Русия ще проведе учения край границата с Украйна

Ще участват 1200 бойци и 250 машини и летателни апарати
23 дек 2021 14:16, Елка Василева
58
Русия ще проведе учения край границата с Украйна
Снимка: Министерство на отбраната на Русия

Стотици руски парашутисти ще проведат учения край границата с Украйна тази седмица, съобщи министерството на отбраната в Москва днес на фона на противопоставяне със Запада заради амбициите на Киев за членство в НАТО, предаде Ройтерс.

Още по темата

Около 1200 бойци и 250 машини и летателни апарати ще бъдат включени в маневрите, които ще се проведат едновременно на две места – в анексирания Крим и в съседния Краснодарски край.

Агенция Интерфакс цитира министерството, което уточни, че войниците ще симулират завладяване на територия в рамките на офанзивна операция.

Русия струпа десетки хиляди бойци в райони край Украйна и настоява страната да не бъде приемана в НАТО, както и да не бъдат разполагани там и в други съседни страни нападателни оръжия, посочва агенция Ройтерс, цитирана от БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В този студ ще пускат 18 годишни деца с парашут - тия луди ли са?
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия вече е никому ненужна. Турция и Израел владеят най големите находища на газ в света
35
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е суверенна държава и има пълното право да избира в кой съюз да участва, предвид своята сигурност. Членството на Украйна в НАТО няма как да се решава в Кремъл.
34
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Най-миролюбивата" страна в света би ги провела в Сибир, далеч от света, но НЕ...
33
4
 
17
 
! Отговори
Край границата? преди 2 години
Това "край границата" на колко километра от границата е всъщност? Кото че ли около 250. Все едно ние да правим учения край Бургас, а Турция да разправя, че са край нейната граница.
32
3
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Режимът в Украйна ТРЯБВА да бъде блокиран с ВЕТО от Бълагрия в ЕС, докато не даде свобода на българите в Одеска област да си говорят на езика. Но българите сме безродни и неграмотни Алекови герои и си избираме антибългарски ***'та, които предават българите в Украйна заради чужди интереси.
31
7
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Всяка държава е длъжна да е готова да се защити от агресиите на лицемерния запад.
30
9
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
ше имаме голем късмет на нова година да не свирнат сирените. щото си спомняте Грозни, нали?
29
9
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Пак по опорката?с малката разлика, че на турция не и е необходимо да завладява румелия, а севера и северозапада, убити от господ не са и нужни. само на славянина му става, като граби братовчедите си и продава децата им в робство на викингите.
28
3
 
11
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До до 34: А ти, като мислиш, какво очакваш да стане ако "страна от НАТО като Турция например, навлезе в Кърджали и направи референдум,защото са турско говорящи и имат и турски паспорти там"? Още преди Русия да присъедини Крим към РФ Турция окупира половината Кипър и не мисли да го напуска. И какво направиха САЩ и Западна Европа? Нищо. И ние с приказки за Крим няма да спасим нищо.
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Крим не руски....Глупи, *** бяха през ВСВ и се оказаха по-добри о шинелчетата а фрицлайнетата (-lein в немския се използва за умалително). Сега руската армия е облечена в свръхмодерни дрехи от дишащи материи, леки брони, микрокомпютри и някои даже с екзоскелети. Не използват памперси, освен, може би летците на някои самолети с голям радиус на действие. Ту-160, Ту-22, Су-34 имат тоалетни! Памперсите са за янките и евронатовците!
26
22
 
9
 
! Отговори
Дежа вю преди 2 години
Путин е новият Хитлер. Действията му повтарят стъпките на Фюрера. Нали знаем как свърши?
25
11
 
19
 
! Отговори
14-ти януари преди 2 години
Русия настоява. Русия има армия, флот, въздушно-космически сили и ядрена триада.Ако някой реши, че е враг на Русия, това е негов личен проблем и негова лична мъка. Българино, седи равно на петата си опорна точка и не си и помисляй да разполагаш чужди войски и оръжия на своя територия, защото избираш да си враг на братята си славяни и си подписваш смъртната присъда.
24
5
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Ами точно там е проблема,че мислиш така,а и доста хора за съжаление мислят като теб.Но явно трябва да продължат и да стигнат до България за да ти светне лампата защо пиша така!И ако уж засега биха се застъпили от НАТО за нас,защото членуваме,то какво би се случило ако страна от НАТО като Турция например,навлезе в Кърджали по примера на Русия и направи референдум,защото са трско говорящи и имат и турски паспорти там?Сети ли се?!!!!
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКакви танкове? Защо да нападат Украина? Защо да правят референдум в Донбас? Там живеят рускоезични с руски паспорти! Украинците да се оправят сами или ЕС да им помага
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е,че ще се наложи да ни намесят,като ползват територията ни,както и на Румъния от НАТО.Съюзници сме и няма тън-мън!Сега разбирам защо Борисов се направи,то не той де май от НАТО и ЕС му подшушнаха,че няма да плуват яхти в Черно море,а ще има бойни действия,та да не бърза с южен поток.А и Путин разбра,че там ще мята ракети по трасето на българска територия и го прекара през Турция.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми край ще нападнат Украина и ще правят референдум в Донбас.Руснаците винаги пътуват из Европа на танкове!СССР се завръща за съжаление.
20
9
 
10
 
! Отговори
дребния терорист преди 2 години
отклонява вниманието.Тука Русия трябва да бъде наказана (Нидерландската прокуратура днес заяви, че трима руснаци и един украинец носят "пълна отговорност" за свалянето на полет MH17 на Малайзийските авиолинии над Източна Украйна през 2014 г. и трябва да бъдат признати за виновни за убийство) Що се прави джуджето че е ударен с мокър *** и ще поставя условия.. *** нахалника.
19
3
 
5
 
! Отговори
Ще си патим преди 2 години
Пак лъжи и конфронтация....
18
6
 
9
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
До Славяниндано не се посерат в парашутите че ще падат като камъни ха ха ха