Чехия с ултиматум към Русия, Москва оцени тона като недопустим

Прага да оставела ултиматумите като средство за общуване в НАТО
22 апр 2021 08:53, Елка Василева
292
Чехия с ултиматум към Русия, Москва оцени тона като недопустим

Чехия даде на Русия срок до 22 април да позволи на изгонените от нея чешки дипломати да се върнат в Москва, като заплаши в противен случай да експулсира още техни руски колеги.

Назначен едва в сряда, новият чешки министър на външните работи Якуб Кулханек извика руския посланик в Прага на среща. След това Кулханек каза пред репортери, че ако Русия не позволи на изгонените 20 служители на чешкото посолство да се върнат в Москва до четвъртък, то страната му ще изравни броя на експулсираните.

Още по темата

Това означава, че Чехия ще изгони още двама сътрудници на руското посолство в Прага.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова реагира остро на изявлението на Кулханек, предаде ТАСС.

"Предлагаме на Прага да остави ултиматумите като средство за общуване вътре в НАТО. С Русия такъв тон е недопустим. Утре разговорът с посланика на Чехия ще бъде продължен в министерството на външните работи на Русия", каза Захарова.

В събота Чехия експулсира 18 сътрудници на посолството на Русия в Прага, след като каза, че двама руски агенти са причинили през 2014 г. експлозия в оръжеен склад в страната, при която загинаха двама души. Чешките власти заявиха, че взривените оръжия са принадлежали на българския бизнесмен Емилиян Гебрев.

Русия отрече обвиненията на Чехия и нарече действията ѝ "провокативни и недружелюбни". Тя на свой ред обяви в неделя, че експулсира 20 служители на чешкото посолство в Москва, което е по-малко от руското в Прага, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американофилите лаят - Русия си съществува и даже не знае за тях.
208
3
 
1
 
! Отговори
ОПА преди 3 години
ЧЕХКИНИТЕ СА МНОГО ДОБРИ В ..ПРОПАГАНДАТА-ЧАКАМ ГИ НА МОРЕТО ДА МЕ ПРОПАНГАНДИРАТ....
207
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гонете *** по цялата земя като мръсни котараци. И бой по *** кратуни...
206
2
 
5
 
! Отговори
Невидима заплаха преди 3 години
До Анонимен"Я погледни дали се е появила бучка сирене в хладилника ти."Ако при теб така ти плащат - при мен няма как да стане - аз съм по убеждения и никой не ме "стимулира".И няма да ме разберш - сребролюбците от тия неща не разбират.
205
2
 
3
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
До АнонименТова от "новините" СЕГА е същата пропаганда отпреди. Понеже сравняваме(нали сме били от двете страни) - Оказа се, че пропагандата е лъгала буквално за всичко. Вече повечето от хората го разбират.Не важи за платени мишлета като теб.И въпреки това "КОЛЕКТИВНИЯ ЗАПАД" продължава да харчи ОГРОМНИ ресурси да дестабилизира.Ти си платен.
204
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Невидима заплаха"Погледнах - не се е "появила""Явно не си достатъчно усърден.Давай по-настойчиво, може да се появи, все трябва троленето ти да си заслужава!
203
5
 
4
 
! Отговори
Невидима заплаха преди 3 години
До анонименПогледнах - не се е "появила".Та на теб американците със бучки сирене ли ти плащат?Всъщност има логика, на мишка - сиренце.
202
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :)Това е тактика, която се използва от диктаторите в Русия от над 100 години.Ти си неграмотен.Със същите неща плашеха народите под руски ботуш докато бяхме в тяхната сфера на влияние. Оказа се, че пропагандата е лъгала буквално за всичко. Вече хората го разбират, но само в страните, които успяха да се откъснат от прегръдката на злобните диктаторчета в Москва. И въпреки това Москва продължава да харчи ОГРОМНИ ресурси да дестабилизира таквиа държави.
201
2
 
1
 
! Отговори
Дзивко преди 3 години
Като сравнявате политики, само едно нещо ще ви кажа-самолетоносач, оръжие предназначено за атака да закара цяла армия далеч от границите ти, толко нищо дефанзивно няма
200
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 години
До Анонимния чебурашка"РУСКАТА ЗАПЛАХА" - тази концепция е позната тактика на диктатурите: пропаганда за застрашаване на екзестенциалното съществуване на "държавата" служи за консолидиране на хората вътре в нея, въпреки потресаващите доказателства, че не външната заплаха, а управлението на страната е причина за царящата мизерия и безчинства.Хитрата сврака - и с двта крака!Ти си популист!
199
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Невидима заплахаЯ провери дали в хладилника ти не се е появила бучка сирене.Може пък троленето ти да си е заслужавало!
198
2
 
3
 
! Отговори
Невидима заплаха преди 3 години
До Анонимен (Чебурашкин)"Агресията" на Русия е добре формулирана. :):) Ха ха!"добре формулирана" е и книгата "Приказаки от 1001 нощ" както и сагата "Звездни войни"А общото е както знаеш, че са чиста измишльотина!
197
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 220 Ако американците искаха да унищожат с атомно оръжие Русия, можеха да го направят. Факта, че не са, показва, че са фантазии.Всъщност, тази концепция е позната тактика на диктатурите: пропаганда за застрашаване на екзестенциалното съществуване на "държавата" служи за консолидиране на хората вътре в нея, въпреки потресаващите доказателства, че не външната заплаха, а управлението на страната е причина за царящата мизерия и безчинства.
196
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Невидима заплахаАгресията на Русия е добре формулирана. Даже я копи-пейстна преди малко.Какво правиш е ясно: продължаваш да тролиш. Я погледни дали се е появила бучка сирене в хладилника ти. Може да си е заслужавало усилието!
195
1
 
4
 
! Отговори
Важи за вас преди 3 години
До АнонименАмериканофилите- когато се сблъскате с нещо, което не ви изнася, веднага се вкарвате във фантазии за сценарий, който можете да понесете, за да продължите да тролите. Нарича се паралелна реалност и е типична за волево слабите, които имат нужда от бягство, когато имат проблеми, независимо дали става дума за оспорване на мнение или реална проблемна ситуация от реалния живот.
194
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 217За съжаление това не са фантазии. Такъв план е съществувал.
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия обяви в неделя, че експулсира 20 служители на чешкото посолство в Москва.По този начин в чешкото посолство в Москва остават да работят 5 (петима) души.
192
2
 
5
 
! Отговори
Невидима заплаха преди 3 години
До АнонименАмериканофилите също все още не могат да формулират в какво се изразява "агресията" на Русия.Но определено не са спирали да се "тревожат" за Русия.и ко праим?
191
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 215"Ако Русия не беше успяла навреме да открадне разработките за атомната бомба, сега нямаше да я има."Русофилите сте типични, че когато се сблъскате с нещо, което не ви изнася, веднага се вкарвате във фантазии за сценарий, който можете да понесете, за да продължите да тролите. Нарича се паралелна реалност и е типична за волево слабите, които имат нужда от бягство, когато имат проблеми, независимо дали става дума за оспорване на мнение или реална проблемна ситуация от реалния жив
190
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Невидима заплаха"че Русия може да отговори на наглата им агресия"Русофилите все още не могат да формулират в какво се изразява "агресията" на Запада.