Британски тв-екип е обстрелван край Киев, има ранен журналист

Sky News показа кадри от атаката
Обновена: 5 мар 2022 14:50 | 5 мар 2022 14:48, Анисия Иванова
121
Британски тв-екип е обстрелван край Киев, има ранен журналист
Снимка: БГНЕС

Британски телевизионен екип попадна в засада пред Киев по-рано тази седмица и един журналист бе ранен, съобщи работодателят им Sky News. Стюарт Рамзи, главен кореспондент на Sky News, беше ударен от куршум в кръста в понеделник, докато пътуваше към украинската столица.

Sky News показа кадри от атаката късно в петък. Два куршума са попаднали в бронежилетката на оператор. Екипажът от пет души избяга с колата си и по-късно беше спасен от украинската полиция.

Подозира се, че извършител на атаката е руски диверсантски разузнавателен отряд, съобщи Sky News. „Куршумите минаха през цялата кола, трасиращи елементи, светкавици, предното стъкло, пластмасови седалки, волана и арматурно табло се разпръснаха“, твърди Рамзи в писмения отчет.

„Имахме голям късмет“, каза Рамзи. "Но хиляди украинци умират, а семействата са мишена от руски убити отряди точно, както бяхме ние“.

Новинарският екип вече е в безопасност и се завръща във Великобритания, докато техният украински продуцент остана със семейството си в Украйна, съобщи БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Откъде преди 2 години
разбраха, че са руснаци?! Ами украинските въоръжени банди?
93
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нацисти са единствено руските агресори.
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече се знае, че са били нападнати от група цивилни, на които са били раздадени оръжия! "Генялната" идея да се раздават оръжия на наркомани и нaциcти до това води!
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за руснаците, но по-подли от англичаните няма. Някъде има злато и диаманти- те са първи там да си го натоварят за голия Остров . Спомням си като имаше древен кораб открит в Черно море, те вече бяха там да разузнават. И после сме с голямо самочувствие без покритие и балъците чужденци трябва да ни робуват, защото така сме свикнали. По природа са лоши и манипулативни.
90
2
 
5
 
! Отговори
Daskala преди 2 години
Къде е "журналистическата етика"? Нима има такава или зависи от $$$. След като не си сигурен, кой е стрелял по теб, то моля без предположения. Дано се оправи "кореспондента" и "оператора".
89
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските солдати не стрелят с високоточните си безаналогови автомати АК47 по журналисти. Това са били бандеровците, наркоманите и неонацистите на Зеленски. Путин не иска мъртви чужди журналисти, целта на Путин е да убие всички украинци.
88
1
 
2
 
! Отговори
Татул до 97 преди 2 години
https://youtube/watch?v=Ke4xJo9PukwНещо да кажеш!
87
6
 
17
 
! Отговори
АНОНИМ преди 2 години
до 91 ,ТОВА НЕ СА НАЦИСТИ А БАНДИТИ,ДА НАРИЧАШ НАЦИСТИ С ШЕФ ЕВРЕИН Е ФАЛШ,ЗЕЛЕНСКИ И ЕВРЕИТЕ ОТ САЩ НЕ ДАДОХА АВТОНОМИЯ НА ДОНЕЦ, ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ ,БЕЖАНЕЦ С ЕДИН ВЪРЗОП ДРЕХИ --ТОВА Е ПО ВЕЧЕ ОТ ТРАГЕДИЯ
86
1
 
8
 
! Отговори
защо преди 2 години
".... волана и арматурно табло се разпръснаха, твърди Рамзи в писмения отчет. Голем шофьор, голема работа .
85
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Киев има раздадени на абсолютно случайни хора 25000 автомата и 10 милиона патрона. Ако не броим бандитите, които просто си грабят, има купчина аматьори - защитници на демокрацията, които се имат за голяма работа и пукат по всеки, който им се стори недостатъчно украинец. Ама после, били ги стреляли руснаците!
84
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма работа е този Рамзи Робокоп се искара че и живи останали как пък му повярвах на пропагандата.
83
10
 
20
 
! Отговори
Zlata преди 2 години
Националистическите батальони продължават да държат около 5 хиляди чужденци като заложници като "жив щит":► в Харков - до 1,5 хиляди студенти от Индия, до 200 граждани на Йордания, 40 граждани на Египет, 15 граждани на Виетнам;► в Сумах 576 граждани на Индия, 159 граждани на Танзания, 121 граждани на Китай, 100 студенти от Гана, 60 граждани на Египет, 45 граждани на Йордания, 16 студенти от Пакистан, 15 граждани на Тунис и 14 граждани на Замбия;
82
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма работа в мюсюлманските държави нима няма умрели журналисти ама там беше Великата Американска Войска и не се съобщава ше че има.
81
8
 
24
 
! Отговори
Ней преди 2 години
Ненормалници. Написал си журналист на гърдите и давай в боя да снима. Алооо.. Война е.! После цивилни жертви. Надписа не те прави робокоп
80
5
 
18
 
! Отговори
11 преди 2 години
"а семействата са мишена от руски убити отряди точно, както бяхме ние" - ей тва го четох, мислих, ама не можах да разбере на индиански ли е написано или на ***, или занзибарски.
79
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗЕЛЕНСКИ ПРЕДАЙ СЕ ДА СВЪРШИ ВОЙНАТА. ЗА СМЪРТТА НА НЕВИННИТЕ НОСИШ НАЙ ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ. ЗАТВАРЯХТЕ СИ ОЧИТЕ 8 ГОДИНИ ЗА ИЗБИВАНЕТО НА 15000 ЦИВИЛНИ ВЪВ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК. ЗАТВАРЯТЕ ГИ И СЕГА.
78
8
 
25
 
! Отговори
11 преди 2 години
Рамзи, кво убаво английско име?
77
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вива РОССИЯ- изтрих ми коментара
76
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙДЕ СТРЕЛЯЛИ НЯКОИ. КУРШУМИТЕ ПРОБИВАЛ КОЛАТА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ И КВА Е ТАЯ ЖИЛЕТКА НЕ МОГЛИ ДА Я ПРОБИЯТ. АКО Е ИСТИНА ТЕЯ СЕГА ДА СА ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР.
75
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски ....ПРЕДАЙ се !!!!