Колко голямо е струпването на руски войски край Украйна?

Най-малко 100 хил. войници са в района
28 яну 2022 20:15, Нели Христова
177
Колко голямо е струпването на руски войски край Украйна?
Снимка: БГНЕС

Русия e струпала около 100 000 войници, както и оборудване - от танкове и артилерия до боеприпаси и въздушни сили - по границата с Украйна, но отрича, че планира инвазия.

Около 35 000 руски служители са постоянно разположени близо до украинска територия.

А в сряда руското министерство на отбраната пусна снимки на военни части на път за тренировъчен обект в Ростов, близо до границата с Украйна.

Някои новопристигнали части са изминали почти 4000 мили от руския Далечен изток.

Според повечето оценки броят на руските войски, разположени около Украйна - на север, юг и изток на страната - е около 100 000 души. Но според данни на Украйна, съобщени от CNN, казва, че има 106 000 сухопътни войски и 21 000 военноморски и военновъздушни сили.

"Разузнаването е категорично, че има 60 руски бойни групи по границите на Украйна", съобщи във вторник министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън. Това е около една трета от общия наличен брой,

В допълнение към редовните руски войски се смята, че има около 15 000 руски сепаратисти в украинските райони Луганск и Донецк.

Някои западни анализатори обаче твърдят, че не е ясно дали Русия е събрала всичко необходимо за наземна инвазия. Те посочват липсата на напълно оборудвани мобилни полеви болници в някои райони. Пристигането на медицински персонал обаче според тях може да показва готовност за атака.

Сателитните изображения предоставят допълнителни улики.

Присъствието на войски понякога може да се установи по цвета на палатките. Те обикновено се нагряват, а това топи снега по покривите им и изглеждат по-тъмни отгоре.

Бронираните превозни средства
могат да бъдат идентифицирани по техните форми. А следите от гуми или калта показват превозни средства в движение.


Руски сили от няколко хиляди бяха преместени в Беларус за съвместно военно учение, което ще достигне своя пик между 10 и 20 февруари. Лидерът на страната Александър Лукашенко подкрепя руския президент Владимир Путин.

Украинската столица Киев е на по-малко от 150 км от границата с Беларус.

И западни наблюдатели твърдят, че учението "Съюзническа решимост" може да даде възможност за репетиция на мисия срещу Украйна.

Публикуваните онлайн изображения твърдят, че показват военно оборудване, включително бронирани превозни средства, танкове и ракетни системи, пътуващи към района.

Русия обяви разполагането на усъвършенствани изтребители Су-35 в Беларус, заедно със системи за противовъздушна отбрана, боеприпаси и медицинска помощ.

Русия провежда световни военноморски учения от Атлантика до Тихия океан, започващи този месец и продължаващи до февруари, включващи около:

140 кораба и помощни кораби
60 самолета
10 000 души персонал

Шест кораба на ВМС на Русия, способни да носят основни бойни танкове, персонал и бронирана техника, преминаха през Ламанша на път за учения в Средиземно море.

Но не е ясно дали Черно море и украинското крайбрежие може да са предназначената им дестинация.

Някои анализатори твърдят, че десанти на руските войски би било изключително трудно и военноморските сили може да са "финт" за отвличане на вниманието на украинските сухопътни сили от по-вероятните маршрути за атака на сушата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
8
 
21
 
! Отговори
Защо ли преди 2 години
...Америка започва да прилича все повече на нацистка Германия ? Все някакви грандиозни оръжия и ракети са и заплаха! Всички знаем как свърши Фюрера! Започнат ли да носят кофчезите обратно на запад, дотам беше мита за "величието" и;
68
6
 
21
 
! Отговори
Защото преди 2 години
Защо ли ЕС пак доби нацистки вид и прави нацистака пропаганда?
67
17
 
10
 
! Отговори
Защо ли преди 2 години
...Путин започва да прилича все повече на Хитлер ? Все някакви грандиозни оръжия и ракети са му в главата! Всички знаем как свърши Фюрера! Започнат ли да носят кофчезите обратно в Русия, дотам беше мита за "величието" му;
66
2
 
7
 
! Отговори
и кой каза??!! преди 2 години
-Ноември!... - Декември!... - Януари!... - Февруари!... -Март!... - ААААА!!!! :):):)-22-ра! -23-та! -24-та! -25-та! .... -3186-та! 3187-та! ... УУУУУУ!!!
65
1
 
9
 
! Отговори
само 100 000? преди 2 години
Стига бе! Руската армия на територията на Русия е повече от половин милион! Я дигайте паниката!
64
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия винаги е имала армия номер 1 в света.Всяко момче се ражда войник.Това си е генно заложено при тях.Никой не е прокопсал ако започне война с тях.
63
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
93 абе обикновен вибратор е новото им оръжие, има го на клипче как Путин и Шойгу се задяват и дуалират с включени въртящи се вибратори, верно че е отвратително за гледане не Нато, ами и извънземните биха избягали пред подобни "джедаи" :)))))
62
1
 
0
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Усмане,Убъркан си,от всякъде!
61
15
 
10
 
! Отговори
Последно сбогом преди 2 години
Вчера Путин каза че имат оръжие което няма аналог в света.Тези които са го създали може би са ликвидирани.За това оръжие знаят само Путин и Шайгу.Това оръжие обезмисля всичко което е на въоражение по въздух ,вода и суша на САЩ и НАТО.
60
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Съпр и Чук Спокойно в русия доходите са много по ниски от нашите, не сме последни в Европа, руснаците са!
59
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано всичко премине с "дрънкане" на оръжие както е било по-време на студената война, защото иначе. Лошо. Най малкото, което ще усетим е 5 лв за литър гориво.
58
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80 Попе имай предвид, че Стингър сваля и ракетките Калибър, всичко дето е до 4 км във вертикала пада на парчета след контант с въпросната ракетка Стингър трето поколенийце
57
8
 
27
 
! Отговори
Сърп и чук преди 2 години
Като сме в Нато и ЕС така сме цъфнали че сме и вързали даже.100-150 евро пенсия и 325 евро миним.заплата.Това си е пълен Геноцид.Да имаш 45г.трудов стаж и да взимаш 380лв.пенсия.Това и в Етиопия го няма.
56
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ни занимавате с глупости? Да, има армия Русия, винаги е имала. И я ползва не за снимка пред знамето. Вие какво, пречи ли ви? Жалки безродни слуги.
55
8
 
9
 
! Отговори
Генасид преди 2 години
Кагда приидьош Тавариш Путин с балшая лопата в Балгарии и изринеш гнуснъй палитиципатаму что ани предатели и прадали своя Родину на Запад и США за денги.За денги ани прадают и сваи матери.
54
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
62 Трябват ти 10 мин в подмосковието да погледаш 2 баретки където влезнаха в театъра и го обезвредиха и ще разбереш ,0е говориш пълни измишльотини .А за 1 наказателния отряд ще ти настрахнат косите .
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от 69 до 73 Не, реалист!
52
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са дали 20 милиона жертви във Втората Световна война. Тях не ги е страх нито от смъртта, нито от студа и най-малко от война. Те са истински патриоти за държавата си. Аз лично шапка им свалям и ги обичам като братя.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струпват се да се топлят в студа.
50
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
проблема на руснаците са близо 3000 Джавелин анти танк системи, действащи във всякакви климатични условия и радио смущения, и над 200 ракети Стингър, създадени да пенатрейтват руската авиация.... Да им пожелаеме успех на братята украинци и Бог да ги пази от руската чума!