Без CNN, CBS и Блумбърг в Русия

Facebook осъди забраната над социалната мрежа
42
Без CNN, CBS и Блумбърг в Русия
Снимка: БГНЕС

CNN ще спре излъчването си в Русия, съобщи новинарският канал след въвеждането на новия закон, който може да вкара в затвора всеки, който "съзнателно разпространява невярна информация", съобщи Ройтерс.

Руски официални представители заявиха, че фалшива информация се разпространява от враговете на Русия, като Съединените щати и съюзниците им в Западна Европа, в опит да се всеят разногласия сред руския народ.

"CNN ще спре да излъчва в Русия, докато продължаваме да оценяваме ситуацията и следващите си стъпки", заяви говорител на телевизията.

Същевременно агенция Блумбърг заяви, че временно ще спре работата на своите журналисти на територията на Русия, позовавайки се на новото законодателство.

"Промяната в наказателния кодекс, която изглежда предназначена да превърне всеки независим репортер в престъпник просто заради някаква асоциация, прави невъзможно продължаването на каквато и да е нормална журналистика в страната", заяви главният редактор на Блумбърг Джон Микълтуейт.

BBC и канадската CBC също спряха да предават от Русия след приемането на закона, отбелязва Ройтерс.

Американският новинарски канал CBS News в момента също не излъчва от Русия.

„CBS News в момента не излъчва от Русия, тъй като наблюдаваме ситуацията за нашия екип на място в Русия в светлината на новите закони за медиите“, каза говорител на канала.

Междувременно ръководството на социалната мрежа Facebook осъди решението на властите в Русия да блокират достъпа на руски потребители до съдържанието й, като това "заглушава милиони" мнения.

Русия блокира вчера Facebook заради "дискриминация" от страна на платформата към руските държавни медии.

Социалната мрежа вече ограничи много от подкрепяните от Кремъл издания заради нахлуването на Москва в Украйна.

„Скоро милиони обикновени руснаци ще се окажат откъснати от достоверна информация и няма да могат да изкажат мнението си. Ще продължим да правим всичко възможно, за да възстановим нашите услуги, така че те да останат достъпни за хората в Русия, за да могат безопасно и сигурно да се изразяват и да се организират за действие“, съобщи Ник Клег, вицепрезидент по глобалните въпроси в Мета, компанията-собственик на Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Че преди 2 години
CNN чете ли ги някой още? Тези лъжат като за световно...
30
2
 
3
 
! Отговори
Шизофрения преди 2 години
ЕС пропагандата "най-демократичната пропаганда", която ни казва "истината" наготово и ни "пази" като спира руските медии. Така де, пази ни от усилието да мислим върху различна гледна точка. Руската пропаганда - "отнемане свободата на изразяване и обективна журналистика". Фейсбук спира профили на медии и това не е цензура, но спирането на фейсбук било цензура.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече има само Министерството на истината.
28
4
 
13
 
! Отговори
Перде преди 2 години
Колкото и да се опитвате да ги очерните българския народ няма да намрази руснаците... И хиляда статии да напишете колко са зле и какви са убийци ние всички знаем че това не е вярно. Шапка свалям на сърбите все пак тия същите срещу които се бият руснаците и преди 20 години трепаха Сърби, така че ги разбирам.
27
1
 
2
 
! Отговори
А при нас преди 2 години
Кога?
26
2
 
3
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
А знаете ли, че целия похабен ресурс от САЩ, ЕС, НАТО и Русия можеше да изхрани сумати народ щеше да стане много по- добро място!
25
1
 
12
 
! Отговори
Лицемерието на ЕС преди 2 години
ЕС и Англия правят всичко възможно да нажежават обстановката и пращат оръжие на Украйна вместо да се помогнат за мирни преговори! Хуманитарна помощ - ДА, военна - НЕ!!! Целта е ясна - разрушаване на две славянски държави!
24
2
 
9
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Т.е. Без лъжи на руската земя..!
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че това е страхотно тия медии и без това разпространяват само лъжи.
22
1
 
22
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Касметлии,без фейк нюз се живее по добре.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно. Лъжците набързо си признаха, че лъжат след приемането на закона.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МНОГО ИСКАХ ДА ВИДЯ , НЯКОЙ ЛЪЖЕЦ ОТ ТИЯ ВЪВ РУСКИ ЗАТВОР !!! ТОГАВА ЗАПАДА ЩЕ РЕВНЕ , ЧЕ ИМ СА НАРУШЕНИ ПРАВАТА , ЧЕ ИМ ОТНЕМАТ СВОБОДАТА !!!!!!
19
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия що бягат от там бе ? Вижте : приет е закон , които може да вкара всеки във затвора , за съзнателно разпространение на невярна информация !!! И тия западните ....си хващат пътя ...какво излиза ....че лъжат за всичко , или пишат това което им оттърва !!!!!!
18
4
 
17
 
! Отговори
кристина преди 2 години
и кои танкове влязоха първи и нарушиха червените линии на защитата на Путин??? - Натовските.. Но това никой от рептилите не го отрази, колко удобно нали?? Пак лъжи и лъжи..всъщност залога е бил много по-голям :( никой не казва за 16те биолаборатории, в които са се разработвали и съхранявали патогени опасни за човечеството, но най-ужасяващото е било разполагане на ядрено оръжие в Украйна..Е какво трябваше да направи Путин? да седи и да се хили като наш Кирчо или да уволнява с мека ръка генерали
17
1
 
16
 
! Отговори
коментар преди 2 години
Това е ужасяващо! Ако бях руснак, без CNN, CBS и Блумбърг аз нямаше за какво да живея. Да ми отнемат и малкото удоволствие на живота. Просто щях да се застрелям.
16
4
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
По времето на Елцин Русия приличаше на повален великан. Но - великанът, макар и повален, макар и озлобен - все пак е великан. Той впоследствие се изправи на крака и започна да си припомня кой как се е държал с него. Това трябва все пак да си го припомняме. Както и това, че продължаваме да купуваме бензин, нафта и газ от него.
15
5
 
13
 
! Отговори
кристина преди 2 години
на всеки нормален президент ще му писне да лъжат и очернят ситуацията с оглед настройване на обикновения човек. То не бяха фалшиви новини, то не бяха актоьори, лъжи отвсякъде.. абе тия рептили умора нямат, само и само да се изкарат най-доброжелателни пред света.. Обаче имаме една поговорка - ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ? Не даде ли Путин свобода на всички съветски републики? Какво обещаха от запда на украинското правителство, че тръгнаха да избиват малки и големи в Донецк и Луганск 8 години.. и кои
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната в руския наказателeн кодекс е предназначена да превърне всеки лъжлив репортер в клиент на съда, прави невъзможно продължаването на каквато и да е лицемерна и двустандартна журналистика в страната.
13
15
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРАВИЛНО!!!! В ЗЕМЯТА НА МОРДОР ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДАВА САМО КАНАЛ 1 КИМ ЧЕН УН ТИ ВИ!
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно тук е различно, същата работа с медиите, но "за наше добро "