Бивш шеф на Пентагона: САЩ да разположат бойци в България и Румъния

Америка трябвало да продължи да се опълчва на Русия
14 апр 2021 09:30, Елка Василева
227
Бивш шеф на Пентагона: САЩ да разположат бойци в България и Румъния
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ трябва да разположат повече военни край Черно море в България и Румъния - това заяви бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър, цитиран от Ройтерс.

Тяхната цел ще е да отразят потенциална агресия от страна на Русия на фона на засилващо се напрежение между Москва и Вашингтон.

Още по темата
Еспър, който сега е преподавател в Института Маккейн за международно лидерство в Аризонския университет, "мисли, че трябва да продължим да се опълчваме на Русия и да се опитваме да се противопоставяме на тяхното лошо поведение".

Вашингтон трябва да се стреми да успокои европейските съюзници и да подсили НАТО с разполагането на още сили в Полша, "в балтийските страни, ако е оправдано, и на места като Румъния и България, ако не на постоянна, на ротационна база", каза Еспър в интервю за Ройтерс във вторник, предаде БНР.

Вчера президентът на САЩ Джо Байдън настоя пред руския си колега Владимир Путин да намали напрежението, предизвикано от руското военно струпване край границата с Украйна и му предложи да се срещнат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовТвоят социализъм свърши, другарю. Посредствените и мързеливите, вече не сте началници.
51
0
 
5
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Възпитан гражданин, би ли обяснил разликата между гражданин и селянин. Защото в документалната уредба на личните документи е записано - Гражданин на РБ. А, за живеещите в ромска махала, също нищо не е отразено. И те граждани.Ти от кое племе си.
50
1
 
11
 
! Отговори
радул преди 3 години
Да се разположат върху жена му !
49
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствения който трябва сън да не го лови е - Лукашенко.Пролетта иде, но не се знае за кого....
48
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека , нека разположат натовски войски у нас ама да са около софия та като започне войната така и така софия е мишена на ракети да унищожат само нея а не и други градове с войски. Ние от провинцията ще гледаме безплатно шоу
47
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и сега Москва казва какво да се прави не се заблуждавайте.Не е само в България,а във всички бивши соц-страни.Сталин е подписал след войната и край.Газопровод през България за Русия как ви звучи?!И то с наши пари!И без нито едно отклонение за българските потребители!
46
0
 
3
 
! Отговори
SS до [#47] Анонимен преди 3 години
SS до [#47] Анонименза приликата с 'дучето' досега не се бях сетил... ... нищо чудно и тоа да свърши като него!
45
1
 
6
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Че твоя пост и за американците важи, нека всеки да си гледа своята държава. Ама не ще се месим на всякъде
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Съсипаха" искаше да напишеш, защото доколкото си спомням (понеже вече съм в клуба на 60те) бяхме 9 (девет) милиона.
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 63За съжаление не си прав,но нещата все още са засекретени...
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 60''Няма го вече вашия човек Бойко Магистралата. Нали ако сме заплаха за руснаците, веднага ще би спрат газта и нефта.''Кой построи на Путин газопровод през България с 3 милиарда наши пари от данъците ни?А????!!!!!
41
17
 
5
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Времето на Империите свърши.Не го ли разбраха братята руснаци?Съветски съюз е другото име на Руската империя.След разпадането на социалистическия лагер е нормално всяка независима държава сама да определя по кой път ще поеме и се развива.Русия е една голяма къща без прозорци.Трябват им стратегически места с излаз на море и пристанища,и затова е тази инвазия на Крим и т.н.
40
11
 
19
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
Никаква идея нямаш селянино. България беше по времето на варшавския договор абсолютно суверенна държава и руски войник никога ве е бил стационарен в България пък камо ли в руска база. Такива като теб промиващи мозъците не забравяйте, че все още има хора живяли тогава. Ако руснаците искаха да направят база тук, щяха веднага да бъдат изритани и да излезем от варшавския договор
39
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По страшно от Русия няма.Това го доказва геноцида срещу бълтарите 45 години социализъм.Съсипаха нацията, съсипаха населението избиха 30 000 в концлагерите си.Не знам дали е добре или зле да разположат войници. Но, че Русия е агресивна и нападателна и зло за всичките си съседи няма съмнение.Бог да ни е на помощ, че живеем толкова близо до тая ***.
38
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом сме съюзници нека има бе!Аз не искам да нахлуят руснаците и под дулата на калашниците да ни карат насила на референдум за присъединяване към Русия!
37
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще разположат, ако им дадем. Няма го вече вашия човек Бойко Магистралата. Нали ако сме заплаха за руснаците, веднага ще би спрат газта и нефта.
36
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на социализма нямаше чужди войски в България.
35
4
 
26
 
! Отговори
Димитров преди 3 години
Да видим има ли български политици, които могат да се опълчат на поредна намеса във вътрешните ни работи.
34
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами прав е човека.За да има мир,трябва да има войска и оръжия,които да спират щури идеи на диктатори.Не само в България и Румъния,а навсякъде по света.
33
9
 
30
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Вън БГ от НАТО - вън Американски бази от БГ - вън БГ от ЕС