се кълне в братска дружба пред руският посланик. Дали си мисли наистина,че някой му вярва?
75
4
 
16
 
! Отговори
Недейте праща преди 3 години
ВещициНяма да ги ловим!
74
14
 
26
 
! Отговори
у лево преди 3 години
Тия що не се потапят, и без друго никои не се съобразява вече с фалирала държава. Нашия интерес е да сме колкото може по далеч от тях. Писменост им дадохме, за освобождението си платихме, а после 45г ни изсмукваха. Стига толкова с "братския" народ. Чърчил го е казал няма вечни приятели, има вечни интереси. Ние сме последни по газификация, още гориме домбаските въглища, братя ни били..Добре че младите не са пормити мозъци и не ги харесват както чичките ткзс-ари.
73
20
 
18
 
! Отговори
!@! преди 3 години
Винаги ме напушва смях като чуя че някой шпионира тук!Ние нямаме армия, тук таме някой лежач или чантаджия, но реално няма структура която да излезе и да защити граница или граждани от военна атака.Кой знае какво ще се окаже накрая! :-)
72
13
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Ако уловя тая вещица на снимката ще я препарирам и ще я поставя на границата да плаши мигрантите.
71
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според руската логика, когато защитаваш националните си интереси, всъщност - им вредиш!?!?!?!?!?! :)))))))))))))))) Научете български, другарко!
70
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Любов необяснима"Любов необяснима,любов невероятна......:https://slovo.bg/showwork.php3?AuID=255&WorkID=9105&Level=1
69
5
 
6
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Бай ДънТъркаляш се по някви стълби.
68
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това недоразумение пак се изказа.Значи е нормално да се подават папки през ограда.
67
0
 
4
 
! Отговори
Бай Дън преди 3 години
Аааа къде сме....
66
7
 
26
 
! Отговори
Юмрука преди 3 години
ПЕТИ ДЕН.....Радев мълчи.Господин Радев,Вие Президент,ли сте на България,или.....
65
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние не ловим вещици, ние само гледаме сеир как нашите политици,ще си счупят кръста да се навеждат на чужди заповеди и да гонят хората от България.
64
16
 
7
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Никой освен Борисов не е посмял да гони руски шпиони.------Глупости, още по времето на Костов изгониха теима наведнъж, единият даже беше военният (или военноТО, както е модерно) аташе, Ломакин. Руснаците просто играят за Боко, защото им е удобен продажник.
63
21
 
13
 
! Отговори
Много неприятно преди 3 години
Всъщност българите обичат Русия, дано Бог е с тях, това е народ с мисия и много изстрадал...
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зозоглупости
61
6
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До АнонименНищо не е отпускал Боко, това са си руски пари превъртяни през С.Арабия като инвеститор.
60
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зорофактите са си факти, Баце опука 3 млрд от нашите данъци за техния паток до Сърбия, нали не вярваш че го е направил е така от добри чувства :))) а интерконектора с Гърция 12 години немое да стане
59
5
 
13
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Да се смееш или да плачеш...отричане до последно...Хей така за кеф Външно министерство реши да ги експулсира, двамата дипломати.Явно такава е стратегията на Кремъл
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин-ти нямаш сърце, ти нямаш душааа.....Абе прилича ми на убиец....
57
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НА НАШИТЕ РУСКИ БРАТЯ ОТ СЪРЦЕ ЖЕЛАЕМ ВИСОКИ ИКОНОМИЧЕСКИ УСПЕХИ, ПРОСПЕРИТЕТ И ДА СПРАТ ДА НИ ШПИОНИРАТ, НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ 100% РУСОФИЛИ, НО И 100% БЪЛГАРОФИЛИ.