Обвинение към Москва: Насила отвеждала жителите в Русия от Мориупол

Русия също обвини украинците, че готвят химически атаки
Обновена: 20 мар 2022 11:09 | 20 мар 2022 11:08, Петя Славова
169
Обвинение към Москва: Насила отвеждала жителите в Русия от Мориупол
Снимка: БГНЕС

Градските власти в Мариупол обвиниха Русия, че е преместила хиляди местни жители през границата в Русия против тяхната воля през последната седмица. Би Би Си тепърва трябва потвърди тези твърдения, но се появяват още свидетелства за подобни събития, предава БГНЕС.

Още по темата

Служителят Пьотр Андрюшченко каза пред New York Times, че между 4000 и 4500 жители бяха преместени в Тангарог, град в Ростовска област, който граничи с югоизточния ъгъл на Украйна. Той допълни, че те са отведени без паспортите си. Друг украинец каза пред вестника, че е бил в контакт с три семейства, които са били насилствено отведени в Русия.

„Сега ако има руснаци из мазетата, те ги отвеждат насила в Таганрог“, каза Едуард Зарубин, лекар, който напусна града по-рано тази седмица.

Руското министерството на отбраната заяви в петък, че хиляди украинци искат да "избягат в Русия" и правителството им помага.

В момента Мариупол е сцена на интензивни улични битки между руски и украински войски. Градът е бил непрекъснато обстрелван през последните две седмици и местните власти смятат, че вече са загинали 2400 души.

В същото време Москва също обвини украинците, че готвят планирана атака с химически атаки под фалшив флаг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
новините ви са в обратна посока като свърши тези операция русия обещавам че в този форум никога да го отварям за лъжите и моля същото да направят останалите посетители
140
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера търсих билети за театър. Гледаше ми се нещо разпускащо. Комедия. Е вече не търся. Тази статия беше достатъчна.
139
12
 
4
 
! Отговори
До 144 преди 2 години
И защо Раша трябва да ги отвлича??? Защо не ги остави да отидат там където ще се чувстват в безопасност??? Отговор: защото НЯМА ДА МИГРИРАТ В РАША!!!!! И те така
138
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прилича ми на един друг диктатор от едно друго време. Пак са водили така на сила едни хора, не да ги спасят от бомбардировките.
137
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АМИ ПУСНЕТЕ СИ РУСКИ КАНАЛ И ЩЕ ВИДИТЕ "НАСИЛА ОТВЕДЕНИТЕ" КАК СА ! НАШИТЕ *** ПРОДЪЛЖАВАТ ДА *** НА ФЕЙКОВЕТЕ.
136
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
131---КОЯ ДЪРЖАВА. ОТ 1991г. НАСАМ РЕГИСТРИРАНА ГРАНИЦА УКРАЙНА НЯМА ВЪВ ООН. КУХОКРАТУНКОВЕЦ ,ОБРАЗОВАЙ СЕ ИЛИ ТИ Е КЪСНО.
135
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, по-добре ли е да ги оставят в града и да бъдат убити? Наистина не разбирам какво става с тоя свят. Всеки спасен живот е спасен живот. Много се съмнявам Русия да ги отвлича, за да си ги гледа за домашни любимци. Ще ги пуснат обратно в момента в който градът е що-годе безопасен. В момента не е безопасен.
134
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 138 от славянин Вече тотално отнесе плувката. Все едно гледаме руска държавна телевизия. Жалка картинка.
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 138 от славянин "Аз подкрепям антифашистите, фашистите ги подкпрепят такива като теб! Трябва по-често да си удряш тиквата в стената и то по-силно, за да може да ти се избистрят понятията!" Явно защото така както препоръчваш си си избистрял понятията, затова и толкова ги разбираш нещата. Това обяснява доста неща.
132
2
 
13
 
! Отговори
факт преди 2 години
от азов и татуирани
131
8
 
17
 
! Отговори
до 138 от славянин преди 2 години
Добре че бяха съветските ''фашисти'', за да освободят европа преди 8 десетилития от хитлеристките ''хуманисти''! Днес пак ще я освободят но от укробандеровските ''хуманисти''!
130
4
 
2
 
! Отговори
до 138 от славянин преди 2 години
Аз подкрепям антифашистите, фашистите ги подкпрепят такива като теб! Трябва по-често да си удряш тиквата в стената и то по-силно, за да може да ти се избистрят понятията!
129
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 133 от славянин Акцента беше върху претенциите ти за "здравен фашизъм", и върховната ирония, че подкрепяш руските фашисти. Явно нямаш идея какво значи "фашизъм" поначало, което е нормално за неграмотни хора. Ти си го доказвал многократно, но е хубаво да се види още веднъж, този път заедно с фашистките ти уклони. Време е да си смениш ника с "путинофил фашист".
128
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 131 от славянин "Измислените държави като окрайна когато са и фашизирани не трябва да съществуват!" Откакто беше хванат в симпатии към руските фашисти всякакви задръжки паднаха при теб. Вече няма проблеми цели държави да изчезват, защото руските фашисти са решили, че имат нужда от още лебенсраум. Точно като Хитлер.
127
0
 
8
 
! Отговори
до 133 от славянин преди 2 години
Разбира се че ковид-пандемията е световна конспирация, само алтернативно надарен може да вярва, че причината за него е изяден заразен недопечен прилеп на пазара в Ухан!
126
1
 
12
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Да се знае:Следващият вирус,който ни беше обещан лично от Бай Гейтс,в прав текст,ще е напълно с естествен произход.Американските военни биолаборатории по света,нямат нищо общо с това.Повтарям, НИЩО общо.За благото на народонаселението,пфайзер,шмайзер и модерна ,вече са разработили, супер ефикасни ваксини.Предполага се 8-9 дози ще са напълно достатъчни.
125
4
 
8
 
! Отговори
до 131 от славянин преди 2 години
Измислените държави като окрайна когато са и фашизирани не трябва да съществуват! окраинците са руските македонци - изкуствено съществуващи и фашизирани!
124
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин Забелязали сме върховната ирония на това, някой, който твърди, че Ковид е световна конспирация на "здравните фашисти", да подкрепя руската фашистка идеология, обосноваваща се буквално с "жизнено пространство", което е ДОСЛОВЕН превод на нацисткото "лебенсраум".
123
1
 
8
 
! Отговори
до 126 от славянин преди 2 години
Според неофициална информация и зад океана по време на великата депресия са умрели от глад 7-8 милиона души!
122
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин върви по пътя на Сталин даже вече го изпреварва по отношение унищожаването на една цяла държава.