Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка Германия

Забранено е да се отрича решаващата роля на съветския народ в победата
1 юли 2021 14:18, Елка Василева
264
Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който забранява публично да бъдат отъждествявани целите, решенията и действията на Съветския съюз и на нацистка Германия през Втората световна война, а също и да се отрича решаващата роля на съветския народ в победата над фашизма, предаде ТАСС.

Авторите на текста изтъкват, че е недопустимо да бъдат приравнявани действията на "защитниците на Родината, дали живота си в борбата за нейната свобода и независимост, действията на войниците освободители с насочените към унищожаване на народите действия на войниците окупатори, признати за виновни в престъпления с присъда на Нюрнбергския трибунал".

Санкции за нарушителите на този закон все още не са определени, посочва БТА.

Руският президент подписа и закон, който забранява да се показват публично като "екстремистки материали" изображения на лицата на нацистки военни престъпници, защото това "оскърбява многонационалния народ и паметта за жертвите от Великата отечествена война".

Забранява се и разпространението на изказвания на лидери на организации, признати за престъпни от трибунала в Нюрнберг. Изключение правят случаите, в които се формира негативно отношение към идеологията на нацизма и няма признаци той да бъде пропагандиран или оправдаван.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Товарищ путин е решил да пише история със заповеди и забрани..по поподобен начин неговите сънародници създадоха с декрет македонската нация през 1944 г. която си припозна българската история за своя..по подобен начин със заповед и референдум със зелени човечета товарищ путин си анексира и Крим, остава да забрани на нашенските русофили да се наричат и българи и те немедлено ще го направят..що се отнася горната му забрана тя се споделя и от БСП, които в Денят на Европа честват "День победы" ...!!!
14
5
 
15
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
След като им омръзна естакадата с ракетни небивалици и неуспешни и доказуеми екранизации на свръх модерни зиг-заг технологии, вече започнаха да думкат тъпана за война, агресия на НАТО, заклеймяват загниващий капитализъм и закони за забрана на словото по типичен стандарт на СеСеСеРетата и фашистка Германия. Сякаш забравиха, че някои от американските оръжейни експерти и летателна техника, помагали им по време на ВСВ са все още живи и могат да говорят.
13
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Га си поделихте Полша ни ривахти.
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джуджето да отговори на въпроса: Вярно ли е, че пре 30 -те години на миналия век НКВД са учили СС на Германия как се строят лагери на смъртта? Вярно ли е , че на 22.09.1933г. в гр. Брест е имало съвместен военен парад на Вермахта и Червената армия?След като отговори, може спокойно да се застреля!Няма никаква разлика между Нацистка Германия и СССР на Сталин..!
11
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я да ви питам , любимите ви Англия и САЩ защо не признавст жертвите ни срещу Германия при настъплението на БА с трети Укр фронт и плаща после репарации България.
10
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми той Сталин е ликвидирал повече руснаци от Хитлер.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов "Кажи тогаз, защо Лондон не обявява бойна на СССР," Щото СССР твърди, че е в Полша като "освободител" Казвал съм ти, че за нищо не стават тактиките ти. БЕгай при баща ти в ТКЗСто :)))
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1941 година СССР и Германия са съюзници и си поделят Полша.
7
4
 
5
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Или както е казал един велик предшественик на Путин: "..по въпроса за плурализма две мнения няма..". Добре е, че новия Бащица на народите не заплашва подобни изказвания в други държави с икономическо ембарго, късане на дипломатически отношения и .. анексиране. За сега.
6
13
 
3
 
! Отговори
доЩерев преди 2 години
Щерев по скоро в Лондон днес щяха да организират традициония биирфест с вурстчета, на Трафалгар скуеар.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките руснаци ...
4
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистка Германия, СССР, Путинска Русия, все един и същ нечовешки тоталитарен ад на земята. И вие сте тръгнали натам с вашата чалгарска хунта.
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е забавно, когато въвеждаш закон, за да се отличиш от нещо, всъщност да се превръщаш точно в него.
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забранил ли е да се говори за поделянето на Полша между СССР и Нацистка Германия и за общите военни паради на Червената армия и Вермахта? :)))
1
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е забранил ИСТИНАТА. :)))))))