САЩ: Русия изостря напрежението и предизвиква съжаление

Можем да отговорим на всяка ответна мярка, заяви Вашингтон
17 апр 2021 09:08,
335
САЩ: Русия изостря напрежението и предизвиква съжаление
Снимка: БГНЕС

Искането на Русия десет американски дипломати да си заминат в отговор на експулсирането от Вашингтон на същия брой руски дипломати за предполагаема зловредна дейност е изострящо напрежението и предизвикващо съжаление, заяви говорител на Държавния департамент, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Не е в наш интерес да влизаме в цикъл на изостряне на напрежението, но си запазваме правото да отговорим на всяка руска ответна мярка срещу САЩ", каза говорителят.

Още по темата

Вчера Москва обяви още, че ще включи осем американски представители в свой списък със санкции и ще вземе мерки да ограничи и спре действия на американски неправителствени организации, намесващи се в руската политика.

Сергей Лавров добави, че Кремъл е предложил на посланика на САЩ Джон Съливан да последва примера на руския си колега във Вашингтон и да се върне в родината си за консултации.

Освен това Русия ще вземе мерки да попречи на посолството на САЩ да наема административно-технически персонал от Русия и трети страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 220 преди 3 години
Ролята на Сталин е спорна............за руските войници по времето на ВСВ той е бил символ на Русия.............те са умирали с думите: "За родину, за Сталину" ..........без сталин като военен стратег може би Хитлер щеше да спечели ВСВ...........за това може само да се гадае.........в историята няма "ако"!!!
192
1
 
2
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Защо тогава всички терористични организации като Ислямска държава и Ал-Кайда са от сунити, я кажи???За мен шиитите са представителите на истинския ислям, както и православните са истинските християни.........католици и сунити са едни гадини...........знаем ги що за стока са!!!!
191
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 214/218"Да се представя Сталин като 100 % злодей е силно преувеличено...................аз поне знам много хора дори в България, които пазят портрет на Сталин в домовете си!!"Другарю, това ги прави прочитатели на сатрап масов убиец, нищо друго.
190
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 214Не може да ти обясни, защото той е продукт на същите тия диктатори.Буквално е роб на руснаците.Как става това човек, който през живота си не е имал сериозно директно вземане даване с руснаци, да им стане роб, това е загадка, която още чака своя отговор.
189
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 214 преди 3 години
Да се представя Сталин като 100 % злодей е силно преувеличено...................аз поне знам много хора дори в България, които пазят портрет на Сталин в домовете си!!!Едва ли е бил толкова лош, колкото го описват някои западни историци............аз на тях не им вярвам!!!
188
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До NBРолята на Русия в историята на България е 100% отрицателна: всяко положително събитие за България произлязло от действият на руснаците, след това е било използвано от тях за 3 пъти по-големи репресии, зверства и ограбвания от тия, от които са ни "освободили".
187
1
 
3
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Аз мога да ти дам доказателства например колко вредно е френското лоби за България................Кунева, Капон, Габриел и разни други хубавици с френско-български имена!!!
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 200Добре разбрахме ,че Ленин е искал да срине Русия по поръчка на Западните кукловоди!!!Я,само обясни защо Ленин година преди да почине дава назад с комунизма,разрешава частните земевладелци и дребният частен бизнес ,програмата му е известна като НЕП.Този уродлив комунизъм със 100% държавна собственост го налага Сталин , агент на тайната царска полиция и не живял на Запад.Сталин разрушава църкви и избива маса народ!
185
1
 
2
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Това е много спорно...................в Близкия Изток има постоянна война м/у шиити и сунити...............за мен много по-вредни и по-опасни са шейховете и кралете в Саудитска Арабия .............но са приятели на администрацията на САЩ.............за което има доказателства, вкл. и от американски разследващи журналисти!!!
184
2
 
2
 
! Отговори
NB преди 3 години
Ролята на Русия в БГ-история е 90 % положителна и 10 % отрицателна.............не казвам, че руснаците са ангели - небесни...........в някои случаи са действали по-скоро заради интересите си...........но това не омаловажава по-скоро положителната роля на Русия за България!!
183
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 208 преди 3 години
Всеки народ трябва да помни историята си и да се учи от грешките си ...........щом искат да си имат мавзолей, да си имат...........няма лошо!!И аз съм против култа към личността на Ленин, или Сталин .............прости хора има в целия свят, включително и в Русия...........не го отричам!!!
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Чебурашка/209Русофилите сте известни с това, че живеете в паралелна реалност. Даже се учудвам, че в нея и 1-2% от това, което казва Чебурашка е истина.
181
1
 
2
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Ех..............много си забавен, знаеш ли???Мисля коренно различно от теб, но се кефя да чета коментарите ти....................е..........в тях може да има около 1-2 % истина..........но толкова, не повече!!
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 203/205"Е..............аз не съм виждал Путин да ходи в мавзолея............не знам ти откъде имаш такава информация!!"Аз съм виждал другарю, понеже гледам и руска телевизия за да знам какво е положението. Виждал съм и знамената с образа на Ленин на парада на "победата". Ако не си ги виждал ти, ей го къде е 9ти май, пак ще ги има.Та, не рабрах, някакво нормално обяснение имаш ли на тоя факт?
179
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 191Явно ти не си наясно с комунистическото движение,защото Ленин не е имал никакви връзки с тайните служби на запада.И той като повечето комунистически лидери живееха повече на запад и от там мътеха политиката в Родините си.Германия използва Ленин за да отслаби Русия презПСВОсвен това комунизма е наложен в Русия от бандата около Сталин ,който не е живял в чужбина,а е бил агент на царската тайна полиция за това направи чистка в партията и елиминира почти всички живели в чужбина начело с Тро
178
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 198/204Пропадна ти опорката с това колко се мразели франции и германци и смени плочата ли?Горкия, защо си роб на руснаците?
177
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 203 преди 3 години
Е..............аз не съм виждал Путин да ходи в мавзолея............не знам ти откъде имаш такава информация!!!
176
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 198 преди 3 години
Не са стока, нито германци, нито французи.............яли сме им попарата и на едните , и на другите...............но ти явно не си чел БГ-история!!!
175
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До за ЛенинИ като Ленин е работа на "западните кукловоди" защо Путин ходи да бие чело в МАвзолея му, бе, приятелю?Някакво нормално обяснение имаш ли за тоя факт?
174
2
 
1
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Спорно е коя организация е терористична, коя - не е !!!За турците от Османската империя Левски и Ботев са били терористи, за нас -българите са национални герои!!!