САЩ съобщиха на Русия, че няма да се върнат в договора „Открито небе“

Остава само един голям техен договор за контрол на въоръженията
Обновена: 28 май 2021 13:15 | 28 май 2021 13:15, Елка Василева
20
 САЩ съобщиха на Русия, че няма да се върнат в договора „Открито небе“
Снимка: архив, БГНЕС

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е уведомила Русия, че няма да се върне в ключов договор за контрол на въоръженията. Това става въпреки подготовката за среща между лидерите на двете държави идния месец, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Заместник-държавният секретар Уенди Шърман е информирала  руската страна, че Съединените щати са решили да не се връщат в договора „Открито небе“, който позволяваше наблюдателни полети над военните обекти, преди Вашингтон да се оттегли от него по инициатива на бившия президент Доналд Тръмп.

Решението означава, че към момента между двете ядрени сили остава действащ само един голям договор за контрол на въоръженията - Нов СТАРТ. Той щеше да изтече по-рано тази година, но след като встъпи в длъжност, администрацията на Байдън побърза да договори неговото удължаване с пет години, припомня БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
Дам преди 2 години
До Анонимен 15То и САЩ имат достатъчно наблюдателни сателити в космоса с достатъчно добра техника, че да не им се налага да прелитат над Русия със самолет!
17
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Г-н Президент,истинските ни съюзници като Великобритания,Канада,Австралия,Япония и още много други като,че ли остават на заден план...не е справедливо,ЕС политическата класа са зависими от Путин,предават Народите си....Бог да пази САЩ!
16
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Нализа ценности иде реч беден духом!тръмп е американоцоубиец платен от путин...просто факти!
15
3
 
4
 
! Отговори
Нали преди 2 години
Уж Тръмп беше лош, а все на неговата идват ! Май просто беше борба за кокала и нищо друго !
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и няма нужда - рашките до три години изкарват скенер в космоса и няма да им е нужен договора за да си правят мисиите.
13
2
 
2
 
! Отговори
БГ пословица преди 2 години
Преоблекъл се Илия, погледнал се - па у тия! И караварската работа е такава!
12
2
 
2
 
! Отговори
Един Ден И.Денисович преди 2 години
Може и да не сме богата страна,може и да имаме един куп проблеми,протести всеки против всеки(дори и да не подкрепяме дадени протести,поне може да сме доволни,че никой не ги арестува за дълги години,никой не им дере кожата на протестиращите с непосилни глоби,уволнява,не им троши кокалите след арестуването или отвличането им в т.н.автозакове),в и нестабилност в политиката,може,но поне не сме в пълно робство на тоталитарна диктатура,като в Русия,Беларус,Сев.Корея
11
2
 
5
 
! Отговори
Агресивна политика преди 2 години
САЩ за пореден път демонстрираха агресивната си политика, но нищо няма да спечелят от това.
10
2
 
2
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
До БРАВО!: Русия има достатъчно оръжия за да гарантира сигурността си, включително и такива, които САЩ още нямат. Но такива договори се сключват при взаимно съгласие на двете страни. Все пак светът щеше да бъде по-сигурно място за живеене, ако договорът беше останал да действа.
9
12
 
7
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
Космическа Америка, чийто военен бюджет в момента е 740 милиарда долара за тази година, няма интерес от договора "Открито небе" с Феодална Рус, чийто военен бюджет за тази година е 48 милиарда долара. Руся с нищо не може да изненада Пентагона, защото няма космически оръжия, нита високи технологии, нито пари да реализира космически оръжия. Така че такъв договор е безсмислен...
8
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 2 години
На всяка санкция следва равна по сила и с обратна посока противосанкция.
7
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потин от много хапане да не сбарка и сам да се хапне отзад.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без това руснаците нямат никаква полза от този договор, според който не са разрешени полетите над американските военни бази и обекти, а и освен това са сигурни, че дори и без САЩ, техните натовски съюзници ще им предават цялата информация от инспекциите.
5
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин заяви на желаещите да отхапят парче от Русия, че ще им избие зъбите, та да няма с какво да хапят. Прословутата администрация, заявявайки че заливът Петр Велики не бил руски, да си спомни тези негови думи. Да ляга и да става с тях.
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън толкова плю по Тръмп, а на края води абсолютно същите политики като него.
3
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с реципрочните мерки го прилагат само ватниками, защото нямат друг изход. Имат само един чифт *** на Маргаритки!
2
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БайДжо фърля изтъркани послания, а Русия му отговаря, че няма намерение да се върне в договора Открито небе. Вчера Украйна затвори въздушното си пространство за белоруската гражданска авиация, а днес Белорусия спря доставките на бензин А95 на украинския пазар. А да видим. На всяко изтъркано клиширано послание следва достоен асиметричен отговор.
1
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Путин само се хвали колко добре се въоръжавали, а пък ще сключва доковор за разоръжаване. По - голямо лицемерие няма!