ВМРО: В Украйна живеят 500 хиляди българи, те да са държавен приоритет

Изпращаме законопроекта за карта "Българин" до всички парламентарни групи
Обновена: 24 фев 2022 14:56 | 24 фев 2022 13:30, Анисия Иванова
45
ВМРО: В Украйна живеят 500 хиляди българи, те да са държавен приоритет
Снимка: ВМРО

На територията на Украйна, в която в момента се водят реални военни действия, живеят близо 500 хиляди българи. Към момента не виждаме никаква загриженост и държавни ангажименти към техния живот и здраве. Ние от ВМРО от години говорим за това. Ето, че днес вече подсигуряването на тяхната безопасност е крайно неотложно.

Оставаме в готовност да говорим с всеки в управлението, който иска да помогне на българите в Украйна, пише в своя позиция ВМРО.

Още по темата

"Ето защо във връзка със започналите военни действия на територията на Украйна и реалната опасност за живота и здравето на близо половин милион българи, които живеят на територията на държавата, се обръщаме към всички парламентарни групи в 47-ото Народно събрание с призив да приемат спешно карта „Българин“. Това  е крайно належащо в настоящата международна обстановка. Документът ще даде възможност на всички хора, които имат български корени, но поради изискването на украинското законодателство нямат българско гражданство, да пребивават, учат и работят безпроблемно на територията на Р България", допълват те.

Към писмото на ВМРО е приложен законопроект с мотивите и оценки на риска и влиянието, който те са изготвили в 44-тото НС и който, за съжаление, "мина само на първо четене като готов вариант, който да бъде внесен в деловодството".

Неслучайно от години говорим колко е важно да бъде дадена тази юридическа възможност, която е и вид гарант за сигурността на събратята ни в Украйна и Молдова. За съжаление останахме нечути, а днес тази стъпка вече е жизнено важна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: УкрайнабългариВМРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каракачанов, в Украйна живеят 130 хил.българи. Сутринта и веднаж след обяд по ТВ каналите обявиха 500 хил., но ти се включи в наддаването и вдигна мизата на 800 хил. българи. Много сте хазартни играчи! Ако тази цифра е вярна, то тези българи, които ненавиждат хохлите заради ограниченията на украинските власти спрямо тази етническа група и българския език, щяха да помогнат на руснаците в превземането на ЮИ Украйна.Или прецениха, че в Украйна се живее по-добре, отколкото в НАТО-вска България?
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО е турска партия, ако не вярвате, погледнете с коя партия е свързан Ердоган и ще видите, че от същатата партия са и ВМРО, затова и продаваха паспорти на всякакви хора от Азия, разпродадоха и имотите на военните, затова и Коцето ги е напуснал, защото са се превърнали в частна лапаща фирма!
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30И нас Русия ни освободи ва 9,9,44год. Та близо 50 год не можахме да ги изгоним. Освободи и Чехословакия, Унгория, Полша. И който не беше съгласен да е свободен под руският богуш го убеждаваха с танкове. Голяма свобода. Сега тази свобода и борба против уж фашизма я усещат в Украйна, Приднестровието, Абхазия, Южна Осетия. Защо ли всичките и съседи бягат от тази братска любов и прегръдка.
26
1
 
5
 
! Отговори
до Алисия Иванова преди 2 години
г-жо Иванова, ако обичате да публикувате откъде черпите информацията, че в Украйна има 500хил. българи, като всичко на всичко според официална и неофициална информация те не са повече от 300хил.? Моля не пишете заблуждаващи населението глупости, никой не е отишъл да живее там и няма и да отиде ;)
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите в украйна не са заплашени от Путин, обратното Путин ги освобождава от укрофашистите. Вмро са предатели, лъжци и фалшификатори на история. Каракачанов трябва да бъде съден за американските самолети.
24
2
 
5
 
! Отговори
МВР-О Скодоумници преди 2 години
Тумбакларъ Билла пашалер да си затвара гнъсният плювалник! Когато бяха сд ГЕРБ, когато бяха зам.министър-председатъели, защото те бяха зам.минситър-председатели, зщао не го решихте този проблем? Хм? Гиди мааамуни гиди ниедни! Ще ви счупя, тиквите празни, ща почупя! Бездарни лаладжии! Мискини! А, ГЕРБ не искал... Ами вие, защо не разтурехте Седенката, нали сте загрижени за Българите, а не за дивидентите да сте управляващи?
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбъдва се вече предреченото и предупреждението на Слава Севрюкова за българите - всички да се върнат в родината в периода до 2025. Започва пренареждане на света. След пандемията и сега войната взривена от Путин единствено следва майката природа да излее гнева си върху безумието, хаоса и арогантността, предизвикани от самозабравилите се. Въпрос на време само е всемирният катаклизъм да започне. Светът трябва да се пречисти от мръсотията. Механизмът е задействан. Бог да е с нас!
22
5
 
7
 
! Отговори
Док преди 2 години
Шкембето не го харесвам, но тия хора са повече българи от нас. Какво пречи да им се даде възможност за работа и живот тук? Тук ще работят, тук ще плащат данъци. Дават им документи за временно/постоянно пребиваващи, нямат право да ходят на запад, а ако им се родят деца ще ги пишат българи. Толкова пустеещи села има. Отделно, там и преди и сега си е в пъти по-зле от тука. Колкото и да сме скъсани, там са в друго измерение на думата зле. Може само да спечелим от такова начинание.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гейпатриоти млък.....
20
1
 
7
 
! Отговори
A преди 2 години
Добре че е войната да се върнат някои българи в България!
19
1
 
7
 
! Отговори
бонго преди 2 години
Ми да нападнем и ние Украйна тогава, да си спасяваме сънародниците... ха ха
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4000 бесарабски българи вече искат убежище в България, твърде е вероятно този поток да се усили.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До момент няма дори една декларация на правителството, че е загрижено за правата на бесарабските българи. Не е нужно да ги докарваме насила, но можем да улесним даването на убежище за тях, даването на паспорти, дори да направим хуманитарна мисия и да им осигурим нужното за оцеляването. Това са хора близки до нас по култура, вяра и дори- език.Редно е да се застъпим за тях, а не да се правим че не съществуват
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимендо 11 по неофициални сведения на неправителствени организации в Украйна и Молдова има общо между 300 000 и 600 000 бесарабски българи, като в Молдова за значително по-малко отколкото в Украйна.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охо,некомпетентния отвсякъде Красимир К,юго ченге ще дава акъли.Нали нямаше да има война бе,прасок,нали никой не я е искал.И тоя моля ви се доктор по международни отношения.Айде бягайте оттука,бе.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждаме как да хукнали да се спасяват към България. Пропагандата ви в съвременния свят не е толкова лесна вече, хмм?
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
спешно да се приеме български еквивалент на израелският "Закон за завръщане". Всеки с 1/4 български произход и себеизразено българско самосъзнание да има право на установяване в България.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде качвайте се на Ф16,дето са още на хартия и бягайте да спасявате българите в Украйна.Май ние сме жертвите на вашите безумия.
11
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам на стотиците хиляди българи избягали в САЩ да си дойдат овреме,че руските ракети могат да достигнат и до янките,ако много ядосат Путин.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй,кой ли не се изходи по въпроса!?И все умници и все акълии.Ако бяхте толкова умни когато управлявахте,нямаше да сме на това дередже!