Анализатор: Напрежението в Украйна е преекспонирано

Русия не може да отстъпва повече пред НАТО, смята Станислав Младенов
1 фев 2022 17:22, Анисия Иванова
40

Великобритания няма да участва с войски при евентуален конфликт между Русия и НАТО. Вместо това Лондон изпраща оръжия в Украйна. На вчерашната среща на Съвета за сигурност на ОНН пък се стигна до дипломатически сблъсък между Москва и Вашингтон.

"Украинският президент Володимир Зеленски и министърът на отбраната казаха, че няма голяма опасност. През декември Путин каза, че ще се борят да решат всичко по пътя на дипломацията. Външният министър Сергей Лавров също каза, че Русия няма да напада първа. Руските политици са убедени, че няма да нападнат първи", коментира международният анализатор Станислав Младенов.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" той посочи, че струпването на войски до Украйна не е от днес или от вчера. През 2017 г. също се очакваше атака от Русия, припомни гостът пред Bulgaria ON AIR.

"Русия искаше преди няколко месеца НАТО да изтегли своите войски. Предложенията бяха за създаване на буферна зона и регионът в Източна Европа да бъде по-мирен. Да се смекчи политиката за ядрените оръжия, военните бази да не бъдат толкова близо до границите на Русия", обясни международният анализатор.

Младенов очаква конфликтът да бъде разрешен с езика на дипломацията. Според него в последните 15-20 години светът се намира в преходна ситуация в системата на международните отношения.

"През 1997 г. се подписва договор между Китай и Русия за създаване на многополярен свят. За съжаление, в днешно време не виждаме точната система на международните отношения. Идеята за либерална демокрация беше много актуална и се приветстваше от почти всяка страна в света. Единственият изход за балансирана международна система е многополярният свят", каза още той.

По думите му напрежението в Украйна е малко преекспонирано. Русия отстъпваше през цялото време, когато НАТО се разширяваше, но Путин каза, че няма да нападне Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
3
 
! Отговори
?!?!?! преди 2 години
Тоя анализатор защо не отиде за по обстоен анализ и коментар за да направи в медиите на границата на Украйна с Русия за да види преекспонираното напрежение тлеещо там ... Смее ли, зализания перко ?!?!?!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оберщурмбанфюрерабе, Иво Инджев, това ти ли се бе, маняк?? Много си задобрял, професионален т.р.о.л. платен! После ни кажи, дали си събрал достатъчно точки за грантче от ембъсито xaxa
32
13
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 28 --- Ех, колега, що не живеехте в САЩ или Западна Европа, за да разберете дали някой дори си мисли да се прибира в Русия. В Париж, например, спят по улиците, ядат без пари, през зимата зимуват в приюти, после им дават места за живеене, научават езика, започват работа, получават помощи три пъти по-големи от въшкавите им зарплатки в Блатная,... И тези хора се връщали в Матушката ...? Себе си можете да излъжете, но живеещите тъдява - НИКОГА. ;)
31
0
 
8
 
! Отговори
До Ме преди 2 години
Имаш два проблема - неграмотен си и имаш проблеми с четенето и мисленето. Нещо за Косово и Севернотурската Кипърска Република?А случайно да знаеш защо Русия прегази част от Грузия и там за един човечец,който си яде вратовръзката?
30
11
 
2
 
! Отговори
Me преди 2 години
До до г-да русофобитеРусия, с какво право 'реагира'. Да не би да е нейна територия?Има си ООН и съвет за сигурнос, да се обрънат към него. Това е правния ред.
29
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофил и анализатор са несъвместими понятия. Вместо анализатор по подходящо е да го наречем путински агитатор.
28
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В студиото на "България сутрин" той посочи, че струпването на войски до Украйна не е от днес или от вчера." Прав е, от 2014 година е, когато нападнаха и окупираха Крим и Донбас!
27
1
 
11
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Обединението на българските гей патриоти - атлантици и украинските танкисти гейове с .....................си ще защитят свободата.
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия набира скорост и не си мислете, че това е Русия от преди 100 години. Това в мо Поне в Русия си имат дом, а не са застрашени да приключат живота си като клетници-клошари по улиците на Ел Ей, в палатка.мента е свръхддържава и все повече руснаци го осъзнават и приключват с емиграцията и се прибират у дома.
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров не каза, че няма да нападнат първи. Той каза, че ако има война, тя няма да бъде започната от Русия. По-различно е, не мислите ли?
24
6
 
15
 
! Отговори
до г-да русофобите преди 2 години
Един нетолкова *** въпрос - колко от вас са прочели новината, че през ноември украйнската армия придвижи повече от 80000войници в източна посака и се гонвеха да нападат ДНР и ЛНР. В резултат на което Русия реагира? И нека не ме обвиняват за собствената си некомпетентност!
23
15
 
4
 
! Отговори
този преди 2 години
"международният анализатор Станислав Младенов." що не казвате че е от БСП и говорител на руското посолство?
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Москва Орбан каза на Путин, че ще спечели предстоящите през април избори в Унгария и още дълги години заедно и плодотворно ще работят с Путин за благото на народите си. Държавници, а не като нашите тикви и харварджий.
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Орбан е на посещение с Путин в Русия и нито гъг в бугарските медии!
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Напрежението в Украйна" е термин от водената информационна война. Ако имаше реална външна заплаха, войските на Украйна щяха да са в пълна бойна готовност, страната щеше да е провела мобилизация на резервистите. Ако имаше реална военна ситуация, Виктор Орбан нямаше днес да пристигне в Москва и нямаше да си пие чая с Путин.
19
5
 
23
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Путин ше ни освободи от е врогейско робство :)))
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Продължаваме Поскъпването, какво казаха?
17
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, така е!
16
6
 
5
 
! Отговори
купен с рубли преди 2 години
представител от "БСП за България".......БЕЗ КОМЕНТАР.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските пушки много прегряват в автоматичен режим. Един-два пълнителя и прегарят. Американските солджъри от вкъщи си носят по един калашник за спешни случаи. Ако изпуснат пластамасовата алуминиева играчка М-16 в ледената локва и замръзва.