Русия ограничава вноса и износа на някои стоки и суровини

На този етап обаче не се уточнява какво ще засегне забраната
140
Русия ограничава вноса и износа на някои стоки и суровини
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин подписа указ за прилагане на специални икономически мерки в сферата на външноикономическите дейности с цел гарантиране на сигурността на Русия.

"Руският президент подписа указ за ограничаване на вноса и износа на определени стоки и суровини с цел гарантиране на сигурността на Руската федерация", съобщи агенция Интерфакс.

Путин нареди да се осигури забрана за износ и внос на продукти и суровини в Руската федерация през 2022 г., съгласно списъци, определени от кабинета на министрите. Забраната няма да се прилага за продукти и суровини, превозвани от гражданите за лични нужди, се казва в постановлението.

Путин възложи на кабинета на министрите в рамките на два дни да определи страните, които ще бъдат засегнати от забраната за внос и износ на определени продукти и суровини от Русия.

Според постановлението тези мерки няма да се прилагат за продукти и/или суровини, изнасяни извън Русия и/или внасяни в страната от руски граждани, чужденци и лица без гражданство за лична употреба.

В указа не се уточнява кои стоки и материали ще бъдат ограничени, отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните фирми не бяха национализирани от Русия. Те се продадоха сами заради санкциите от Запада. Пазарната икономика е много след политиката. Политикономията е първа на Запад.
66
7
 
13
 
! Отговори
BBC преди 2 години
" Кока Кола" преустановява дейността си в Русия " , хиляди остават без доходи и този закон няма да нахрани безработните ,които се увеличават с всеки ден.
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазарната икономика се замени от санкционно-субсидийна икономика. Няма пазарна икономика на Запад и на Изток.
64
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магазините Березка ще фалират. Бойкотирайте магазините березка и не купувайте лади.
63
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се обади на прасито от Корея. Да му обясни, как да живее с ориз и ракети. Хубавите години за руския народ свършиха отново. Да благодарят на болния си фашисттт.
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лорер им каза, че без западни коли, кока-кола и ИКЕА те ще изчезнат от картата. Спита се износът на картофи, ряпа, гречка.
61
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Република България /НРБ/ Поздравява Руската Федерация /СССР/ и всички *** тук с Големия Тодор Колев.Песен за ГорбачовНаздраве! https://youtube/watch?v=SRHTwpSv9Hk
60
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Република България / НРБ / Поздравява Руската Федерация /СССР/ с Големия Тодор Колев. Песен за Горбачов https://youtube/watch?v=SRHTwpSv9Hk
59
10
 
18
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Ушaнкитe минават на квас. Кола и Пепси приключват с путиностан. Сега някой пyтинoпитeк да ми обясни, защо е по-лошо да имам избор между квас, кола и пепси от това да имам само квас в хладилника. Защо е по-добре да нямаш избор?
58
8
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Не карам Лада Нива за сега карам кросоувър FAW Besturn X80 с мощност от сто четиридесет и две конски сили с автоматична шестстепенна скоростта кутия. Най важното е обаче че смогвам да си напълнят резервоара а вия57докога?
57
7
 
5
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Коя е покупателната способност на европейците тия в чехия и словакия ли или па тарамбуките в америка
56
4
 
7
 
! Отговори
Малии верно ли преди 2 години
И на колко се оценяват залежите на нефтя у Бразилия или пя там са открили неизчерпаеми такива за пръв път
55
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е любопитно как изчислиха какви задължение имали САЩ към някакви си комунистически диктатори? Ако ще да искат и 900 октилиона с какво ще ги получат? Със заплахи чрез ръждясали ракети които докато излетят американците вече ще са ги свалили. Ама че сте забавни в русофилския кръжок по научна фантастика. Кийп дрийминг.
54
6
 
11
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Китяй Русия и Индия са близо 3млрд от света" -- С покупателната способност на 3 милиона европейци и американци. Та какъв ти беше аргументът?
53
7
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Ейиии! Мустафите яко са се разквичали тук пак. Гуци, гуци, гуци. Оо, оо, оо. Няма, няма, няма. Ха, ха, ха. Като започнат да се вдигат цените, всичко ще си дойде на мястото. А доколкото Русия, тя ще си свърши работата в украина. Няма как да остави съседна държава да инсталира щатско и натовско оръжие и да я заплашва.
52
4
 
8
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
От Бразилия на по ниски цени ,която вече е третият световен доставчик.
51
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори тарамбуките в Африка изгониха французите и тръгнаха с Русия и Китяй усетиха че им вземат ресурсите като им дават в замяна камъни.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китяй Русия и Индия са близо 3млрд от света който е 8 другите 3 млрд са неграмотни тарамбуки в Африка да му е честито на Запада
49
2
 
6
 
! Отговори
Къде го преди 2 години
Нефта било бол ми като е бол що от Тотал киснат от 10 гофини у Черно море и нищо не са намерили
48
6
 
10
 
! Отговори
До 61 преди 2 години
От къде ще купиш нефт от Америка ли от другаде няма да, ти позволят имат задължения за 17 трилиона долара около 2 трилиона само към Китай ако не намалят задълженията долара се срива и ги чака рецесия по голяма от 30те години