Москва: Делото срещу Малинов - срещу несъгласните с антируската истерия

Лидерът на „Русофили“ се застъпвал за добросъседство с Русия
Обновена: 25 юни 2021 16:17 | 25 юни 2021 16:15, Елка Василева
74
 Москва: Делото срещу Малинов - срещу несъгласните с антируската истерия
Снимка: архив, БГНЕС

Делото срещу председателя на българското национално движение "Русофили" и ръководител на политическата партия "Възраждане на отечеството" Николай Малинов, който е обвиняван в шпионаж, е предупредителен сигнал за онези, които не са съгласни с антируската истерия и които се застъпват за идеята за добросъседство с Руската федерация. Това се казва в изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, разпространено днес, предаде ТАСС.

Още по темата

Захарова припомня, че следствените действия по отношение на Малинов, който е и последовател поборник на укрепването на дружбата и сътрудничеството между Русия и България, са започнали още през септември 2019 г.

"Тогава той беше арестуван, неговото жилище беше обискирано. Междувременно и досега не са обнародвани никакви доказателства за вината му", казва Захарова.

"Създава се трайно впечатление, че около лидера на "Русофили" целенасочено се нагнетява нездрава атмосфера", добавя тя.

"Всички признаци говорят, че става дума да се даде ясен предупредителен сигнал на всеки, който не е съгласен с антируската истерия, която е обхванала "евроатлантическия свят", и на всеки, който се изказва за добросъседство с Русия", посочва Захарова.

За голямо съжаление, по думите на Захарова, наложената от Запада конфронтационна логика в международните отношения продължава да заглушава всякакви зародиши на нормална логика, трезво и суверенно разбиране на истинските национални интереси.

"Остава да разчитаме, че правосъдието в някои страни няма да обслужва политически поръчки, да играе ролята на средство за разчистване на сметки с инакомислещите", заключава говорителката на руското външно министерство.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилството си е бизнес.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КикоМи така де, кой им дава право да си правят каквото искат на собствената си територия !?
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 Прав си! Руснаците ни върнаха столетия назад в развитието! И ако не беше Путин, още през 16-ти век да сме сипратили човек на Марс !
36
6
 
12
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Москва първо да намери сили да разбере,защо има анти руска истерия от светът Русия се държи като слон в стъкларски магазин,голям съм и права каквото си искам!
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки уважаващ себе си европеец вижда зад всеки ъгър минимум по трима шпиони от КГБ.
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата била в антируска истерия и защо към тия хора да няма повдигнати обвинения. БРЕЙ, БРЕЙ, БРЕЙ................????? И защо да има? Русия доста бели ни е направила - цели 45 години. И откак са ни "освободили" също. През 1885та година прати сърбите да ни нападнат понеже не искаше да се обединяваме, после се опита да ни окупира и добе ,че беше Стамболов та предотврати окупацията. Кога путинофилите смятат да откриват Белене, че от 30 години е празно и това много ги дразни? ГА--ДОВЕ
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги и всяка държава съди и осъжда гражданите си, които шпионират срещу нея. Това се счита за държавна измяна. А във военно време, признатите за виновни сами знаете какво ги очаква. А тея т.н. "Русофили" не са русофили, а путинофили. Разликата е голяма.
32
3
 
15
 
! Отговори
teo преди 2 години
Кога Русия ще спре да се бърка във вътрешните работи вътрешната правосъдна система на България! Има десетки тома доказателства за този русофил Малинов ! България не е ваша република, че да се изказвате и да адвокатствате за Малинов! Българи, до кога ще ги търпим да се мешат без право????
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавам доста русофили от простолюдието ,даже путинофили, които открито излагат възгледите си.Интересно след като държавата е в антируска истерия защо срещу тези хора не са повдигнати обвинения?!
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В океана се срещат два кита. Единият казва: "Брате, вчера лапнах капитана на някакъв английски кораб и втора седмица не мога да изтрезнея, а другият му отвърнал: А аз глътнах капитана на руски карабль и втора седмица значки и медали плюя и също не мога да изтрезнея."
29
2
 
11
 
! Отговори
ж преди 2 години
С Малинов трябва да се постъпва както руснаците с Навални.Българските власти трябва да закупят няколко дози Новичок и да третират бельото на Малинов няколко пъти.
28
0
 
8
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
До Анонимен 29 --- Меракът на всяка развалина е да бъде историческа.
27
11
 
3
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
Ха,ха,хааааа,е по принцип не съм русофил ,но когато виждам извратеняци ,диви афганци,африканци и фанатици-араби и кухи либерал-зелени да задават команди как да мислят нормалните бели хора,е как да му симпатизирам на Запада и на афроамериканските US!!!
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия произвежда и насажда истерия в световен мащаб. Айде сега Путин да му даде още едно медалче и да отидат заедно на баня, както се похвали Малинов първия пъ. Ще си събере цяла колекция медали.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макетата измислили кирилицата значи :)) Като искат да са ни приятели, да престанат с глупостите си, не искаме да сме врагове с тех, ама ни принуждават :)
24
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истерия може да има само в Масква и в русофилните кръгове. При нас нормалните хора няма истерия, иска и се на муммията да имало истерия. Да, ама не и такова понятие като русофоб няма. Никой не се страхува, за да е фоб. Просто ни дразнят русофилите с тяхната елементарност и интелектуална ограниченост.
23
5
 
22
 
! Отговори
колкото Италия преди 2 години
Тия така и не искат да разберат,че времето на "великия Съветски съюз" отдавна мина!Пак добре,че имат нефт и газ,че иначе ще се ядат по улиците!
22
4
 
19
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Да да, ясно.., а Руско-Турската Освободителна война се е случила някъде по... македонските земи ! Бог да прости и светла му памет на руския цар Александър II, чиито наследници вашият лидер Ленин безмилостно екзекутира ! Към вас лично нямаме никакви морални задължения, а дори обратното !
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сплескан натовецЕла де, комплексар смотан.
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се остави веднага на свобода бедният малинов (наричан ню-тараба). Путинофил е болест, да се лекува трябва човечето, не да се преследва.