Русия планира да увеличи войските си на Кримския полуостров

Създава се нов полк на Въздушнодесантните войски
18 ное 2021 07:52, Елка Василева
49
Русия планира да увеличи войските си на Кримския полуостров
Снимка: архив, БГНЕС

В началото на декември Русия ще увеличи войските си на полуостров Крим. Това предаде Интерфакс, като цитира министерството на отбраната след разширено заседание на Военния съвет на въздушнодесантните войски.

В Крим ще бъде създаден нов десантно-щурмови полк на Въздушно-десантните войски. Още през март министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че в края на годината се планира базираната в град Камиши във Волгоградска област десантно-щурмова бригада да бъде преобразувана в полк и преместена в град Феодосия на полуостров Крим, припомня БНР.

През последните години Русия значително увеличи военната си мощ в района. През 2018 в Джанкой в северната част на полуострова, на около 30 км от границата с Украйна, застъпи на бойно дежурство четвъртият дивизион зенитно-ракетни комплекси С-400 "Триумф". Преди това три дивизиона бяха разположени във Феодосия на изток, в Севастопол на юг и в Евпатория на запад. Бреговете на Крим се охраняват от руския Черноморски флот, морската авиация и авиацията на противовъздушната отбрана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
sd преди 2 години
кожугет кожугетович шойгу - азиатска грозна муц-уна
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българинЧе то си е така.Името и идва от Окраина т.е. покрайнина на Руската империя.Държава Украина никога не е имало и не е съществувала!!!А Крим от времето на Екатерина Велика е руски,преди това е бил васал на Османската империя!!!Четете история и после пишете!!!
29
5
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
Абе няма друга държава като Русия, която да е толкова милитаризирана, само за война да говорят, само за война да се готвят, непрекъснато да произвеждат нови оръжия и да ги струпват по разни граници! Може би само Северна Корея е преди Русия по процент от националния бюджет който отива за въоръжаване! Ей го на - оня ден, Русия стреляла по свои сателити, като разпръсна хиляди парчета в околоземна орбита, застрашавайки живота на всички на МКС, включително на собствените си космонавти!
28
4
 
0
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 35 България им е малко далече и ще им е трудно да ни окупират (пази ни и Румъния), но виж за Украйна не съм съвсем сигурен. Както окупираха украинския Крим, така като нищо утре ще кажат че цялата Украйна всъщност е руска провинция.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тяхна земя тяхна войска и какво от това. Да не се готвят да нападнат и окупират България?
26
4
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
трудно може да задържиш това което не е твое ...даже и с войска.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лили Иванов: Също така , се очаква да дислоцират една щурмова дивизия в сектор Росенец,който е изконна руско-лукойлска-сарайска територия." ------------------------- Забравихте 1) Имат вече над 500 000 руснаци с имоти в България, повечето по Черноморието (дали да не чакаме вежливите зелени човечета и референдум???)). 2) Камчия - искат да си направят център да промиване на мозъци... Малко ли са ни българите, работещи за Кремъл?!
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те само това си могат: струпват войски, правят мащабни учения, заплашват, изнудват... Хайде да се похвалят с напредък малко! Е, те като филм в космоса, че пак откраднаха идеята заради фикс-идеята им все са са първи... С нещо истинско, постигнато да се похвалят!
23
2
 
0
 
! Отговори
преди 2 години
Иде война голяма при това
22
2
 
4
 
! Отговори
ТОШО преди 2 години
ТАКА БЕШЕ С КИТАЙ КОИТО НЯМАХА ОРЪЖИЕ ПРЕДИ 50 ГОДИНИ И ВСИЧКИ ГИ ПЛАШЕХА. СЕГА САЩ ОФИЦИАЛНО ЗАЯВИ ЧЕ НЯМА ДА ЗАЩИТАВА ТАЙВАН---Т-Е- СКОРО ЩЕ КАЖАТ И ЧЕ НЕ ЗАЩИТАВАТ ХАХОЛИТЕ..........
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно, защото има много ибанатовски канчета за начукване. Чакам коментарите ви, тролчета.
20
3
 
12
 
! Отговори
Така де! преди 2 години
Русия дразни краварите. Преоборудва непотопяемия самолетоносач който кравчовците искаха да вземат за без пари от плитко умните урки..
19
3
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Охраната на Крим работи ефективно.Наскоро един британски кораб се изнесе на пожар след като навлезе в руски води.
18
11
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 26 === Ами другарю комунист, тогава що стенехте като недоевaни вдовици, че САЩ са се махнали от Афганистан?
17
3
 
10
 
! Отговори
Стара кримка преди 2 години
Добре, че поръчахме половин ескадрила ф16 и няколко бракувани бойни кораби. Явно руснаците са се уплашили от такава невероятна военна мощ.
16
12
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До само питам === Аз пък само да ти отговоря. Ако стане конфликт между НАТО и ***, пияните колхозници ще бъдат изпепелени за секунди. Един съветски генерал сам си каза, че войната между САЩ и *** ще продължи точно 30 минути и ще бъдат заличени. САЩ за разлика от лъжливото джудже наистина имат хиперзвукови оръжия, лазери и какво ли не, ама не бият тъпаня на мегданя, като Пyтеk, а си мълчат. Военна тайна му се казва.
15
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще си планира квот си иска.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква е разликата между бригада и полк.....Почти еднаква численост....Само дето бригадата е тясно специализирана.
13
4
 
2
 
! Отговори
Шойгу от тайгу преди 2 години
До само питам - Няма кво да го убеждават. Имаме достатъчно уран в цяла Югоизточна за да се превърнем в мощна ядрена държава и велика световна сила. На политиците само трябва да им се възложи да разработят свръхсветлинни носители движещи се по електорални криви. Те са специалисти от галактическо ниво. А на бъзетата у гъ-етата!
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събират се в Крим заради "дедовщината". За заздравяването на бойната дружба отколешна руска традиция е бойната единица да се изреди на новобранеца. Добре, ама на последните поколения се оказа, че не им става. Затова ги карат в Крим. Като се рече "Кримнаш!" и веднага им се напърчва.