Кремъл за обръщението на Байдън: Щеше да е по-приятно без заплахи

Москва приветства готовността на президента на САЩ за диалог
16 фев 2022 14:46, Елка Василева
59
Кремъл за обръщението на Байдън: Щеше да е по-приятно без заплахи
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви днес, че руският президент Владимир Путин подкрепя дипломацията и преговорите за напрежението около Украйна и добави, че Москва смята за положителен знак готовността на американския държавен глава Джо Байдън да разговаря, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Още по темата

Очертаващите се преговори ще бъдат доста трудни и ще изискват "много гъвкавост от двете страни, политическа воля", отбеляза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Според Русия те трябва да доведат до промяна в структурата на сигурността в Европа.

Освен това Кремъл приветства прякото обръщение на Байдън към руските граждани, но на руснаците е щяло да им бъде по-приятно да чуят обръщение на американския президент към тях без заплахи. Отбеляза също така, че би било още по-добре, ако Байдън беше призовал украинците да спрат да стрелят едни срещу други.

Москва определя конфликта в Източна Украйна като гражданска война, докато Киев и Западът смятат, че Русия помага на сепаратистите със свои сухопътни сили, припомня Ройтерс, цитиран от БТА.

Освен това Кремъл отрече Русия да носи отговорност за кибератаките срещу украинското министерство на отбраната и две банки, но добави, че не е изненадан, че Киев обвинява Москва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
краварите искат да водят война ама с чужди ръце
40
4
 
24
 
! Отговори
Я виж ти преди 2 години
Че кога е имал време за обръщение към руснаците? Сигурно е било кратичко... между смяната на памперсите...
39
5
 
53
 
! Отговори
какво се чудим преди 2 години
Щатите живеят от войната. За близките 100 годиниса запалили над 200 военни конфликта. интересно е как ще свършат потомците на подпалвачите!
38
2
 
17
 
! Отговори
кръстоносец преди 2 години
И аз за какво правих пуканки? Нищо...ще гледам "Война на Световете". :)
37
4
 
31
 
! Отговори
Махди преди 2 години
До Анонимен 37 И до какво доведоха тези успешни военни действия в Ирак...? Избягал от режима на Садам Иракчанин, да казва по телевизията, че когато избягал си мислил че бяга от лошото ама тогава не знаел че може да стане не само лошо а направо ужасно нетърпимо каквото е сега след "победата" - с воюващи свободно въоръжени групировки по улиците.. шиити, сунити, язиди ... и се радват на всяко примирие като се молят да се задържи по-дълго. А беше престижно да се отиде и работи някога в Ирак...
36
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mосква е виновна,че слънцето изгрява от изток!
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Какво следваТочно в Нагорни Карабах се о*ра
34
12
 
53
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
С каквото се е заел Путин, не се е провалял. Включително и там където САЩ са се провалили. Сирия, конфликтът Армения-Азърбайджан, опитът за преврат в Казахстан. Сега дойде ред и до Украйна. Готвеха в Киев една бърза военна акция срещу Донецк и Луганск с подкрепата на САЩ, не не би. С Путин не е така лесно, както с наивникът Горбачов или с пияницата Елцин. Сега ще преговарят.
33
8
 
24
 
! Отговори
Байден УСПЕШЕН! преди 2 години
Къде не му върви: с ковида, с икономиката, с имиграцията, с ЕС, с Русия, с Китай, с Иран, с Ким... А вие ме поправете и кажете с какво му върви. Е, как мислите, че ще свърши цялата тази работа? Всеки ще го яха откъдето поиска.
32
63
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят се занимава с шизофренията на Путин. Сигурно не му проветряват редовно бункера
31
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
27, как сметна тези половин милион жертви от иракска страна? Сам ли си ги съчини или послуша някой друг "авторитет", който пак сам си ги е съчинил? Първата война срещу Ирак беше санкционирана от ООН. Втората война срещу Ирак свали режима на Садам и мина с одобрението на арабския свят в региона. И в двете войни основното участие се падна на САЩ, защото това е единствената страна, способна да прехвърли на другия край на света половин милионна армия и да води успешни военни действия до победа.
30
47
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят няма нужда и по-приятно да се живее без руските анексии, окупации, омиротворители в Сирия и Нагорни Карабах и пр. и пр. Ама на търпим ги. Вече 100 години.
29
5
 
21
 
! Отговори
НАТО - Умряло куче преди 2 години
Бай разказава как като млад общински служител жена настояла някакво умряло куче да махне от тревата пред къщата й. Той отишъл и го преместил пред вратата й. !!! Очевидно прави аналогия с днешните дни. Путин, дори и да не мисли, че НАТО е умряло куче, ще постъпи както се прави в такива случаи.
28
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янките си помислиха,че Русия е Авганистан.Не че и там не се провалиха,де.
27
1
 
18
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Ех,как го превеждат..тези демократични и свободни медии...за Днес няма и смисъл да се коментира..те са двойкаджии..отвсякъде..ако затворят форума,то едва ли ще останат и 10 човека да четат техните "гениални" новини..
26
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След ВСВ единствената пълномащабна война в Европа беше инициализирана от САЩ (че даже и ние отнесохме няколко заблудени ракети). До тук с въпроса кой е агресорът!!!Дори няма да споменавам как беше унищожена една цяла държава и насаден радикалния ислямизъм заради "неоспоримите" доказателства за наличие на химическо оръжие, под формата на няколко шишенца размахвани пред ООН. Заради тази лъжа загинаха няколко стотин хиляди души, но това удобно се забравя когато става въпрос за агресия!
25
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
CNN беха заснели видеа как руски ранкове газят деца в Украйна вече ..и са кво?? само снимаха за лудо ..
24
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сащ нападнаха Сърбия без да се съгласуват с никой ..просто за да су създадът прокси малки колонии като Косово
23
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе като нападнаха американците Ирак и обяснявах на светъ че имал някакви оръжия които така и не намериха..но съсипаха държавата и убих 500 000 невинни иракчани ??? нали разузнаването американско се кълнеше че имало оръжия ?? и ??? къде са
22
3
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
джо е стар и болен човек какви разговори могат да се водят с него това са несериозниработи