Путин: Готови сме да помогнем за мигрантската криза край Полша

Западът сам е виновен за нея, смята президентът на Русия
Обновена: 14 ное 2021 14:52 | 14 ное 2021 14:26, Анисия Иванова
30
Путин: Готови сме да помогнем за мигрантската криза край Полша
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин каза, че Русия е готова да помогне за разрешаването на мигрантската криза на границата между Беларус и Полша, съобщи днес руската агенция РИА, като се позова на негово интервю по държавна телевизия, предаде Ройтерс.

Путин посочи, че от началото на мигрантската криза насам на два пъти е разговарял с беларуския лидер Александър Лукашенко, но най-напред научил за случващото се от медиите.

Президентът нарече обвиненията по адрес на Руската федерация за предполагаемо участие в ситуацията с мигрантите, създала се на границата между Беларус и ЕС, опит за прехвърляне на проблема "от болната глава на здравата", предаде ТАСС.

Руският държавен глава изрази гледната си точка в интервю по телевизия "Русия-1". Той каза, че западните държави сами са си виновни за избухналата криза и сами са създали условията за това, стотици хиляди хора да отидат там (на границата). А сега търсят виновни, за да свалят от себе си отговорността за случващите се събития, допълни Путин, цитиран от БТА.

Миграционната криза на границата на Беларус с Латвия, Литва и Полша, където мигрантите се втурнаха от началото на годината, рязко ескалира на 8 ноември. Няколко хиляди души дойдоха от беларуската страна до полската граница и не напуснаха граничната зона, някои от тях се опитаха да влязат на територията на Полша, счупвайки оградата с бодлива тел.

Страните от ЕС обвиняват Минск в умишлено ескалация на кризата и призовават за налагане на санкции. Лукашенко каза, че за това положение са виновни самите западни страни, заради чиито действия хората бягат от войната

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Гората Карин,много къса памет от руснаците! Колко българи работеха в Русия и колко от тях си донесоха вОлги,никой не остана там ,а вОлги под път и над път в България!
16
1
 
7
 
! Отговори
Кико преди 2 години
*** толко е хубаво е Русия, защо бе хора бягате от там!
15
1
 
8
 
! Отговори
Катин 1939г преди 2 години
м да... помним как помагаха руснаците на поляците.
14
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 2 години
А Синедрионът е категоричен за територията на България - тя е Обетованата Земя дадена от бога (дявола яхве, йехова, левин...) Б Борисофф...) на псетата и прасетата.
13
11
 
7
 
! Отговори
В. преди 2 години
Понякога Путин е твърде снизходителен. Полша иска пак да разпали световна война както през 1939.
12
5
 
0
 
! Отговори
до ме преди 2 години
когато медиите в твоите държава показват какво става по света е така няма да знаеш как става и си лесна пешка за мониполации
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста перфидно, почти извратено чувство за хумор демонстрира новият гасудар на Света.
10
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създаваш проблем и после във второ действие си в ролята на спасител и разрешител на проблема.Стар КГБ ейски способ.
9
12
 
14
 
! Отговори
Ме преди 2 години
Къде е Беларус и къде са Ирак и Сирия? Кой и как ги докара точно до тия граници?Някакво летящо беларуско-руско килимче ще да е...И точно Пу..кин е пилота,няма кой друг. На лукашенко всичко това му се разрешава...;)
8
18
 
19
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Нека не забравяме че Полша беше една от агресорките във геноцидалната война срещу ирак която както вече всички знаем беше на базата на една опашата и брутална лъжа!над 1 милион иракчани и над 300 хиляди деца бяха убити от запдната дивашка човеконенавистна сганнннн!Така че Путин отново е прав!Не се сърдете господа запдни *** и ботове !Това е истината!
7
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейският съюз е парализиран и извън себе си от ярост и безпомощност пред Лукашенко. ЕС не може да приеме бежанци от Беларус, защото това ще се превърне в победа за Лукашенко. ЕС също не може да изгради нова "желязна завеса" на полската граница, но по морални причини, това ще подкопае либералната система и либералните норми в Европа, укрепвайки десните партии в ЕС. ЕС също не може да преговаря с Лукашенко - ЕС не го признава, а признава Тихановская.
6
10
 
20
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Който казва, че друг, освен Меркел е виновна, е лъжец или си е загубил паметта.
5
22
 
21
 
! Отговори
кратко и ясно преди 2 години
Полша няма да ги пусне тъй че путин да си ги настанява в москва
4
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се обреже отново и ще си ги настани в кремъл ?
3
12
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
меркел и смешната и коалиция да решат проблема те го забъркаха защото незнаят какво говорят и не познават етносите а наи важното е кои отиде в сирияи ирак да насажда евроценности
2
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"но най-напред научил за случващото се от медиите." Това и Путин не си вярва, че ще мине.
1
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко казано е вярно. Меркел ги покани, а сега се бяга от тях като дявол от тамян.