Взривените боеприпаси в Чехия: Стари и бракувани

Гебрев не знае дали има пряка връзка между взрива и атентата срещу него
23 май 2021 17:00, Нели Христова
69
Взривените боеприпаси в Чехия: Стари и бракувани
Снимка: БГНЕС

Взривените преди 7 години боеприпаси в Чехия, които са принадлежали на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев, са били стари и бракувани, твърди германското списание "Шпигел", цитирано от БНР.

Гебрев отрича, че мунициите са били предназначени за Украйна. Складът бил използван за стари муниции от времето на Варшавския договор, които не били предназначени за продажба.

Гебрев посочва, че не знае дали има пряка връзка между взривовете и атентата срещу него. Нашата фирма принадлежи към най-големите производители на едрокалибрени муниции в Европа. Тя е в националния списък с предприятия, които са от голямо значение за защитата на страната ни и нашите съюзници. Този бизнес е много строго контролиран и регулиран. Не можем да направим и крачка без одобрението на правителството - заявява Гебреб пред списанието.

Заради скандала с евентуална намеса на руските служби във взривовете в Чехия, Прага и Москва взаимно изгониха десетки дипломати на другата страна, а Русия обяви Чехия за неприятелска държава.           

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гебрев посочва, че не знае дали има пряка връзка между взривовете и атентата срещу него. Сигурен съм, че не знае дали има и атентат срещу него, но така са му казали да казва. Каква дума само "атентат"? Коя служба ще тръгне да прави атентат срещу нищожна мравучка? Ако убиеш една нищожна мравучка, фирмата принадлежаща към най-големите производители на едрокалибрени муниции в Европа, ще сре ли работа?
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен е ненормално търговията с оръжие вьв бьлгария да е частна а не само и единсвенно право на дьржавата , виждаме господина които говори врели некипели а каква е истината остава неясно - чехите твьрдят , че това е орьжие за ислямска дьржава доколкото четох публикации тук , Не разбирам и на какво основание бившите комунистически кадри на - кинтекс са с развьрзани раце да разнасят оръжие кадето си искат надявам се служебния кабинет да започне раследване за да исчисти името на бьлгария
20
0
 
8
 
! Отговори
НякогаЩеСеПрегърбиш преди 2 години
А каква е вероятността умишлено да са взривени с участието на хамериканските По длоги в Чехия,за да бъдат икономисани няколко десетки милиони за охраната и унищожаването им ,и да го "джиросат " на руснаците?Какво са няколко живота пред десетките милиона евра - нали,господин Гърбав?
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много неизвестни има в тази афера- единият взрив в складовете в Чехия става през окт'14, а другият през декември. Установявена е липсата на стотици оръжия и хиляди боеприпаси от складовете, които са били съхранявани там. За това фирмата арендатор Imex Group твърди, че е извършена кражба. Подозира се единият от собствениците на фирмата и че взривовете са за прикритие на кражбата.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да разбираме от изявлението му , че доставките за украина и сирия са били одобрени от правителството на борисов Тоест сме подкрепяли - ислямска дьржава обявени за терористи в целият святДосега не сьм гласувал за - бсп но сьс сигурност ще го направяИсчегьртваи тая - герберастия - гн президент
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дядка здраво се пъчи и надува,гад фуклива
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами то това намирисва на измама,гръмнали ги за да вземат застраховката,пък после руснаците виновни...ай гиди мошеници такива...
15
0
 
2
 
! Отговори
И аз така преди 2 години
Стар и бракуван,ама като гръмна!(един път)като боеприпасите!
14
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
поредната издънка на ам посолство стари негодни железа ама руснаците ги взривилипък и геврев отровили ама тои е жив
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в крайна сметка, пълен смех целата схема в руските диверсанти..Гебрев сам отрече глупистите на нашата проктура.ура
12
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
До АнонименДа кажем войната в Украйна обяснява 2-3 взрива.Обаче как ще се обяснят редовните взривове преди това,които си приличат като две капки вода с тия?Май измама приляга на всички, взети заедно.Впрочем,още малко и ще кажете,че Украйна е загубила войната щото гръмнали няколко склада.
11
1
 
1
 
! Отговори
Стига лъжи преди 2 години
- Дю, бре, Гебре!
10
8
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Отново руски хибридни партенки пуснати в западни медии!
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четеш кой е погнал този Гебрев и ти става ясно кои са руските агенти.
8
1
 
14
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Това вече заприлича на долнопробна оперета... Безкрайно досажда.
7
3
 
4
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
И да допълня, ако са бракувани, защо си ги е купил???
6
2
 
3
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
Как бракувани, имате ли акъл? Всичко се преглежда подменя, пребоядисва и готово- пари от въздуха. Не вярвайте на такива лъжи.
5
2
 
5
 
! Отговори
Така е било преди 2 години
В следващата статия по въпроса ще ни убеждават, че в склада е имало бомбаж на компоти и консерви с изтекъл срок, при което се е отделил газ, който е експлодирал.
4
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 2 години
Стари или бракувани боеприпаси се утилизират или унищожават ! Кой е луд да ги съхранява на склад и за какво му са ? Правят хората на глупави.Питайте бай ви SS той ги разбира тия работи.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли сега , че ни правят на ***