ЕС удължи за 15-ти път санкциите срещу Русия

Те ще важат още 6 месеца
13 яну 2022 20:58, Нели Христова
97
ЕС удължи за 15-ти път санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз удължи за 15-и път с шест месеца секторните икономически санкции срещу Русия, които бяха наложени през юли 2014 г. "заради действия, подкопаващи суверенитета и териториалната цялост на Украйна".

"Съветът реши да удължи срока на действие на ограничителните мерки, насочени към определени сектори на руската икономика, с 6 месеца, до 31 юли 2022 г.", се казва в изявление на Съвета. „Решението на Съвета на ЕС се основава на последната оценка на изпълнението на споразуменията от Минск, направена на заседанието на Европейския съвет (срещата на върха на ЕС) на 16 декември 2021 г. Първоначално споразуменията от Минск трябваше да бъдат изпълнени до 31 декември 2015 г.“

На срещата на върха на ЕС през март 2015 г. беше взето решение икономическите санкции срещу Русия да останат в сила до изпълнението на споразуменията от Минск, без да се уточнява какво ще се случи, ако Киев блокира изпълнението им.

През 2014 г. ЕС наложи санкции на Русия във връзка със събитията в Украйна и присъединяването на Крим към Русия. Рестриктивните мерки бяха многократно удължавани и разширявани. Преговорите за безвизово пътуване и ново рамково споразумение за сътрудничество бяха преустановени, на руски официални лица беше забранено да влизат в общността, а активите им бяха замразени. Бяха обявени и търговски, финансови и военни ограничения. В отговор Русия наложи забрана за внос на редица хранителни продукти от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
16
 
3
 
! Отговори
:) преди 2 години
ХА ХА ХА.ИДЕТЕ ДА ПРИСПИТЕ СТРАХОВЕТЕ СИ С ПОВЕЧКО ВОДКА, АЛКАШИ.
53
4
 
17
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
2032-та година.ЕС удължава за 30-ти път санкциите и одобрява 25-ия бустер.Путин влиза в поредния си мандат.
52
12
 
4
 
! Отговори
:) преди 2 години
И се надявате, че ако ЕС се разпадне, Европа ще изчезне, така ли? :)Пак ще я има и пак и най-малките държавици ще са по-добре от разкапаната руска губерния.
51
2
 
17
 
! Отговори
ASD преди 2 години
Европейците и сащисаните въобще не разбират, че мечката се събуди. С безумно упорство САЩ продължават да разполагат все по-близко до руската граница войски и ракети. Това което ще се случи следващите седмици, въобще няма да им хареса на европейците и на САЩ. Ще гледа "анимационни филмчета" от близък план.Какво е последното, което преминава през главата на мухата, когато пресича магистрала. Отговорът..задните и части
50
10
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
КОЙТО КОПАЕ ГРОБ ДРУГИМУ, САМ ПАДА В НЕГО. ДА НЕ ВИДИМ РАЗПАДА НА РУСИЯ НА ГУБЕРНИИ ДО ПОЛОВИН ГОДИНА. :) КАТО СПРАТ ГУБЕРНАТОРИТЕ ДА ПРАЩАТ ДАНЪЦИТЕ В МОСКВА, ДА НЕ ИЗПИЩИТЕ НА УМРЯЛО. :)
49
9
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
Ха ха ха.ГЛАДНА РУСКА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА.
48
2
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
ЕС съвсем скоро няма да го има! Още тази година!
47
8
 
1
 
! Отговори
? преди 2 години
Пред кого е наколене Европа? :) Пред руснаците, дето нямат хляб да ядат? :)
46
2
 
11
 
! Отговори
САРМАТ преди 2 години
Никой не може да поставя условия на Путин.Тези САЩ не познават руската душа,така ще ги метнат че място не могат да си намерят.Направиха конфликт в Югославия.Но сега всичко е различно.Европа е на колене
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МС-21 влиза в серийно производство с руските материали за крилата. Санкциите го забавиха само с няколко месеца. При това сега е с руски двигател, преди беше предвиден да бъде с двигател на Боинг.
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма намерение да си играе на преговори със САЩ и НАТО. САЩ имат избор - или да подпишат сега мирните предложнения на Русия като дадат гаранции че няма да разширяват НАТО на изток и ще изтеглят военната техника и базите на НАТО от източна Европа до размера на 1997г, или да подпишат същите гаранции по-късно, но вече с бинтовани глави.
43
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ферхунде Той говори на за Русия а за Татарстан както днес наричат областите населени с българи. Иначе от блатата около Москва не чакай зърно.
42
0
 
21
 
! Отговори
Подполковник преди 2 години
С цялото си сърце , искам да видя как НАТО се изправя срещу Русия , но това никога няма да стане !!! За да стане ...мъже им трябват на натовците а не еврлиберални *** !!!
41
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сам ли си пишеш льльо на копейкин ли слугуваш сюмдюк?!
40
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Руската армия Прехвалената ти руска армия ще види първите натовски войници едва когато влезнат в Русия за да раздават хуманитарна помощ на подивелите от глад руснаци.
39
1
 
4
 
! Отговори
До : ASD преди 2 години
Много са им 15 мин !!!
38
20
 
2
 
! Отговори
Ферхунде преди 2 години
Какво зърно в Русия бе селочо лятото е два месеца и температурите не надвишават 15 градуса ай сектир!
37
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай даде ултиматум на Путин чрез устата на Токаев Русия да напусне Казахстан до 23 януари. Така е защото няма никаква логига преди седмица Токаев да иска въвеждане на руски войски и на петия ден да поиска тяхното оттегляне. В руските пропагандни медии реагираха болезнено че новота правителство на Токаев било много русофобско, което по руските дипломатически стандарти означава че трябва да бъде свалено от власт в следващите 10 дни от руски спецназ.
36
10
 
1
 
! Отговори
ЕС преди 2 години
Комюнистити трябва да се избесят на някой дрян!
35
3
 
8
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Че България сме на губещата страна ?!