Лекари: Навални може да умре всеки момент от сърдечен арест

Здравето му бързо се влошавало
18 апр 2021 16:40, Нели Христова
149
Лекари: Навални може да умре всеки момент от сърдечен арест
Снимка: БГНЕС

Затвореният критик на Кремъл Алексей Навални рискува да получи сърдечен арест "всеки момент“ и да почине, тъй като здравето му бързо се влошава, предупредиха лекари, призовавайки за незабавен достъп до най-известния руски затворник, предаде Агенция Франс прес.

Същевременно депутатите от няколко законодателни събрания поискаха от президента Владимир Путин на Навални да бъде осигурена адекватна медицинска помощ.

Навални излежава от февруари присъда от 2,5 години затвор в колония в град Покров на около 100 километра (60 мили) източно от Москва по стари обвинения за присвояване. На 31 март той обяви гладна стачка.

Публикуваните резултати от изследванията на Алексей Навални, който обяви безсрочна гладна стачка, показват повишено количество на калий в кръвта му.

Според личния лекар на опозиционера Анастасия Василиева той е заплашен от бъбречна недостатъчност и внезапно спиране на сърцето.

Същевременно депутати от няколко законодателни събрания в Русия публикуваха открито писмо до президента Путин. Те настояват Навални незабавно да бъде настанен в лечебно заведение, което съответства на тежестта на здравословното му състояние.

Личният лекар на Навални Анастасия Василиева, както и други медици, грижещи се за 44-годишния критик на Кремъл, нямат право да го посещават в руската наказателна колония, където е затворен.

Навални получава всички медицински грижи, от които се нуждае, категорични са руските власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересно, как личната му лекарка знае че му е повишвн калия а няма достъп до него. Някой му викат пропаганда.
48
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо ТашункоНавални ще се жертва за идеята си, а вашите злобни руски напъни ще си останат това: жалка защита на един диктатор и убиец.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
руска традиция чисти конкуренцията
46
5
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Еми ***.След тоя негов цирк с отравянето си го заслужава .Ама те поне да бяха измислили че са го отровили със антифриз,че тоя новичок никаква работа не върши.Всички "отровени" са живи и здрави !!Само котката на скрипал умря но дали е от новичок или защото 1 месец никой не я е хранил ,не се знае .Ама май новичока е виновен
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДемократПак ли триеш Ташунко :)) Разбира се, че е демократ като теб, насилват го всекидневно :)))
44
6
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Ние раята, пожелаваме на Навални да оздравее и достойно да излежи наказанието си. Стига циркове и от двете страни. Навални е млад човек, има още половин живот пред себе си. Ние не знаем каква е точно истината за него, но на банковата си сметка той получи 30 милиона евро дарения. Ще му стигнат на първо време, след като излежи наказанието си. Дай Боже 30 милиона всекиму, дори да са турски лири.
43
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е истински дисидент и плаща прекалено висока цена. Ама тук не могат да го разберат защото робa не може да разбере свободния и да полети. Българина го интересува да има ядини и пиини и да гласува за Слави и Тошко, за друго акъла му не стига.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че президента на руската федерация прилага Крумовите закони - ми нормално е да е така. Само джендърите и тия дет си мислят че Демокрация, значи свободия рипат. Изкривени същества. Крумовите закони и да видиш как цял свят ще влезе в релси. Няма тън-мън. Няма да лежиш и да хленчиш че няма пари. Кат искаш - бачкаш. Кат не сикаш - крадеш, мамиш, убиваш и за теб важат Крумовите закони. Да те видим дали няма да работиш, че да си изкарваш прехраната и парите. Неодялана дряновица трябва да играе..
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То... всеки човек, всеки момент може да умре от каквото се сетите.Що на занимавате с тоя предател не знам..............
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казвайте че съм още блокиран, чудя се що "магически" ми изчезват коментарите :)) Еми, надали е добре да си в затвор в Раша, сигурно е очаквал закуска и некоя сгодна женица в леглото :)))
39
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До АнонименИ НАВАЛНИ ДА УМРЕ, ФАЛШИВИЯ ПУТЪН НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА!!НО НЕНАВИСТТА И НАПРЕЖЕНИЕТО ЩЕ ЕСКАЛИРАТ И КАТО ЗА НАЧАЛО МОЖЕ ДА ИМА СТРОШЕНИ ГЛАВИ ОТ ПУТИНОФИЛСКАТА ПОЛИЦИЯ ,А НЕ ОТ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ!УМРЯЛ НАВАЛНИ ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ДОРИ ДА Е МАЛКО!!ОТ ЖИВ НАВАЛНИ ПОЛЗА НЯМА!
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бг протестърите, напротив, яко се угощаваха с подбрано шик меню и още по-шик бири. И тн, и тнИ през ум не им прехвърчаше мисъл да се тръшнат да гладуват.
37
5
 
15
 
! Отговори
На никого не му преди 3 години
пука за този саботьор, все едно да жалим за някой български продажник, като Паси например, а и още много като него!
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48А ти сигурен ли си че Путин не е най-големият руски предател?
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В затвор е ,не на почивка на Малдивите.Защо се направи на мъж и се върна в Русия.Да беше отишъл при Скрипал.Там приютяват руските предатели.Можеше и в Германия да остане.
34
6
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАВАЛНИ ДА УМИРА!!ТАКА ЩЕ ДОКАЖЕ НА СВЕТА, ЧЕ НЕ Е ОРТАК С ФАЛШИВИЯ ПУТЪН!ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА ДА Е ПУКНАЛ НАВАЛНИ!
33
2
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОЩЕ КОГАТО СЕ ПРИБРА МОЖЕХА ДА ЛИКВИДИРАТ НАВАЛНИ, ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ Е СТАНАЛО!!!НО АКО ПУКНЕ В ЗАТВОРА, ТОВА ВЕЧЕ Е ДРУГА РАБОТА!!!НАВАЛНИ ДА УМИРА МОМЕНТАЛНО!
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални поиска да бъде прегледан от лекари които не са подчинени на затворническата администрация. Това му беше отказано и това беше причината за обявената гладна стачка. Не виждам защо трябва да му бъде отказан такъв преглед след като лекарите в затвора никога не са имали пациент получил усложнения вследствие отравяне с Новичок.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако иска се бори за каквото е решил да се бори, трябва да живее, а не да дивее с гладуване и да се самоубива. Хиляди хора искат да ядат, но гладуват, щото на микого не му пука за тях. Хладувайки необяснимо, необосновано и нроправдано, Навални се подиграва с тия хора. Яж, момче, и влез в час!
30
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАВАЛНИ ДА УМИРА МОМЕНТАЛНО!ТАКОВА ХУБАВО ПЕТНО ЩЕ ЛЕПНЕ НА РЕЖИМА И ФАЛШИВИЯ ПУТЪН, ЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ ИЗМИЕ НИКОГА!