Москва: САЩ да се откажат от военни действия в Черно море

Ученията Sea Breeze – 2021 ще се проведат от 28 юни
23 юни 2021 09:23, Елка Василева
145
Москва: САЩ да се откажат от военни действия в Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

Многонационалните военни учения Sea Breeze – 2021, които ще се състоят на територията на Украйна и в акваторията на Черно море от 28 юни до 10 юли „поощряват милитаристичните настроения в Киев“ и Москва призовава САЩ и съюзниците им да се откажат от отработването на военни действия в региона, предаде ТАСС, цитирана от БНР. Това се посочва в изявление в Тwitter на посолството на Русия във Вашингтон.

„Мащабът и явно агресивният характер на ученията Sea Breeze изобщо не съответстват на реалните задачи по сигурността в Черноморския регион“, подчертават от дипломатическата мисия. И предупреждават, че дадените маневри „повишават риска от непреднамерени инциденти“.

„Настоятелно призоваваме САЩ и техните съюзници да се откажат от отработването на военни действия в Черно море. Всички възникващи проблеми в региона може да бъдат решени от черноморските държави без „налагане“ на външна помощ“, изтъкват още от руското посолство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
9
 
4
 
! Отговори
Може преди 2 години
Но да се екипират с памперси, да не смущават руските туристи в Сочи и в Крим с миризмите си.
33
4
 
3
 
! Отговори
Hmmm До 14 преди 2 години
Така е, сами не биха могли, но проблемът е, че играчите вече не са само национални държави а и наднационални структури. Може би си прав и "телодвиженията" им са само с цел пазарлък. Но това което става в БГ, с това превземане на властта без избори е тревожно - някой сериозно се опитва да я откъсне от Европа. Ако не успее изцяло, може да се разиграе етническата карта и да се откъсне черноморието... тогава планът става съвсем реален! Да не говорим, че всички наоколо са им приятели.
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посейдон бил на дежурство по бреговете на Америка, но иначе не можело учения в Черно море! Другаре? Кажете сега, за кое лъжете?
31
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато нямат полезен ход русофилите просто превключват на висока скорост на спам фабриката и се пускат опорките на конвейер. Личи си, че са безсилни.
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ харчат 16 пъти повече за оръжия от Русия и имат близо 5 пъти повече бойна техника изтребители, бобмардировачи, подводници, танкове, хеликоптери и техника от Русия, докато 50 милиона американци гладуват - скоро американците ще ядат танкове и ракети. А Русия от 10 години стратегически заложи на разработката на супер оръжия при които с няколко ракети може да унищожи САЩ и никакво ПВО не може да ги спре. САЩ беснеят, Джо Байдън подскача свирепо срещу Русия и Путин, но нищо не могат да направят освен да насъскват васалите да лаят срещу Русия.
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ПОСЕЙДОН" начал свое дежурство у берегов АМЕРИКИ
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не харчи, Русия има "Посейдон", а САЩ ще изхарчат милиоарди и трилиони следващите десетилетия докато намерят адекватно решение срещу Посейдон, а когато намерят Русия ще има други по-нови оръжия.
27
7
 
5
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Перално-банният батальон, командван от полк. Теляков е в пълна готовност да обслужва учението и участниците не се страхуват от Русия. При предни учения без участието на батальона американските войници имаха сериозни проблеми - нямаше кой да измие насраните *** и да изпере насраните ***.
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия може да унищожи за минути всякакви американски и натовски кораби в Черно море. И не само в Черно море, във всяка точка на планетата, във всеки океан.
25
4
 
2
 
! Отговори
до 1234, ученията преди 2 години
Ще се ометат като ....... мушкато, както през 1962 г.
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на ссщ е да нскара русия да хатчи пари за морски флот и така да се охарчи, за да фалира. Но русия им отговори асиметрично с ново въоръжение, което обезсмисля хамерийанското дрънчене на желязо.А сателитите им се държат на хорото, тъй като получават финансиране от печатната фабрика.А китайците се усмихват през зъби отстрани.
23
9
 
8
 
! Отговори
България е васал преди 2 години
За 30 години американско васалство България се превърна в страна от третия свят, първи по смъртост в света, умираща държава. Пушечно месо на НАТО срещу Русия.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След изявлението на посланик Антонов "Настоятелно призоваваме САЩ и техните съюзници да се откажат от отработването на военни действия в Черно море. Всички възникващи проблеми в региона може да бъдат решени от черноморските държави без налагане на външна помощ", цената на барела стремително прескочи психологичната бариера от $75.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армията на САЩ е най-многобройната а едно от нейните главни оръжия които тя използва в политическите спорове това са самолетоносачите. Тези подвижни самолетни площадки превъзхождат като военна мощ дори армиите на някои страни. Но то както Русия разработи хиперзвукови оръжия които не подлежат на никаква противовъздушна отбрана и Посейдон, Русия вече е в състояние с един залп да потопи всички самолетоносачи на САЩ.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 "Обръщението е и към нас. Да престанем робски да изпълняваме заповедите на хегемона." Хегемона в Черно море в Русия. Съгласен съм с теб: русофилите трябва да престанете да приемате заповедите от хегемона.
19
7
 
3
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Въобще са се махат от Черно море та да настане спокойствие но като знаем манталитета им няма да стане без сила.
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 "Чудя се какво ли биха написали хора с твоя тип мислене, ако руснаците бяха организирали подобно учение заедно с кубинците във водите около Флорида......ааааа, сетих се, сетих се - не ми отговаряй ;)" САЩ не са тръгнали да анексират Куба. Не се напъвай, аналогиите не ти се удават ;)
17
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно! Черно море трябва да бъде само за "мирни" руски корита... Айде у лево руски окупатори!
16
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ са окупаторите, Русия освободителите - отричате историята затова ще се преповтори. И по турско сме имали що-годе икономика, и затова сме си предавали героите-освободители, сега сме зависими от англосаксите и още повече им целуваме краката по същата логика.
15
3
 
17
 
! Отговори
айде дръж се малко преди 2 години
Не може да окупираш чужди територии и да говориш за разоръжаване Няма как да стане