Живот в метрото: Възрастни украинци вече месец са под земята в Киев

В метровлаковете много хора имат свое малко кътче
20 мар 2022 10:21, Петя Славова
46
Живот в метрото: Възрастни украинци вече месец са под земята в Киев
Снимка: БГНЕС

77-годишната Валентина Каткова не знае какво я натъжава повече: старостта й и болестите й, или животът й в киевското метро.

Още по темата

Подобно на Валентина, облечена в лилаво палто и с плетена шапка, около 200 души са намерили убежище в метростанция Сирец в северозападната част на украинската столица. Вече месец не спират опитите на украинските сили да обкръжат града, пише БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Докато повечето от хората спят на одеяла или матраци на земята по пероните перона или в коридорите, или дори в палатки, Валентина и други възрастни хора предпочитат елементарния комфорт на метровлаковете, като там всеки има свое малко кътче.

Този на Валентина е съставен от три съседни седалки от изкуствена синя кожа, върху които тя е постлала одеяло. Невъзможно е се спи без свити крака. На прозореца до нея има бутилка и чаша вода.

Със зачервени от сълзи очи и през ридания тя обяснява, че живее там „от 24 февруари“ - дата, която ще помни доживот - денят, в който Владимир Путин нареди на армията си да атакува Украйна.

Дъщеря й, зет й и двете им деца нощуват на перона на гарата.

Киевското метро, ​​което има едни от най-дълбоките станции в света, сега служи като убежище за хиляди жители на града, които бягат от руските ракети.

Движението на влаковете продължава по един коловоз. Останалите са позиционирани стационарно, за да служат за импровизирано настаняване на бежанците.

В тази станция, разположена на около шестдесет метра дълбочина, има подобие на живот. Има телевизор, а на земята се вижда рисунка с цветен молив и представлява танк с украинско знаме и надпис: „Слава на Украйна“.

Често се случва възрастните хора да припаднат, но служителите на метрото им оказват първа помощ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: метроУкрайнаРусияКиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Света на глубците никога няма да се промени...затова и умните гледат да ги държат далече от себе си ,а глупаците се самоизяждат /нещо като в джунглата/защото никой нщма да им даде да са добре !!!
37
3
 
2
 
! Отговори
Фрида преди 2 години
До profeteyОх, с тази Югославия ще ме разчувстваш направо.
36
3
 
5
 
! Отговори
profetey преди 2 години
До Карина и подобни: Аман от моралисти. Къде беше морала ви когато щатите и съюзници нападната Югославия, Афганистан, Ирак и други държави. Къде е морала ви когато Турция е окупирала територии на Сирия. Къде е морала ви когата Саудитска Арабия бомбандира Йемен. Против съм агресията на Русия срещу Украйна, но нека мерим нещата с еднакъв аршин, а не с лицемерие.
35
1
 
1
 
! Отговори
Да свикват! преди 2 години
Ей къде е 2030 г!
34
3
 
3
 
! Отговори
моето мнение преди 2 години
Добре, че поне имат метро, щото хората в Донбас нямаха тези екстри!
33
1
 
2
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Порошенко им го каза преди време, че техните деца ще живеят в мазетата!
32
3
 
2
 
! Отговори
Да свикват! преди 2 години
До 2030 г. ще е така, защото се правеха, че не виждат какво правят бандеровските фашистки подразделения в Донбас.
31
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Смърт на всички защитаващи руския Хитлер. Ще си плащате с лихвите.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да се оплачат на зеления, дето ги вкара там! или на арменския поп..
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се пенявате толко много, путинофили! И без това не ви остава много живот още. На тази възраст, я инфаркт, я инсулт, я корона ще ви събори. Светът е на младите. Е и Путин е с единия крак в гроба вече. На 70 години не е леко да се живее.
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 2 години
"Вече месец не спират опитите на украинските сили да обкръжат града". Блеете, Петя...
27
3
 
5
 
! Отговори
Кок преди 2 години
Вече все повече хора свързват воината и зверствата на Путинова Русия и стават русофоби вместо Путинофоби този зъл гении диктатор ще съсипе Украйна но най вече Русия дългосрочно кара ни да търсим причина и да започнем да мразим руския народ .След като армията и генералите му правят зверства с цивилното населения на най братския на Руския народ където има над20 % рускоговорищи който сега вече воюват срещу Путиновата диктатора заедно с украйнците
26
2
 
4
 
! Отговори
Карина преди 2 години
До До Карина Путинофилска пропаганда. Засрами се, путинофиле! Заради твоя идол - лудия диктатор ***, който каза:"За какво да съществува Света, ако Русия не е велика" и болните му имперски амбиции загиват хора; милиони съществуват без вода, ток, дом; милиони бягат от дома си; Хиляди майки на руски войничета проклинат путин, че децата им загиват като пушечно месо; милиони руснаци се срамуват от войната разпалена от него. Путин се нареди до масовите убийци: Сталин, Мао, Пол Пот и Хитлер...
25
5
 
1
 
! Отговори
ПП ПлатенаПубликация преди 2 години
от ПП Продължаваме Пропагандата! а за Българите - 30% Инфлация и Геноцид!! вече дори без Зелен Паспорт не може дори от Страната да Избягаш - нещо като отвъд Железната Завеса по Време на СССР! А само Путин има и Силата и Волята на ДеНацифицира и Демократизира Поробителите ни!!
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богатите украинци с джиповете си,домочадието,кученцата и котенцата са в Европа и у нас.Нали ги виждам-с джуките,маникюра и нахалитета си какво пазарят и как се държат нагло в магазините.А бандеровците държат малцинствата в бункери и мазета като жив щит и от време на време гърмят по някой блок за пропаганда.
23
6
 
8
 
! Отговори
До Карина преди 2 години
Православните не се намират в тази част на Украйна.Православните са в източната рускоговоряща част,където хората живеят под земята откакто укронациционалиститите дойдоха на власт и започнаха да ги бомбардират и обстрелват.А не само един месец на топло в метрото.Тия тук са католици и говорят смотан език смесица мвжду руски и полски и още от царско време винаги са искали да наложат вярата и езика си над източната част.още от 1600/те години.И източните винаги са търсили помощ от Русия
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да продължават да слушат американците и може да останат да живеят там ))
21
13
 
10
 
! Отговори
Карина преди 2 години
Вчера се почувствах засрамена. На протеста на Възраждане видях да се веят руски знамена.... Така България става единствената държава в ЕС, Англия, Америките, Австралия....и т.н., в която се веят знамената на руския агресор. Руски знамена във време на ужасяваща война. Война, в която Русия нападна съседна суверенна държава, и мюсюлмански главорези и руски бомби убиват жени, деца и възрастни православни във възхвала на масовия убиец и луд диктатор путин. Срам, срам, срам.
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В източна Украйна хората от 8 години живеят под земята,ама за тях интересно никога не се пише.Тия и месец не са под земята а всеки ден ни надувате главите за тях.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една новина не могат да отразят правилно.