САЩ отново призова Русия да върне Крим на Украйна

Отношенията им са в най-ниската точка от Студената война
21 окт 2021 21:28, Нели Христова
130
САЩ отново призова Русия да върне Крим на Украйна
Снимка: БГНЕС

Съединените щати потвърдиха суверенитета на Украйна въпреки вътрешната агресия на Русия, съобщава списание Newsweek за срещата между американския министър на отбраната Лойд Остин и украинския президент Владимир Зеленски.

Остин критикува Русия за превземането на Крим и подкрепата на бунтовниците в Източна Украйна, предава ”Фокус”.

„Затова отново призоваваме Русия да прекрати окупацията на Крим, вечната война в Източна Украйна, дестабилизиращите дейности в Черно море и по границите на Украйна, както и постоянните кибератаки и други злонамерени действия срещу Съединените щати, нашите съюзници и партньори“, каза Остин на пресконференция в Киев със Зеленски.

Отношенията между Русия и САЩ достигнаха най-ниската си точка от Студената война. Съединените щати продължават да си сътрудничат със съседите на Русия като Украйна, демонстрирайки солидарност при провеждането на военни реформи, заключава списанието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 94 По-голямата част от САЩ около 75%,никога не е била английска колония.Едва13щата от източната част са били в Британската Империя.75% са били колонии на Франция,Испания,Русия,Холандия!
93
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67 "Те много се смяха на анимационните филмчета на Путин, ама сега нещо не им е до смях." Напротив, БАШ СЕГА се скъсват от смях. Единствения шанс на Путин беше да продължат безнаказано да му позволяват да краде информация и ноу-хау. А Путин, понеже е тъъъп КГБец сам се прецака.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 80 Не са рубли били те и златни ,а долари 7млн.,коитоПродаде я защото беше на загуба от владеенето й ,освен това се е опасявала Англия да не я анексира и затова я предлагат на САЩ.Канада е английски васал.Интересното е ,че в Сената е имало недоволни от покупката на ,,парче лед".
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнете Косово на Сърбия. Върнете Чехия на Австрия. Върнете Израел на Османската империя.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще призовем Шотландия да се върне на Великобритания, когато гласуват за независимост........... САЩ да се върнат обратно на Великобритания............... Призоваваме САЩ да се върнат в Британската общност, да арестуват президента и да го обезглавят, в името на Нейно Величество Елизабет Втора.
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се срещаха с Хрушчов и трябваше да искат от него да върне Крим на Русия. Хрушчов, който направи Карибската криза, който прати ядрени ракети до Флорида, сега е Герой на американския съюз. Автономен Крим има правителство и парламент и те решиха да се върнат обратно в Русия.
88
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 81Ти да не си пиян?Русия икономически не може да се мери с Холандия ,камо ли да е по-добре от ЕС и САЩ ,а стандарта на живот на руснака е като в Мозамбик!Още не съм чул американци и европейци да напират за свиване в Русия ,но обратното го има.В света руснаците са 2та емигрантска нация след китайците!
87
1
 
3
 
! Отговори
.. преди 2 години
Да добре още утре хаха
86
0
 
0
 
! Отговори
"Турция"та преди 2 години
викаш - и обяснението, и мисията - невъзможни, ъ;-)? Знаех си, че ще намерим общ език;-)...
85
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 84 СССР е СЪЮЗ на съветските социалистически републики.Проверявай в гугъл преди да напишеш някаква глупост.
84
2
 
1
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Ердоган Никога Не Казва България - Казва - Кърджали, за него България е Кърджали ,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
83
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" .... руснаците живеят по-добре .... " - добре ли си? Слагай шапка като излизаш навън! Предпазва главата и от слънце и от студ.
82
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Икономически колапс и драстично падане на жизнения стандарт в Европа. Заминавайте да освобождавате Крим.
81
2
 
0
 
! Отговори
Турция преди 2 години
До 52-ри анонимнико - ще ти се наложи да минеш без обяснения, остани си необяснен в неведение.
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е държава създадена от Владимир Илич Ленин. За младите обяснявам - Владимир Илич Ленин създаде СССР - Съвет на социалистическите съветски републики. И какво излиза - краварите (САЩ) искат да върнат болшевизма? И после някой ми казва, че някъде, някога не били замесени евреите...
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Призоваха - добре! Това е много добре, прекрасно! А нещо санкции такова, няма ли да наложат санкции за да рухне Русия икономически?
78
0
 
4
 
! Отговори
52-ри анонимнико, преди 2 години
2 (двойка) по география! "Кърджали" (вероятно Кърджалийска област) НЕ граничи с Пуйка. Обясни как ще бъде променена границата след назначаването на "присъствителната" администрация, та пророкуваното от тебе да се случи! Може би и с прилапването на "малко" междинна гръцка територия? И, викаш, гърчетата ще стоят и ще гледат безпомощно след това?
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали СССР е умрял щом още ги е страй от СССР, но кой днес е по-добре и кой е по-зле? САЩ и ЕС налагт санкции на Русия. Днес след 30 години положението на Русия по-добро ли е или по-лошо от тогава. Положението на Китай - по-добро или по-лошо. Положението на САЩ, Германия, Франция и целия ЕС - по-добро или по-лошо? Оценката е еднозначна - Русия днес е по-силна и по-богата, руснаците живеят по-добре, ЕС и САЩ непрекъснато затъват в политически и икономически кризи а населението им обеднява. Украйна САЩ искаха да я извадят от влиянието на Русия, а какво са оказа - Украйна рухна.
76
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Само питам 74 Защото Русия доброволно ПРОДАДЕ Аляска на САЩ за бая златни рубли.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аляска е сделка с руския цар. Пито, платено!