Кремъл недоволен от нивата на имунизация и високата смъртност

Руският народ е скептичен към препаратите
11 окт 2021 16:46, Нели Христова
70
Кремъл недоволен от нивата на имунизация и високата смъртност
Снимка: БГНЕС

Кремъл определи смъртността от COVID-19 в страната като "висока", а нивото на ваксинация в страната като "неприемливо" ниско, въпреки че отхвърли нови ограничения, за да защити икономиката.

В понеделник официалните лица регистрираха 957 нови смъртни случая от COVID-19 за 24 часа, с което общият брой на смъртните случаи в страната достигна 217 372 - най-високият брой в Европа – докато властите са обвинявани, че омаловажават сериозността на епидемията в Русия.

При по-широко определение на смъртните случаи, свързани с вируса, статистическата агенция Росстат заяви в петък, че до края на август в Русия са починали повече от 400 000 души от коронавирус.

Нарастващият брой на жертвите на вируса идва в момент, когато руската ваксинационна кампания е в застой. Към понеделник малко над 30 % от руснаците са били напълно ваксинирани, според уебсайта Гогов, който обобщава данните за COVID-19 от регионите.

"Да, наистина, нивото на ваксинация, което имаме, е ниско, неприемливо ниско", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери, като каза, че това е причината за "толкова високата смъртност".

Той обаче отхвърли идеята, че властите могат да направят повече, като заяви, че са направили всичко възможно, за да дадат на обществеността възможност да "спаси животите си, като се ваксинира".

Той добави, че задачата на Кремъл е да балансира между ограничаването на разпространението на вируса и гарантирането, че "икономиката продължава да работи".

Въпреки че от месеци са налични няколко разработени в Русия ваксини, властите се борят да ваксинират скептично настроеното към ваксините население.

Независими проучвания показват, че повече от половината руснаци не възнамеряват да се ваксинират.

Рязкото увеличаване на броя на заразените не е довело до реални пандемични ограничения за овладяване на разпространението, въпреки че в няколко региона отново са въведени QR кодове за достъп до обществени места.

Столицата Москва засега се въздържа от връщане на ограниченията, но в понеделник обяви, че ще открие две дузини места в града, където жителите ще могат да получат безплатни експресни тестове.

Длъжностни лица заявиха, че допълнителните обекти ще позволят на властите "напълно да избегнат въвеждането на строги ограничения" и "да не навредят на икономиката на града".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Доктор Хай преди 2 години
Оплачете се на Астра Зенека . Нали от тях сте откраднали формулата за вашия Спутник ....
60
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Оня ден имаше статия за ковид в Русия и там се споменаваше рекорден брой починали за ден-900.Обаче пресметнато на глава от населението спрямо България,излиза,че у нас при същата смъртност и 20 пъти по-малко население трябва да имаме 45 починали.Обаче имаме дни с по 100....А сега де!
59
0
 
2
 
! Отговори
давайте преди 2 години
братушки, никакими имунизациими
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после застреляха полицаите рекорден брой американци протестиращи срещу Джо Байдън.
57
2
 
4
 
! Отговори
Lora преди 2 години
До Анонимен 52Американците избраха Байдън в избори, в които участваха рекорден брой избиратели. Очевидно са му гласували доверие. Почти 60% от американските граждани са ваксинирани, за разлика от 20 % от българските.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Vanessa Gelman, Pfizers senior director - "искаме да избегнем информацията за тъкан от абортирани клетки която се съдържа(floating) във ваксините, вредата от изтичане на такава информация ще бъде по голяма от ползата от ваксините".
55
8
 
3
 
! Отговори
БРАВО преди 2 години
Чудесна новина!!! И в България *** основно дъртите кому..няги над 65 години от Ковид19. Този вирус е голям удар по ***..ноидите!!! Само те отказаха да се ваксинират.
54
4
 
6
 
! Отговори
Зян преди 2 години
Не случиха българите на президент, който е загрижен за здравето и живота им. Нито се ваксинира, нито ги призова да се ваксинарат - *** си, вика кауня!
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западняците полицията ги би и ги уволняваха от работа да се инжектират с разствори съдържащи клетки от абортирани човешки бебета които нямат никакъв ефект срещу ковид-19. И сега трябва да си правят трети бустер, даже се говори за четвърта бустерна инжекция.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** не е доволен - ушанките трябва да имат повече доверие на партията майка!
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел анулираха ковид сертификатите на 1.6 милиона души (електронно, с едно кликане на мишката), a според Jerusalem Post броят е дори 2 милиона, заради изтичана нa 6 месечния срок и трябва отново да се ваксинират ако искат да получат достъп до посещение на обществени места.
50
0
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
До Lora -- И мойте наблюдения това показват. Не можем да виним хората, че нямат доверие, след като са ги тъпкали толкова години. Но в случая с пандемията е неадекватно това поведение.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те американците имат голямо доверие към Джо Байдън, за това толкова голям процент са ваксинирани. Много го уважават Джо Байдън американците.
48
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Руският народ е скептичен към препаратите" - Същото е и на запад при западните народи, но на запад при демокрацията ги уволняват и полицията ги бие ако не се ваксинират.
47
2
 
5
 
! Отговори
F-16 Block-70V преди 2 години
След 30 години навеждане със смъкнати rащи на САЩ кога ще можем свободно да ходим в САЩ да мием афроамерикански тоалетни да изкараме някой долар? Какво става с визите за САЩ, защо българите не могат да пътуват без виза за САЩ както другите граждани на ЕС от западна Европа, явно българите ги считат за полуxopa, полyчовеци втора категория членове на ЕС.
46
8
 
10
 
! Отговори
Lora преди 2 години
Има връзка между нивата на ваксинация и нивата на политическо доверие в държавите. Там където обществото има доверие на правителството делът на ваксинирани е висок. В държавите като нашата и Русия (и много африкански републики), където хората не вярват на управляващите, защото са системно мамени от тях, поканата за ваксинация звучи като поредната лъжа и съответно ваксинацията е отхвърлена като възможност. Жалко наистина.
45
2
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Анинимен ....Израел: / Ваксинирани: 6 млн / Загинали: 7,920...... ...... А нещо за здравеопазването в Израел и България да кажеш? В БГ над 70г. се мре яко и без ковид.
44
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45 - бягай да рабоиш в Русуя - там дават 200лв. заплата. А и работиш извънредни смени. На крак, докато началника ти седи на средата на цеха с лаптоп, цъка си нещо ви ви крещи, ако случайно се подпрете някъде защото сте стар човек и са ви заболяли краката. Кажете че не е вярно?
43
3
 
5
 
! Отговори
Анинимен преди 2 години
Израел: / Ваксинирани: 6 млн / Загинали: 7,920 / Заразени: 1,306,333 / Население: 9 млнБългария: / Ваксинирани 1.35 млн / Загинали: 21,656 / Заразени: 520,862 / Население: 7 млнПравете си изводите сами.
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, затова пък сега 20те при демокрацията в ЕС и НАТО работите като товарни животни, и треперите за мястото си, а ви плащат като в Третия свят.