Русия провежда военни учения на Курилските острови

Преди дни тя преустанови преговорите за мирен договор с Япония
26 мар 2022 12:31, Елка Василева
121
Русия провежда военни учения на Курилските острови
Снимка: архив, БГНЕС

Русия провежда военни учения на Курилските острови, по отношение на които Япония има териториални претенции, предаде Ройтерс, като се позова на днешни информации на японски медии.

Още по темата
Русия провежда ученията броени дни след като преустанови преговорите за мирен договор с Япония, какъвто така и не е сключен след края на Втората световна война.

Източният военен окръг на Русия обяви, че провежда военни учения на Курилските острови, в които участват над 3000 военни и стотици единици бойна техника, съобщи вчера руската информационна агенция Интерфакс. Не се пояснява обаче къде точно на Курилските острови се провеждат ученията.

Японски медии предадоха, че ученията се провеждат на територия, която Съветският съюз е превзел от Япония в края на Втората световна война и която за Токио е японска.

Японското външно министерство и японският премиер все още не са коментирали руските учения.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската армия става само за паради. С една разгащена Украйна не могат да се справят а японците за 48 часа ще превземат не само Курилите но и Москва. Няма по-големи смешници от руснаците и тяхната велика армия.
38
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много алчни били тия руски викинги, завладели са 80 държави с 100 нации, преяждането е вредно. Китай има нужда от земя и ще си отмъсти за 1000 китайско войни избити о еСеС *** на острова.
37
21
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия защо така се хабят? Видяхме, колко им струва армията.
36
23
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно. 2та част от плана е било денацификация на Япония. Диваци. После кои са наред, Китай? На тея руски нацисти няма да им дадат да дишат още много време.
35
18
 
23
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
руснаците има да плащат за откраднат уран за 85 милиарда долара, з2 тона злато дадено 1878г и 29 тона злато дадено на съхранение в Москва от Тодор Живков през 1959г.
34
14
 
10
 
! Отговори
Путин Последната преди 2 години
Бяла Надежда!
33
9
 
23
 
! Отговори
какво се чудим преди 2 години
Ясно е че ще освобождават Япония .Японците да готвят икебани и ориз и сол по стар японски обичай за посрещането на освободителите . и да внасят камъни за пеметници защото на острова камъните са кът..
32
23
 
21
 
! Отговори
До Щерев преди 2 години
Защо Канада се притеснява от руските сили в Арктика? Да не би да има апетити за Арктика и да знае, че с руснак шега не бива? Иска им се на ан/на-гло-саксите разоръжена, подчинена на техните корпорации Русия, да си я копат и управляват за безплатно както България.
31
18
 
23
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Ох, бейби ! А дано рашките нападнат Япония. Те тогава ще видят Бензай. Ще има извратен кекс по японски. Де, тоя късмет колхозниците да нападнат Япония.
30
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са изключително глу. пави, заради 2 не голями острова (Итуруп и Кунашир) които не желаят, да върнат на Япония, не подписват мирен договор, а и с това добрите икономически отношения с Япония са замърсени.Иначе Москва е съгласна да върне 4 малки острова, източно от Итуруп и Кунашир, така ще запази Охотско море, като свое вътрешно море.Трябва да се знае, че японците не претендират за другите територии окупирани от СССР след 1945г.. Южен Сахалин и северните и централни Курилски острови.
29
14
 
25
 
! Отговори
До Щерев преди 2 години
Канадците да не се правят на луди, ами да ни връщат златото, откраднато от една канадска фирма!!!
28
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вовата ще смачка фашистите
27
22
 
18
 
! Отговори
Япония преди 2 години
е една пропаднала държава...............2 атомни бомби, американците ги биха(Хирошима и Нагазаки)............после аварията във Фукушима..................но и пак не им дойде акъла..............много са зле, шокиран съм............САЩ ще ги командват още 100 години............милите японки и японци.........жал ми е за тях даже !!!
26
19
 
17
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
Канада е разтревожена, че Русия увеличава военния си потенциал в Арктика и е готова да защитава интересите си там с оръжие в ръце. Това заяви канадският външен министър Джон Беърд в интервю за датския вестник...Много им трябва чужда земя на руските окупатори.. Време е светът да ги смачка като ***..
25
9
 
16
 
! Отговори
Руски корабл... преди 2 години
От курилските острови на рашка ще ѝ останат само първите 3 букви от името им.
24
2
 
10
 
! Отговори
11 преди 2 години
Зелке, що трийш, *** уфцъ?
23
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги с Япония и Германия - никога с путин
22
19
 
17
 
! Отговори
Япония преди 2 години
само може да сънува Курилите.............не ги разбирам тия японци, много са зле...........уж нация технологична, но 2 пъти ги бомбиха американците и сега пак с тях, явно яко са ги хванали за топките.............освен това аварията във Фукушима, която беше по-страшна от тая в Чернобил!!
21
13
 
15
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Анонимен 19 ------- И това ще е единствената бензиностанция с ракети, на която кат зареждаш, ша плащаш с рубли щеш, нещеш. Кирчо ша купува рубли, ако иска да му е зареден бойлера.
20
16
 
12
 
! Отговори
Аляска преди 2 години
скоро също може да бъде руска.................да внимават американците!!!