Чуков за войната: Засега няма условия за споразумение

Според него Русия няма да се откаже от денациназирането на Украйна
21 мар 2022 14:46, Петя Славова
104


Владимир Путин изложи пред Реджеп Ердоган няколко условия за прекратяване на огъня в Украйна. Сред тях са неутралитетът на Украйна, разоръжаването и взаимните гаранции за сигурност в контекста на австрийския модел, признаването на анексията на Крим, както и на двете т.нар. републики в Донбас.

Международният анализатор Боян Чуков заяви в студиото на "България сутрин", че засега не вижда условия за постигане на споразумение.

"В последното си интервю Зеленски твърди, че Украйна всеки момент ще нанесе тежък удар на Русия и няма да се откаже от Крим и Донбас. Реално обвини НАТО и ЕС, че са го изоставили. Украинският елит не успя да разчете докъде ще стигне помощта. Няма да бъде затворено небето над Украйна. НАТО категорично твърди, че няма да влезе в директен конфликт", обясни експертът.

По думите му, в момента върви втората фаза от военната операция на Русия, а украинските войски почти не се командват от своя генерален щаб и повечето от тях са обкръжени.

"Бандеровците не се предават, продължават да се сражават и най-вероятно ще бъдат унищожени от руската армия. Обикновените украински военни започват масово да се предават. Много от тях се оплакват, че биват разстрелвани от националистите.  Руснаците няма да се откажат от денациназирането на Украйна", подчерта Чуков пред Bugaria ON AIR

Още по темата
. Той цитира френски експерти, според които точно националистите от "Азов" са настъпили червени линии - принуждават ранени руски войници да се обаждат на майките си и да ги карат да манифестират, за да спрат войната. Дадени били и указания за кастрация на пленени руски военни.

Запитан дали страната ни може да поиска да домакинства на преговори за прекратяване на военните действия в Украйна, международният анализатор каза: "България е много малка страна, не сме нито Швейцария, нито Турция. Начело на България не стоят много авторитетни политици, чиято дума се слуша по света".

Според него Молдова е изплашена и иска по спешност да бъде приета в ЕС, считайки, че донякъде ще има гаранция. Приднестровската република пък иска да бъде призната нейната независимост.

"Не считам, че на този етап Молдова може да се опасява от нахлуване на руските войски на нейна територия, освен ако не се ангажира с пряка дейност срещу Руската федерация", отбеляза Чуков.

Той очаква украинските войски да капитулират в рамките на 3-5 седмици, тъй като Украйна вече не разполага нито с огнева мощ, нито със самолети.

Путин би се срещнал със Зеленски само при едно условия, смята Чуков - ако предварително е ясно, че украинският президент ще подпише капитулацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуков всички знаят,че в джоба ти има копейки,по скоро Украйна ще денацифицира Русия и повярвай това е добре и за Русия!!
24
12
 
11
 
! Отговори
perekly преди 2 години
Доказан ДС агент, специализирал в Москва, активно участвал във възродителния процес.......... Няма какво да се каже за "качествата "на "Анализите" му. Путинска ***.
23
17
 
2
 
! Отговори
д-р Друзенко преди 2 години
"Руснаците трябва да бъдат скопени, за да не се раждат повече такива уьобки. Именно така постъпваме с пленените руснаци в нашата лечебница." - Заявление в ефир по Украина 24.
22
3
 
6
 
! Отговори
Z преди 2 години
И на Путин ще му хареса IP адреса на първия коментиращ :)
21
6
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
до анонимен 14 Тия сведения откъде ги извади ??! Сигурно си бъркал отзад и оттам си ги измъкнал ? Или си бъркал на джуджето отзад ?
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По украинските теливизии направо говорят за трета световна война, ЧЕ Е ЗАПОЧНАЛА. тАКА НАДЪХВАТ СВОИТЕ ВОЙСКИ, ЧЕ НЕ СА САМИ. бИСМАРК - НАЙ-МНОГО СЕ ЛЪЖЕ ПРЕДИ ИЗБОРИ, ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА И СЛЕД ЛОВ.
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
американофенските мекерета неим харесва статията,но тя показва реалноста
18
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуков е просто един *** преповтарящ като папагал руската пропаганда.
17
2
 
3
 
! Отговори
Зеленски преди 2 години
Фараонът заради който рим е в пламъци и капиталите изгарят. Няма го комфорта. Да живее фараона.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе хора, на война така правят всички армии, ако тръгне някой да се предаде, и "своите" му го застрелват. Недопустими са обаче издевателствата над пленници. Ако стане война да речем с Русия и нашите соросоидчета, които пред компа са доста хард започнат да се вайкат да се предаваме, тежко им - воено полеви съд ги чака ако отърват украинския метод. Така се брани държава. Войната не е като пред компа...
15
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тези предсказания на русофила Чуков няма да се сбъднат, нито едно!
14
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновените украински военни започват масово да се предават. Много от тях се оплакват, че биват разстрелвани от националистите. --- т.е. тези фашистки отряди разстрелват украинци, ако решат да се предадт ... както разстреляха онзи преговарящ без съд и право на защита??? Леле, и ние подкрепяме и седим за тези хора?
13
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чуков е долен петоколонник и лъжец. със същия успех можем да четем брифинг на военното ведомство на московския расията е ***, часовника тиктака.
12
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО категорично твърди, че няма да влезе в директен конфликт --- ок, а защо оня зелен клоун плаши с ядрена война и медиите я тиражират тази новина?????? и защо въобще ни занимават постоянно с него????? като погледнеш половината новини са какво бил казал зеленски!
11
1
 
14
 
! Отговори
? преди 2 години
Кандидатът (за постъпване на работа като оперативен служител в Първо главно управление на ДС, бел. ред.) е екстровертен тип личност, добър събеседник с богата ерудиция, с приятни маниери. С умение и лекота беседва по различни проблеми, изразява мотивирано собственото си мнение. Има много добра обща и езикова култура с нормални паметови възможност и добра умствена работоспособност. Боян Чуков има добра политическа и специална подготовка. Проявява критичност и самокритичност в отношенията с другарите си. Контактен е. Умее да убеждава и оказва помощ. Кандидатът и неговите близки не са засегнати о
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината боли
9
4
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Ама путин, лавров и медведев ли остана доволни?
8
30
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е Русия да бъде разоръжена и да спре да харчи пари за войни, при условие, че е последна по БВП на глава от населението в Европа и с най-ниска минимална заплата . Ще настане вечен мир и никой няма да се занимава с извратените имперски интереси на една фалирала ***. На времето Рейгън съсипа СССР, време е да се случи същото и днес.
7
7
 
15
 
! Отговори
Митьо Пеераса преди 2 години
Но поне момчетата останах доволни от Зеленски...ще го очакваме пак след като приключи войната в нашия известен гей бар, който е в пъпа на София!
6
7
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Ама путин ли е натискал във вашият бар?