Заради скандала: Русия забранява чешката бира?

Санкциите може да станат и икономически
25 апр 2021 22:35, Нели Христова
155
Заради скандала: Русия забранява чешката бира?
Снимка: БГНЕС

Руските власти обмислят да забранят вноса на чешка била като асиметрична мярка срещу изгонването на руските дипломати от Прага, пише в-к „Комерсант”, като се позовава на свои източници в държавната администрация.

Според единия от тях на действията на Прага не може да се отговори само реципрочно и затова е възможно да бъдат въведени и икономически санкции.

Миналата седмица Чехия обяви за „персона нон грата” 18 руски дипломати, като ги обвини за взривовете във военните складове в селището Върбетица през 2014 г. След това Русия експулсира 20 служители на чешкото посолство в Москва, а Прага обяви, че ще изгони още 63 руснаци.

Този път обаче руската страна не може да отговори реципрочно, защото в Москва остават само седем чешки дипломати и 25 души технически персонал.

Председателят на комитета по икономическа политика на Държавната Дума Сергей Жигарьов категорично възрази срещу подобни идеи. „Трябва да подобряваме отношенията си с Чехия, а не да ги влошаваме чрез икономически санкции”, каза той в ефира на радио „Говорит Москва”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
7
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До Анонимен...... Докато простите руси спасяваха света с кръвтта си,... Така го спасиха, че за 45 години замъкнаха половин Европа в руската скептична яма!
91
5
 
7
 
! Отговори
Bobo преди 2 години
Живея в Чехия 24 години. За първо чехите вече нямат хубава бира за второ техните пивовари не са чешки както и Шкода ауто за трето и самите чехи го казват че бирата е лоша с изключение на локалните частни пивовари. Единствено Пилзен Уркуел е добра в момента всичко което е за износ е ***. От 2 старопрамена ще те скъса глава. Крушовица, гамбринус, будвар, всичко е спирт. Така че който не е в час да не пиле глупости. В Южна Африка, Куба, Виетнам е пълно с чешки пивовари могат и от там.
90
4
 
0
 
! Отговори
Фейк преди 2 години
Глупости
89
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ния искаме всичко руско вън от българия.
88
4
 
9
 
! Отговори
Алкаш преди 2 години
Чешката бира е вредна за здравето на руският народ!
87
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз да бях просняк щях да предпочета Боярищник, Квас или Новичок. За кви чешки бири ми дрънкат.
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз си мислих че ще си оттеглят резервациите от Балатон за през лятото.
85
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла Северна Америка пие чешка бира.Да не би в Русия да пият бира в снега?
84
11
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Мухахахахахахахаха, по-прости голтаци от съветските колхозници няма на света :))) Ами че те са се самонаказали с тази уж санкция. Чешката бира е една от най-хубавите на света, сега простия съветски крепостник вече няма да има шанса да и се порадва, заради неадекватното джудже убиец
83
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да забранят всичко, което не е произведено в Русия, от руснаци, и от руски фирми. Нека всички чужди фирми на територията на федерацията се национализират и да произвеждат за благоденствието на народа, свободни от провокациите на САЩ и на Запада.
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вносителите от бизнеса как ще бъдат компенсирани,нали иде реч за бизнес-договори. Или освен ако всичкия бизнес в Русия не е в ръцете на Кремъл,иначе за друго не се сещам.
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом чехкините не са забранени всичко е наред!А за чешката бира - ай на здраве!
80
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чешката бира е лукс да мужиците, те се наливат с бояришник, спирт и разни препарати за баня. До тук ги доведе Володомир. Защо наказваш народа заради некадърните си агенти Володомире..
79
5
 
14
 
! Отговори
малкия олигарх преди 2 години
Смешна работа, стремглаво вървят към Северна Корея.
78
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този жалък акт, не прилича на една горда и велика страна! Позор и подигравки, това може да им донесе.
77
9
 
13
 
! Отговори
Мужишки страсти преди 2 години
Че те руснаците предпочитат да пият спирт и лосион за вана. Бирата е лукс за тях, хеле пък чешката. Ако джуджето бойкотира спирта вече ще има масови протести.
76
7
 
9
 
! Отговори
Жалка история преди 2 години
Те щото все бира пият. Толкова са жалки.
75
13
 
18
 
! Отговори
А чехите какво? преди 2 години
Да бойкотират и Шкода, мужицците. А чехите ще спрат да купуват руски коли. А, забравих, че то такива няма. Жалък монголски опит за отмъщение.
74
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aз пък от днес минавам само на чешка бира Приматор, само козметика Нивея (Еусерин) и почвам да се оглеждам за сносна Шкода!35 години от Ада в Чернобил - когато малоумщината на кремълската научно-техническа експериментална мисъл взриви АЕЦ имени В.И.Ленина!Да помълчим за жертвите.Поклон
73
8
 
16
 
! Отговори
Това е преди 2 години
Голямо самонаказание, явно се е разкаял и иска да си изплати вината, като се лиши от най-хубавата бира !