Андрей Ковачев: Русия ще бъде изключена от SWIFT

ЕС наложи първия етап от санкции върху 555 лица и 32 руски организации
Обновена: 24 фев 2022 14:49 | 24 фев 2022 11:13, Ния Христова
93

"Европейският съюз наложи първия етап от санкции върху 555 физически лица и 32 руски организации. Днес очакваме извънредно заседание на Европейския съвет, което е присъствено. Ще участва и Орбан, а това значи, че ще има абсолютно единство на Европейския съюз по отговора на руската агресия в Украйна",  заяви евродепутатът Андрей Ковачев пред Bulgaria ON AIR.
 
Той подчерта, че ще бъде наложен целият набор от санкции, включително изключване на Руската федерация от финансовата система SWIFT.
 
"И, разбира се, най-тежкото, което ще засегне и България, едно от желанията на ЕС в тази ситуация ще бъде да прекъсне и финансовите потоци към бюджета на руската военна машина. И всички възможни такива потоци трябва да бъдат ограничени. Тук трябва да знаем доколко страната ни е подготвена и дали българското правителство е запълнило газохранилището "Чирен", добави Ковачев.
 
"Ние това никога не сме го искали, искаме връщаме към изпълняване на Минските споразумения, а не да гледаме военни действия, бомби, убийства по градове на Европейския континент. Това е нечувано. За първи път от края на Втората световна война имаме широкомащабни военни действия върху територията на цялата страна. Явно е задействана операцията по превземането на Киев и инсталирането на марионетен режим в Украйна", коментира евродепутатът.
 
"Ние трябва както финансово, така и с техника да подкрепим Украйна, но дали искаме глобален конфликт? Не! Просто трябва да сме солидарни с Украйна. Русия извършва агресия върху друга суверенна държава", настоя Андрей Ковачев.
 
Целия разговор гледайте във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната е кофти нещо и не я подкрепям, но .................... Има едно но. Но войната реално е започната от САЩ преди години. Войната реално е Русия-САЩ, а Украйна просто е маша в ръцете на САЩ.
46
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Русия бъде изключена от финансовата система SWIFT,това означава проблем за нас. Няма да има газ щото няма да можем да им го плащаме. Направете си сметка какво ще стане с цените!
45
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има вече Нов Световен Ред .....Китай и Индия Не подкрепят САЩ и ще подкрепят Русия , а Северна Корея вече лъска със Паста за зъби Ракетите си срещу САЩ ако Русия го пожелае !!!
44
3
 
26
 
! Отговори
Хмх преди 2 години
Хранилището в Чирен е празно. Кой ли го източи и забрави да го напълни?
43
2
 
9
 
! Отговори
Пепито преди 2 години
Това е скапана фалшива измислена от крадливия божи народ икономика. Не го ли разбрахте.Стоки.Стоки.Стоки.Стоки.Това е истината.
42
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дп 34: <<Предлагаш света да си затвори очите за агресията на Путин?>> Защо пък не? Светът успешно си затваря очите за фашистите бандеровци в Украйна. За парадите на ветераните от СС в прибалтика. Защо пък и сега да не си затвори очите? Това го можем отлично.
41
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма мъже в Брюксел.само *** затова ни се случва всичко това
40
0
 
3
 
! Отговори
Запой преди 2 години
А след запоя - подпухнал
39
0
 
12
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
СУЛЮ НА ВОИНА СЕ ТРЪГВА КОГАТО ВСИЧКО СИ ПРЕДВИДИЛ
38
16
 
12
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Животоотнемащо е да ти липсват 7-8 сантима, да те приемат батковците. Жалко за тези, които ще загинат, поради факта че едно жyже не спира да презира огледалото, да ходи като манекенка на платформи, да си зализва плешливото теменце и да пикa клекнал. Нищо, сега батковците ше ти прават комсомолец!
37
15
 
16
 
! Отговори
са преди 2 години
Само да напомним на рубладжиите,че света търгува със swift, включително и Китай. Последните не виждам какво могат да купуват от Русия освен газ и нефт. Оборота между Китай и Русия на нефтени продукти е по-малък от този между ЕС и Русия дори при намалени с близо 50 % доставки. С новата руска система могат да търгуват само настоящите руски републики и бъдещи независими държави.
36
3
 
3
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Дп 34Ако влезе в България, спокойно може да отиде да си напазарува от мола, защото никой няма да го посреща и да му пречи.
35
6
 
18
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Аха, изключете им SWIFT та току виж насърчите ползването на руската алтернатива (щото не виждам как ще се откажете да ползваме руски нефт и газ а за него гадните руснаци ще искат да им се плати).
34
16
 
24
 
! Отговори
До Дп 34 преди 2 години
Агресията е 100 години основно от САЩ - техните войски окипурат години наред купища държави поцелия свят. Това и децата го виждат и чуват. Само платените фашистки тр олове, като теб, се правят на слепи и глухи, но това не променя реалните факти. И заради лакомията на САЩ в стремлението си да нагълта целия свят сега всички хора ще сме потърпевши. Защото затварянето на банковото облслужване ни бърка пряко в нашия джоб, ама акъл нямаш да го схванеш това!
33
10
 
11
 
! Отговори
Боби преди 2 години
СТИГА С ТОЗИ SWIFT БРЕ - 2014 декември се създава в РФ Вътрешно банкова система заместваща SWIFT. Юни 2015 се създава Държавна система за заместване. Октомври 2015 държавните системи на РФ и Китай еквиваленти на SWIFT са интегрирани. Тоест от този момент насетне заплахата е поредния НАДУТ БАЛОН
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на чий *** мозък му хрумна, че затварянето на суифт системата за Русия ще е изгодно за ЕС и гражданите му? Вие в редли сте? Това са огромни щети на всички хора по света, вкл. на нас, гражданите на ЕС, които имаме пазари и бизнес по целия свят.
31
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юро кре т ените пак се показаха най-вредоносни за собствените си държави и граждани! Как ще спреш разплащанията?! Нормални ли сте? От това страдат единствено частните субекти и то в ЕС. САЩ пак ще си търгува, гл у паците от Брюксел, ду *** давците на ЕС са единствените, които налагат санкции и сами търпят последиците от това! Трябва да се наринат вече! Отдавна им е времето!
30
0
 
12
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Дано имаме някоя друга пръчка свеж уран в Козлодуй, щото ни чака един квадратен ...
29
8
 
9
 
! Отговори
Ларавел преди 2 години
Това ще е край за Русия
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключването на Русия от swuift означава глобална икономическа криза, която ще засегне целия свят. Това е положението. Никой няма да бъде пощаден. Започна масово изтегляне на пари от сметки на частни вложители на финансовите пазари. Очаквайте крах на финансовите борси.