Ученията на НАТО в Черно море - предизвикателство за Москва

Черно море се превърна в гореща точка в отношенията между Русия и Запада
80
Ученията на НАТО в Черно море - предизвикателство за Москва
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че непредвидените военни учения на НАТО в Черно море са сериозно предизвикателство за Москва, предадоха световните агенции. Той изрази това мнение в интервю, дадено за програмата "Москва. Кремъл. Путин", излъчвана по руските държавни телевизии. Откъси от интервюто бяха публикувани на сайта на Кремъл.

"САЩ и техните съюзници от НАТО водят непредвидени учения в Черно море. С не само много мощна военноморска група, но и с авиация, в това число и стратегическа авиация. Това е сериозно предизвикателство за нас", заяви Путин.

Той както изглежда визираше участието на няколко американски военноморски кораби в ученията в Черно море, за които Москва заяви по-рано тази седмица, че ги наблюдава.

Путин добави, че руското министерство на отбраната "имаше предложение за провеждане на собствени непредвидени учения в същите тези води, но мисля, че това не е уместно и че няма нужда да се влошава още повече ситуацията", предаде Франс прес.

Черно море се превърна в гореща точка в отношенията между Москва и Запада, по-специално от анексирането на Крим през 2014 г. от Русия. Няколко страни членки на НАТО - Турция, България, Румъния - са освен това с излаз на Черно море, където този западен военен алианс има редовно учения и извършва редовно патрули.

Изявленията на руския президент идват в момент, в който Вашингтон изрази безпокойство от движение на руски войски близо до границата с Украйна и предупреди Москва срещу евентуална инвазия. ЕС също изрази безпокойството си вчера относно движението на руски военни. А говорител на европейската дипломация заяви, че страните членки обменят мнения със САЩ и Обединеното кралство по този въпрос.

Путин от своя страна обвини Украйна, че използва дронове турско производство срещу проруските сепартисти в Източна Украйна, нещо, което Париж и Берлин също разкритикуваха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: натоЧерно морепутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
7
 
! Отговори
логиката преди 2 години
Русия няма никога да нападне Запада че децата на всички олигарси и на политиците руснаци са на Запад. Там им са и имотите и парите. .. Кой луд ще си запали къщичката . Та даже и на Путин родата е на Запад. В Русия има само един дворец ....
41
2
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
47, бащата е Алексей 1. Той е от Романовския род, но името е Лексей 1. Майката е Наташа Нерешка, или нещо подобно. Тя има финска кръв.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западно-европейците никога не са живяли толкова зле както при Путин.
39
3
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
47, не знам за кой Петър говориш? Или Пьотр? Аз ти говоря за Виликият Петър Първи, който вкара Русия от Азия в Европа!
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И цената на газа е по-висока, а освен това и дефицитът започна да пълзи по веригите. Производството в ЕС и САЩ намалява. А ако съществуващите заводи намаляват производството, никой няма да строи нови и дори да модернизира и разщирява старите. Времето ще си свърши работата - без модернизация и разширение икономиката не може да се развива по дефиниция.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Русия!------------------------------------------------------------------------------Значи дядото на Петр I е руснакът Михаил Романов, бащата на Петр I е руснакът Алексей Михайлович Романов, а Петр I Алексеевич Романов е финландец?
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете за Петър Първи (Велики)! Ще научите много за Русия!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31, погледни географската карта. Виждаш ли полуострова в западната покрайнина на Материка Евразия, наречен на една похитена от Зевс?
34
7
 
2
 
! Отговори
Русия! преди 2 години
Петър Първи е извадил Русия от нищетата, неизвестността на дивите земи. Сложил Русия съизмерима с останалия свят. Наел е, заселил, привлякал от Западна Европа майстори, инженери, всякакви специалисти. Плащал им яко, като петролна компания на западни специалисти. С тяхна помощ е издигнал корабостроене и плаване на висота. Което в онези векове е било много стратегически важно. С две думи вкарал Русия в цивилизования свят. По-късно разбрах, Той бил с фински произход. Финландец!!!
33
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черно море не е руско, НАТО има право на учения.
32
6
 
8
 
! Отговори
Вера Су преди 2 години
Предвид високата епидемична опасност, е препоръчително силите на НАТО да не си изхвърлят маските и памперсите в морето.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всеки ден ще е така!"
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35 "Айфеловата кула е голяма гpoзотия. Апотеоз на западните ценности и западната култура." Горкия. Когато Айфеловата кула е била построена, най-високата срада в Блааатото е била тази построена от един чуждоземен архитекти не е имала и една 20 от височината й. Всичко останало е било основно едноетажни и двуетажни коптори. Бегай се наслаждавай на руската туземна архитектура (и не, красивите сгради в Москва и Санкт Петербург НЕ са с руска архитектура, нито са строени от руснаци.
29
8
 
12
 
! Отговори
МИРО: преди 2 години
ДОЛУ ПРОКЛЕТИ АМЕРИКАНЦИ!ДОЛУ НАТО!!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!Долу ЕС!!!
28
8
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
30, преди да замина за Крим, по логическата верига ще има много звена от веригата, където Путин ще подскача от седнал на стола. То няма и да се вижда много, че седнал на, изправен до стола, няма голяма разлика за него.
27
4
 
10
 
! Отговори
МИРО: преди 2 години
АМЕРИКАНЦИТЕ СА НАЙ-ПРОПАДНАЛАТА НАЦИЯ!!!СЛЕД ВРЕМЕ И ТЕ ЩЕ СЕ РАЗПАДНАТ!ЗА НИЩО НЕ СТАВА ТАЗИ НАЙ-МОРАЛНО РАЗЛОЖЕНА НАЦИЯ!ТЕ ИЗБИХА И УНИЩОЖИХА МНОГО ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА,НО ГОСПОД ДА ГИ УБИЕ ТЯХ!!! ВЪЗМЕЗДИЕ ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ И ЗА ВСЕКИ! ДОРИ И ЗА НАШИЯ РУМЕН РАДЕВ,ДЕТП НИ ПРЕДАДЕ НА ТЯХ!
26
4
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
25, повтори пак, моля! Полуостров Европа?
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 РАзликата е, че сега Париж е най-красивия голям град в Европа, а Блаааото продължава да си е Блааато. :)
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15, къде се намира т.н. Блааато? Сигурно всички знаят, че преди много години е съществувал град с име Лютеция. В превод Лютеция означава Кааал, Блааато. Името на този град сега е друго и няма човек на планетата, който да не го е чувал и да не знае, че се намира в западната част на полуостров Европа.
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Афганистан наред са Балканите. САЩ вече нямат пари да са навсякъде.